Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Knuhu jsem nečet. Ale pokud ji potkám klidně to udělám. Ale druhou stranu KGB jako tajná služba není a nebyla o nic jiná něž jiné tajné služby. Takže stejné svinstvo v jiné barvě.
Dík za doporučení.
Dík za doporučení.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Neferit Sr.
- Sigilan
Pro mě určitě. Je to nyní čerstvě vydané? Kde jsi na to narazila? Dej Neferitovi doporučení, zrovna jsem solventní a tak bych si to mohl bez problémů koupit.
A jak se má
Tvoje zlatíčko u babiček? 

A jak se má

- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu čerstvě vydáno a koupeno včera v síti knihkupectví Pergamen (slovenská mutace má následovat...)
a je velmi povedená
-jedno zlato se má u babičky fajně (prý co doma, a to nemají pc....)
a z dopisu od holky z tábora jsem zmatena (první věta je, že je tam dobře a poslední, že je tam hnusně...tak nevím, zítra uvidíme)

a je velmi povedená

-jedno zlato se má u babičky fajně (prý co doma, a to nemají pc....)
a z dopisu od holky z tábora jsem zmatena (první věta je, že je tam dobře a poslední, že je tam hnusně...tak nevím, zítra uvidíme)

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Neferit Sr.
- Sigilan
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
tu neznámNeferit Sr. píše:Po dlouhé době jsem si přečetl knihu Viking se vrátí. Velmi solidní sci-fi maďarské provenience z osmdesátých let. Jsem rád že ji mám.

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Neferit Sr.
- Sigilan
Je to příběh kosmonauta který jakýmsi záhadným způsobem přežije katastrofu své kosmické lodi, při které ztratí všechny své přátele i dívku. Schopnost přežít a nevzdat se si cení jiní lidé a tak se stane členem první mezihvězné expedice. Ta bohužel ztroskotá.
Tento člověk je okolnostmi přinucen žít mezi opolidmi a přežívá jen díky tomu, že jeden z nich je chytřejší než zbytek tlupy. Pak se objeví člověk vyší vývojové skupin a od něj zjistí, že kosmická loď asi nezanikla ale že je zakotvena u pobřežního města. Začíná úžasný boj opuštěného člověka za možnost vrátit se ke svým lidem. Probíjí se džunglí, pluje tisíce kilometrů a nakonec svoji loď najde.Jen proto, aby zjistil že kněží na úrovni doby bronzové dokázali nají jedinou slabost lidí-ztrátu agresivity a tvrdosti.
Teprve až on, který díky tomuto znovunalezenému rysu lidské osobnosti dokáže zabít své nepřátele, dostane kosmolet Viking šanci letět domů. Na Zem.
Ale hlavní hrdina letět nemůže. Jeho tělo je tak zničené tvrdými podmínkami, které musel přestát, že by cestu domů nepřežil. Musí zůstat na neznámé planetě.
Je to mistrovské dílo v žánru. Občas ji vidím v antikvariátech na Slovensku. Má ještě druhý díl - Oheň v dálce. Taky dobré čtení ale první kniha je super.
Tento člověk je okolnostmi přinucen žít mezi opolidmi a přežívá jen díky tomu, že jeden z nich je chytřejší než zbytek tlupy. Pak se objeví člověk vyší vývojové skupin a od něj zjistí, že kosmická loď asi nezanikla ale že je zakotvena u pobřežního města. Začíná úžasný boj opuštěného člověka za možnost vrátit se ke svým lidem. Probíjí se džunglí, pluje tisíce kilometrů a nakonec svoji loď najde.Jen proto, aby zjistil že kněží na úrovni doby bronzové dokázali nají jedinou slabost lidí-ztrátu agresivity a tvrdosti.
Teprve až on, který díky tomuto znovunalezenému rysu lidské osobnosti dokáže zabít své nepřátele, dostane kosmolet Viking šanci letět domů. Na Zem.
Ale hlavní hrdina letět nemůže. Jeho tělo je tak zničené tvrdými podmínkami, které musel přestát, že by cestu domů nepřežil. Musí zůstat na neznámé planetě.
Je to mistrovské dílo v žánru. Občas ji vidím v antikvariátech na Slovensku. Má ještě druhý díl - Oheň v dálce. Taky dobré čtení ale první kniha je super.
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak tohle jsem nečetla
,ale navnadilo mě to prokládat Dunu takovými těmi staršími dílky (zánik faeny, mimozemšťané v guslaru, kto by už kradol nohy a tak podobně)
Nefe a jak dopadls se slov.hrady?

Nefe a jak dopadls se slov.hrady?
- Neferit Sr.
- Sigilan
Sirine - představ si že na mě koukají jako na debila co to nich chcu. Tady u nás to vůbec nemají.
Mohla bys se mrknout jestli je to první nebo druhé vydání? Já si to nakonec budu muset sehnat asi přímo v Libri.
Mohla bys se mrknout jestli je to první nebo druhé vydání? Já si to nakonec budu muset sehnat asi přímo v Libri.

- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
návštěvy já rádaNeferit Sr. píše:Sirine - představ si že na mě koukají jako na debila co to nich chcu. Tady u nás to vůbec nemají.

ale jinak to nechápu ... je to první vydání (400.publikace nakl.Libri), vyšla v nákladu 2000 ks, autoři jsou dva - Miroslav Plaček a Martin Bóma (cena je 790 peněz)...a název platí
- Neferit Sr.
- Sigilan
No nakonec jsem ji pořídil za 736,- chechtáků včetně poštovnéh. A jsem nadšený, je skvělá publikace. Vezmu si ji na dovolenou a budu potom na hradech děsně chytrej.
- StochastikoS
- Sigilan
konečně vychází v oficiální české mutaci dílo pana Petera Carrolla "Liber Null & Psychonaut", jinak zakladetele roztomilého řádu IOT (Iluminates of Thanateros). Jelikož jsou mi známy některé okolnosti, které stály u vzniku této knihy (jistá známá na vlastní pěst sehnala autorská práva) tak jsem tomuto entuziastickému počinu (resp. knize) rozhodl zde udělat menší "werbung"
http://www.kosmas.cz/knihy/136038/liber ... sychonaut/

http://www.kosmas.cz/knihy/136038/liber ... sychonaut/
Silent Siege
A silent siege is the conclusion of ten years of recording for the silencetriology. This triology had the theme of the right to remain silent, not having to say a word about anything, the freedom to judge over nothing and no one. der General
A silent siege is the conclusion of ten years of recording for the silencetriology. This triology had the theme of the right to remain silent, not having to say a word about anything, the freedom to judge over nothing and no one. der General