Software

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Tak chtít po mě originálka, abych musel odinstalovat určitý software či dokonce formátovat, hodím to spíše na hlavu distributorovi, tohle opravdu není normální přístup.

Co takhle příště opatřít filmová DVD detektorem vypalovacích mechanik, kdy v případě výskytu inkriminovaného zařízení v okruhu 20 - 50ti metrů spustí ohrožený disk sebedestruktivní proces, aby tak zabránil možnému porušení práva autorského?

Blu Ray by to mít mohl, aspoň by byl něčím zajímavý :lol: .
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

MCZ píše:Tak chtít po mě originálka, abych musel odinstalovat určitý software či dokonce formátovat, hodím to spíše na hlavu distributorovi, tohle opravdu není normální přístup.
Tak o tom už jsem taky uvažoval, ale myslím si, že chyba je vyjímečně na straně uživatele, čili na mé. Mám prostě v počítači neuvěřitelnou změť bordelu a dříve nebo později se problémy prostě vyskytnou musely...
sevencreature píše:Odinstaloval jsi DT a restartoval počítač? A žádnou jinou virtuální mechaniku nemáš nainstalovanou?
Ne, nemám. Restartoval atd. Už jsme připraveni k formátování disku (já i počítač), ale na poslední chvíli jsem si uvědomil, že nemám doma CD s Windowsem, tak musím počkat do zítra.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Chci se zeptat, je nějaká možnost, jak na ne-až-zas-tak-úplně-legální Windows XP naroubovat SP2? Ne snad, že bych doma měl pirátské OS, či se potýkal s takovým problémem, jen se ptám :whistle:
Feed your head
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Ano, je to možné. Na nelegální windows je ovšem nutné stáhnout nelegaální SP2. Ne, že by se mě to týkalo, ale kamarád jednoho kamaráda tety mého strýce říkal... :whistle:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Stačí použít normální SP2 update. Svého času byl všude ke stažení - cca 200 MB soubor, teď už se vyskytuje jen na "gurmánských" webech, protože SP2 už má snad každý a SP1 XP se snad ani neprodávají/nevyskytují.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature píše:Stačí použít normální SP2 update.
Též mám pocit, že to stačí.
Ještě cca před rokem ho Microsoft na požádání zadarmo zasílal na CD poštou. Jestli to ještě funguje nevím. (Ne že by to 99% zákazníků potřebovalo, ale myslím, že je to od MS hezké.)
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Vygooglit speciální SP se nějak nedaří, ale slíbené CD s multilicencí problém snad vyřeší. Nicméně čistě hypoteticky děkuji :-D
Feed your head
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Od poslední instalace Win XP (asi před měsícem) si systém neustále sám povoluje automatické stahování a instalování aktualizací. Sám si je zapne, načež stáhne, nainstaluje a sám si restartuje, což mě zpravidla připraví o postup v neuložené hře, popř. uprostřed noci ukončí stahování souboru. Když se to stalo poprvé, říkal jsem si, že jsem to asi jen zapomněl vypnout, ale už se to stalo pětkrát a je to hodně nepříjemné. Lze Windows nějak přesvědčit, že tohle opravdu ne? Nikdy dřív jsem podobný problém neměl... Žádného červa / trojana atp. jsem tu nenašel. :anxious:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Software

Příspěvek od sevencreature »

Ovládací panely -> Automatické aktualizace -> vybrat "Oznamovat, ale aktualizace nestahovat ani neinstalovat".
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature píše:Ovládací panely -> Automatické aktualizace -> vybrat "Oznamovat, ale aktualizace nestahovat ani neinstalovat".
To vím. Problém je, že si to systém po pár dnech zase vždycky sám přepne na "automaticky stahovat a instalovat". :anxious:
A nebo to možná dělá ten šílený Norton, který jsem před tím měsícem nainstaloval? :think:

EDIT:
Takže to byl Norton. Nahlásil nějakou bezpečnostní chybu a já automaticky odklepl "fix it" s tím, že chce beztak aktualizovat databázi. No a tou chybou byly vypnuté automatické aktualizace. Asi bych měl opravdu začít bedlivě číst, co odklikávám. :doh:
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Potřeboval bych helpnout sehnat ovladače na grafickou kartu. Jenomže to má háček, potřebuju, aby byly ovladače na Windows 98 SE, moje grafická karta je ATi Radeon HD 2400 Pro. Přímo pro ní neexistuje ovladač na Win98 (podle všeho), ale pokud byste někdo narazili na nějaký, který by mohl být kompatibilní, hoďte sem odkaz, moc prosím :pray:
Nainstaloval jsem totiž přes Virtual PC Win98, abych si mohl zahrát Carmageddon 2, ale v softwarovém vykreslování to jaksi nemá šťávu :cry:
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Carlos: No a nebylo by rozumnější použít XP Patch? http://wasted.polygonized.com/detail.php?id=600
No, jinak se divím že ti Virtual PC umí "detekovat" grk.k., já zatím používal jen VMWare a tam se to emuluje.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Do Virtual PC nelze nainstalovat ovladač pro skutenčnou grafickou kartu, protože ta se také emuluje (Virtual PC hlásí nějaké 4 MB S3 Trio), takže tudy cesta stejně nepovede.
Žralok, který štěká, nekouše.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

drake127 píše:Do Virtual PC nelze nainstalovat ovladač pro skutenčnou grafickou kartu, protože ta se také emuluje (Virtual PC hlásí nějaké 4 MB S3 Trio), takže tudy cesta stejně nepovede.
To je fakt, tu tam mám nastavenou. Ještě jsem přes Windows cd zkoušel ty ostatní z výběru, ale většina nefachala... Zase na druhou stranu, už můžu hrát Fallout :-D Ten ovladač je zřejmě pro hru dobrý...

Landor: Co je to grk.k? O tom jsem jakživ neslyšel :think: Jinak díky za XPpatch, ale mě se hra ani nenainstaluje v XP :-(
Tak jsem to nainstaloval v nouzovém režimu, přidal patch a kupodivu to šlape. Prvního přejetého pedestriana ti z vděčnosti věnuji :-D
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Carlos:grk.k (alias zvaný překlep) je čerstvě nejnovější zkratka pro grafickou kartu používaná těmi největšími it geeky v cz.
No zrovna jsem ti chtěl napsat ať si hodíš iniciativu a rozhlédneš se po googlu co a jak.
A přejetou obět s díky přijímám.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“