Politika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Opravdu komedie , bohužel nikoli božská, ta má alespoň svoji uměleckou hodnotu. Je to návrat ke starým pořádkům aasi to jinak dopadnout nemohlo. Parobek a jeho vytrvalé obstrukce slaví krátkodobý triumf.
Zelení jsou pro mě poněkud nečitelní a po Katčině dokonalé divadelním výstupu jsou mi vyloženě nesympatičtí. Já jsem poprvé v životě nevolil levicovou stranu, ODS je pro mě moc divoká, ale těch špinavostí a špinavůstek bylo už kolem sociální demokracie prostě nad úroveň mojí tolerance. A tak jsem dvounásobně nazlobený-na systém který takové vyýsledky umožňuje a na partaje že jako vždy kašlou na lidi a jde jim jen o korýtka. Ne že by to jindy bylo jinak ale 5 měsíců bez vlády se silnou pozicí je průšvih.
Na tu slzu dojetí máš bílý kapesníček anebo jsi to odfláknul rukávem košile?
Zelení jsou pro mě poněkud nečitelní a po Katčině dokonalé divadelním výstupu jsou mi vyloženě nesympatičtí. Já jsem poprvé v životě nevolil levicovou stranu, ODS je pro mě moc divoká, ale těch špinavostí a špinavůstek bylo už kolem sociální demokracie prostě nad úroveň mojí tolerance. A tak jsem dvounásobně nazlobený-na systém který takové vyýsledky umožňuje a na partaje že jako vždy kašlou na lidi a jde jim jen o korýtka. Ne že by to jindy bylo jinak ale 5 měsíců bez vlády se silnou pozicí je průšvih.
Na tu slzu dojetí máš bílý kapesníček anebo jsi to odfláknul rukávem košile?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Neferit Sr.
- Sigilan
Nejvtipnější jsou ovšem ty plačtivé výkřiky na novinkách.cz. Ono "Jirko" resp. "Míro nedělej to!" Tito truhlíci měli dříve plná ústa KSČSSD a modrých strak a hle, ono to není takové, jak jim to, bulánkům, před volbami napovídali. A celá ta snaha jejich vlastního radikalismu teď přichází vniveč. Ani bych se nedivil, kdyby prudce stoupl počet sebevražd. A musím řící, že by mi to i v takovém případě stále přišlo vtipné. Holt se plebsu dostává lekce politického pragmatismu. Ale to neva, před příštími volbami zase budou moc utopit svůj žal rohlíkem, kterým je budou opíjet politici. 

