Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
vallun-hadam, ze si chcel tu druhu cast postu adresovat bodkinovi
nuz, a pokusim sa pri nich oddychoat... ale UZ je skratka seria, pri ktorej ked citam, tak citam niekedy do tretej rano, potom sa z toho tranzu prebudim a zistim, ze o tri hodiny musim vstavat do skoly

nuz, a pokusim sa pri nich oddychoat... ale UZ je skratka seria, pri ktorej ked citam, tak citam niekedy do tretej rano, potom sa z toho tranzu prebudim a zistim, ze o tri hodiny musim vstavat do skoly

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun: Heh, předpokládám, že by ses tím už určitě pochlubil. 
Na druhou stranu mne několik známých ujistilo, že humor v Zeměploše je mnohem sofistikovanější, jen to spousta čtenářů TP nechápe.

Ale Bodkina nemusí zajímat pocity Pratchetta, když smolil těch svých tisíc knih, prostě zhodnotil, jak mu to připadá z pohledu čtenáře.Mne nejde v nejmenším o to, jeslti je nebo není uznávaný autor, ale o to, že nepoznal ten pocit, myšlenky atd. když píšeš nějaké dílo.
Spíš věkový průměr, kdy většině fandů Zeměplochy je mezi 13-15 a jak zfetovaní blázni se smějí něčemu tak triviálnímu, jako jsou ta rádobyvtipná jména.Co máš proti čtenářské základně Zeměplochy? Vadí ti, že to čte téměř každý?
Na druhou stranu mne několik známých ujistilo, že humor v Zeměploše je mnohem sofistikovanější, jen to spousta čtenářů TP nechápe.

"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
xRage - ta část byla adresována Vám oběma, neb každý jste dle mého vyjádřili kousek myšlenky, se kterou nesouhlasím:)
Adieu - nepochlubil, nemám důvod:)
Zajímat jej samozřejmě nemusí, ale pak prostě nechápe o co jde a kritizuje to.
No, jak asi vyplývá z výše vedeného dialogu především mezimnou a Bodkinem, tak úrovní humoru je tam docela dost:) Terry musí mít neuvěřitelnej všeobecnej rozhled:) Napříkald Malé bohy jsem poprvé četl rkátce poté, co jsme probíraly na gymplud osti detailně jeuzity a další podobné řády a smál jsme se spoustě věcí, které jsem později, když jsem danou látku už zapoměl, prostě nechápal - unikaly mi některé souvislosti - ale i tak se člověk zasměje slušně:) Jsem si jist, že Zeměplocha má co dát každému:)
Adieu - nepochlubil, nemám důvod:)
Zajímat jej samozřejmě nemusí, ale pak prostě nechápe o co jde a kritizuje to.
No, jak asi vyplývá z výše vedeného dialogu především mezimnou a Bodkinem, tak úrovní humoru je tam docela dost:) Terry musí mít neuvěřitelnej všeobecnej rozhled:) Napříkald Malé bohy jsem poprvé četl rkátce poté, co jsme probíraly na gymplud osti detailně jeuzity a další podobné řády a smál jsme se spoustě věcí, které jsem později, když jsem danou látku už zapoměl, prostě nechápal - unikaly mi některé souvislosti - ale i tak se člověk zasměje slušně:) Jsem si jist, že Zeměplocha má co dát každému:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ano, Bodkin se měl vtělit do právě píšícího Terryho Pratchetta, aby pochopil, co se mu honí hlavou, proč píše jak píše, a až pak to objektivně zhodnotit, protože jinak by nemusel mít pravdu..Vallun píše:Zajímat jej samozřejmě nemusí, ale pak prostě nechápe o co jde a kritizuje to.

Á, dost toho, nebaví mne Bodkina obhajovat.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun píše:Adieu - a to víš jak, že jsem do ní nefušoval?:D
Ha!Vallun píše:Adieu - nepochlubil, nemám důvod:)

