Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Ani nevím, co jsem všechno četl - můj "problém" co se fantasy týče je v tom, že většinou čtu knihy, které čte/přinese bratr. Většinou se to počítá na nůše nebo hromady. Určitě jsem kdysi dávno (10 let zpátky?) koupil Pyramidy
Někde je asi ještě mám. A v nedávné době (tak rok dva zpátky) jsem určitě četl Noční Hlídku (která se mi zdálo trochu vybočovala). Další konkrétní tituly mi nějak v hlavě neutkvěly. Ale zcela určitě jsem od Pratcheta četl i jiné knihy než Zeměplochu.

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistý jestli už ste to nezaregistrovali, a jak moc vás to zajímá, ale vyšla nová Tolikenova kniha, daná dohromady jeho synem-
húrinovy děti
húrinovy děti
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
hh jj, v carrefoure som ju videl, bohuzial bola zabalena v nejakom obale, cize sa nedala otvorit a prelistovat... ale precital by som si ju 

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Dnes jsem konečně dočetl knížku Lucemburkové od Jörg K. Hoensche, jedinou odbornou publikaci v dané tématice a obsahové šíři na našem trhu. Občas trochu zmatečné, trochu častěji nudné a formálně chybové, nicméně rozhodně poučné a kvalitně osvětlující tajemná úskalí první císařské dynastie na českém trůně. Pokud vás zvolené téma z jakéhokoliv důvodu zajímá, lze dílo s klidným svědomím doporučit k četbě. Řeší se v něm skutečně mnohé…
Každopádně nejlepší je zde faktor biologické náhody. Jan Lucemburský měl v mužské linii devět vnuků, ale žádného pravnuka. Na druhou stranu celý Habsburský rod v jednu chvíli praktický „stál“ na invalidovi s ochrnutýma nohama, nicméně dožívá až do dnešních dnů. Fortuna je vybíravá…
Každopádně nejlepší je zde faktor biologické náhody. Jan Lucemburský měl v mužské linii devět vnuků, ale žádného pravnuka. Na druhou stranu celý Habsburský rod v jednu chvíli praktický „stál“ na invalidovi s ochrnutýma nohama, nicméně dožívá až do dnešních dnů. Fortuna je vybíravá…
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhé době jsem si přečetl nějaké fantasy a to první díl ságy Alvin Tvůrce od Orsona Scotta Carda (Enderova hra) - příběh se sice zatím nestihl moc rozvinout, ale čte se to více než dobře, hlavně díky originálnímu prostředí (alternativní realita osidlování divokého západu), zajímavého konfrontování reálného náboženství a magie a místy až Pratchettovskému humoru. No, prostě doporučuji a jdu do Levných Knih pro další díl 

Naposledy upravil(a) AlieN dne 14.6.2007 18:38, celkem upraveno 1 x.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hodně štěstí při nákupu 3. a 4. díluAlieN píše:No, prostě doporučuji a jdu do Levných Knih pro další díl

Jinak O. S. Card je jeden z mých oblíbených autorů

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Už sem se přelouskal čtyřmi díli Malazské knihy padlých, hned po dočtení 4. dílu se objevil česky 5. díl(Půlnoční vlny). AlmSiVi to četl už v angličtině, ale jelikož umim anglicky že bych v anglicky mluvících zemích měl problémy si i koupit hamburg, tak sem si musel počkat na překlad. Sem zvědavej kdy se k tomu zase dostanu. 

Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. 
-------------------------------------------
Flower power

-------------------------------------------
Flower power
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Právě čtu knihu Jidiš pro ještě větší radost od Lea Rostanda (ano, toho, co napsal pana Kaplana). Suprová kniha. Štěstí, že už mi ji tatík nezavírá bez záložky 

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Včera jsem po delší době dočetl všechny tři díly Souostroví Gulasg od A.- Solněžicina. Je to tvrdé čtení a člověk se nestačí divit co může národ způsobit sám sobě a dokonce to přežít.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- StochastikoS
- Sigilan
Neferit sr: jako doplňkovou četbu doporučuji přečíst vynikající publikaci od od zběhlého rozvědčíka Olega Gordijevského, která se tuším jmenuje "KGB - pohled zevnitř". Pokud ovšem bude mít čtenář žaludek na to množství sraček a hnusných intrik ... 

Silent Siege
A silent siege is the conclusion of ten years of recording for the silencetriology. This triology had the theme of the right to remain silent, not having to say a word about anything, the freedom to judge over nothing and no one. der General
A silent siege is the conclusion of ten years of recording for the silencetriology. This triology had the theme of the right to remain silent, not having to say a word about anything, the freedom to judge over nothing and no one. der General