- Neferit Sr.
- Sigilan
Jab - je to nádherná ukázka pragmatismu v praxi. Nové volby by papírově vyhrála ODS. Ale to se zdálo minule také. Protože ani jeden ať Jirka či Míra nejsou schopni vládu složit a do voleb se jim nechce je výsledek jasný.Navíc počet parlamentních křesel 200 může klidně vytvořit při případných volbách opět paritu a binec bude pokračovat.
Počet sebevražd asi nestoupne, bo naše občany politika nebere tak aby se zkrze ni sebevraždili. Spíš bych to viděl na nárůst počtu přesdržku směrem k politikům a asi další volby budou tak populární, že volební účast dosáhne neuvěřitelných 20%. Ale já volit půjdu, mluji volby se všema těma slibama. pomyslným volebním gulášem, praním špinavého prádla, pomluvami acirkusy na náměstích a kulturních sálech.
Teď mě asi nejvíc zajímá jak se k věci postaví zelení alidovci. Komunisté jsou v opozici kam patří a nic neovlivní ale co ty dvě strany, no uvidíme.
Počet sebevražd asi nestoupne, bo naše občany politika nebere tak aby se zkrze ni sebevraždili. Spíš bych to viděl na nárůst počtu přesdržku směrem k politikům a asi další volby budou tak populární, že volební účast dosáhne neuvěřitelných 20%. Ale já volit půjdu, mluji volby se všema těma slibama. pomyslným volebním gulášem, praním špinavého prádla, pomluvami acirkusy na náměstích a kulturních sálech.
Teď mě asi nejvíc zajímá jak se k věci postaví zelení alidovci. Komunisté jsou v opozici kam patří a nic neovlivní ale co ty dvě strany, no uvidíme.
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak... Nehorela statna zastava na radnici, ulicami nechodili stovky anarchistov a pankacov, hipici neburali hypermarkety a nenasadzali tam marihuanu- ale aj ked som si odchod naseho duceho predstavoval pompeznejsie, toto je tiez fajn :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
- Neferit Sr.
- Sigilan
Jab - neboj něco se najde, Já tam jezdím pravidelně. Když něco objevím dám Ti tip. Akorát mě nesmíš potom provalit. Jinak mě v Žilině chytnou, dají mi po hubě a auto mi shoděj z estakády.
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tu nejde o nejaku moralnu hodnotu... Harman bude musiet nieco robit, pretoze sa od neho vela ocakava (asi az moc). Na druhu stranu, nenasluboval nijak neuveritelne veci a dost z tych ludi poznam osobne, a su to skutocne rozumni ludia, ktori so Zilinou snad dokazu nieco spravit...Yachiko píše:Ja myslím, že aj napriek novému primátorovi - rovnako ako aj u nás - tipov bude dosť, lebo po
1. to nie je Boh všemohúci
2. čo si budeme o ľuďoch v takýchto funkciách nahovárať, že![]()
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
We shall see... ja si aj tak nemyslím, že nastane nejaká zásadná zmena... rovnako ako u nás ...Elessar píše:Tu nejde o nejaku moralnu hodnotu... Harman bude musiet nieco robit, pretoze sa od neho vela ocakava (asi az moc). Na druhu stranu, nenasluboval nijak neuveritelne veci a dost z tych ludi poznam osobne, a su to skutocne rozumni ludia, ktori so Zilinou snad dokazu nieco spravit...

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Mňo já doufám, že my jsme dostateční bezvěrci, kritici a plebejci, než abychom se stali nacionalisty.Neferit Sr. píše:Jab - to je opravdu síla. Jabe mám obavu, že od války už je tak dlouho, že i Poláci, kteří dostali za dobu okupace opravdu hodně do těla zapoměli na svoji historii. Ve světle tohoto článku je jasné že v Polsku bude veselo a problémy na školách jsou jen šum který možná bude použit na odlákání pozornosti, jiného podstatně většího problému.
Myslíš, že je možné aby národ začal takto blbnout? Problém neonacismu je problém celé Evropy. Snad to u našich severních sousedů nebude gradovat.
Ale ten posun k extrémní pravici nelze v demokratických státech přehlížet. Ať už se jedná o Polsko, Slovensko, Francii, Belgii, Rakousko či Itálii (případně i USA). Je to posun velmi nebezpečný. A trošku se zdá, jako by se demokracie pořádně neměla čím bránit. Jako by si hřála hady na prsou. Možná je opravdu něco pravdy na tom, že lidský charakter se ve svém nejlepším světle může vykázat jen tváří v tvář problémům. A že my ty problémy potřebujeme (a klidně si je i "sami" vyrobíme), jen abychom si uvědomili hodnotu svobody a demokracie.

- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Aj ked som stoajednapercentny optimista, nemozem sa ubranit pri pohlade do historie dojmu, ze ani tie problemy ludstvu nepomozu. :( Na druhu stranu priznavam, ze aj ked dnesna doba ma k dokonalosti zasrane daleko, je to zatial "najlepsia" doba v historii (co ale oc neznamena, ze toto "zlepsovanie" bude pokracovat nadalej). Na navratenie tej trochy optimizmu vsak taka utecha zatial staci...Jab píše:A že my ty problémy potřebujeme (a klidně si je i "sami" vyrobíme), jen abychom si uvědomili hodnotu svobody a demokracie.