Osobně mě nic od Pratcheta nějak neuchvátilo. Neustále mám při čtení pocit, že tam něco chybí - že je to spíš jen náčrt románu. Spíš jako kdybych četl noviny než román. A nepřijde mi to k smíchu (ano, je to místy vtipné a k pousmání ale nic, čemu bych se smál). Stejný problém (až na ten smích) mám s Gaimanem - také mi jeho dílka přijdou taková... nedokončená? Nedomyšlená.
Nevím jak to popsat - nejspíš bych to přirovnal k tomu, že plánujete, že zajdete na nějakou velmi dobrou večeři a dostanete tam hamburger a k pití colu. Jo, je to dobrý hamburger a dobrá cola. Ale je to hamburger a cola.
Tím neříkám, že se mi Pratchet nelíbí - spíš je mi lhostejný. Když vyloženě nemám co číst, tak po něm sáhnu.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Adieu - vůbec nejde o TP... Jde o to, že každý, kdo píše za nějakým účelem, tak občas musí napsat něco jinak nebo spíš něco vynechat, aby "se vešel". TEnhle pocit je na druhou stranu pro mnohé hnací silou - neb je dovede k tomu, že napíší knihu o tom, co museli z jiné vyndat. Takže Bodkinovo hodnocení se mně prostě dotklo...
btw: kdy začneš se čtením? chceš něco do začátku doporučit?;)
EDIT: 7c - co myslíš, že znamená fušovat do politiky?;)
A cos všechno od TP četl? Já Tvůj pocit chápu, ale je to přesně to, co píšu vejš:)
btw: kdy začneš se čtením? chceš něco do začátku doporučit?;)
EDIT: 7c - co myslíš, že znamená fušovat do politiky?;)
A cos všechno od TP četl? Já Tvůj pocit chápu, ale je to přesně to, co píšu vejš:)
Jeden spolužák je takový blázen do Zeměplochy, že dokáže chronologicky vyjmenovat všechny Zeměplochy, a ten se pořád nabízí, že mi něco od TP půjčí (už se dokonce radil s druhým podobným úchylákem, jaká Zeměplocha je pro mě jakožto pro neznalého nejvhodnějšíVallun píše:btw: kdy začneš se čtením? chceš něco do začátku doporučit?;)

Ale jestli máš nějaký tip, jsem samozřejmě ochotný naslouchat.

- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
ono je to opravdu o něčem jímém než jiný knihy ze zeměplochy (ikdyž sem jich zatím dohromady přečet tak pět) a ikdyž humor je tam dosti primtivní, tak hlavně na svobodném nérodě je dobrá ta "fantasmagorijnost" a kontrasty...Bodkin píše:Svobodnej národ/ Klobouk s oblohou je odpad, za kterým se nemá smysl příliš dívat...
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu taky není špatné začít od úplného začátku, kámoš to tak udělal a zdálo se mu to pestřejší, tak to všem takto doporučuje...jinak za mě také - čarodějky :D

Klobouk s oblohou je zatím nejslabší zeměplocha co jsem četl, ale i tak to rozhodě není špatná kniha. Spíš takový zeměplošský průměr...
btw...na fóru je samostatné téma Literatura: Terry Pratchett a nikdo do něho nepíše :D:D:D
Ber to takhle...sám znám osobně asi 10 fanoušků Zeměplochy a já jsem z nich nejmladší (22 let)....nejstarší je jedna paní které táhne na 75, a rozhodně mezi opravdové fanoušky nepočítámě děcka, které nejsou schopné pochopit Pratchettovi úvahy, filosofii a vůbec :D Takže to neřeš, možná je to tím, že Zeměplocha je opravdu pro všechnyAdieu píše:Spíš věkový průměr, kdy většině fandů Zeměplochy je mezi 13-15 a jak zfetovaní blázni se smějí něčemu tak triviálnímu, jako jsou ta rádobyvtipná jména.

Klobouk s oblohou je zatím nejslabší zeměplocha co jsem četl, ale i tak to rozhodě není špatná kniha. Spíš takový zeměplošský průměr...
btw...na fóru je samostatné téma Literatura: Terry Pratchett a nikdo do něho nepíše :D:D:D
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Zakat - však oni to tam všemocní dabusové přehoděj;)
Já už situaci, kdy jsem šel na zkoušku k váženému a respektovanému profesoru práv, který mně náhodou předtím viděl v metru číst si Pratchetta a polovina zkoušky se stočila na něj:)
Klobouk s oblohou je zvláštní, ale stejně má hodně do sebe:) Jenže mne se líbí všechny knihy krom regimentu...
Já už situaci, kdy jsem šel na zkoušku k váženému a respektovanému profesoru práv, který mně náhodou předtím viděl v metru číst si Pratchetta a polovina zkoušky se stočila na něj:)
Klobouk s oblohou je zvláštní, ale stejně má hodně do sebe:) Jenže mne se líbí všechny knihy krom regimentu...