Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Field Mouse
Sigilan

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od Field Mouse »

Tarreb píše:FM: Ale to bychom přišli o 4000 zk. ;-)
:lol: Nikoli, jestlis ty golemy už jednou zabil, tak svoje XP už máš a poté co bugoidně vstanou z mrtvých už bys je přece podruhé pro dalších 4000xp zabíjet nechtěl - to by bylo cheatování! :-D
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Nevíte jak převést platinovou edici do angličtiny?
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Stačí nakopírovat anglický dialog.tlk, který se dá stáhnout z internetu.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Kofi
Sigilan

Příspěvek od Kofi »

Zdravím, mám dotaz.
Hraju Bg1 ve verzi 1.3.5508, která je prodávána v únorovým Scorečku. Jsem už v Baldurově bráně a můj problém je s úkolem od Lothandera, který mi oznámí, že má družina byla otrávena.
Zašel jsem za věštcem, pokecal s Lothanderem, načež mi oznámil, že až to všechno pofackuju, bude na mě čekat v hospodě v JV části mapy. U čepele a hvězd, tuším, že se to jmenuje.

Hl. kněžka Umberlee už čuchá k fialkám ze spodu, svitek mám u sebe, jenomže Lothander v tý hospodě prostě není.

Byla by nějaká rada, jak tuhle prekérní situaci vyřešit?
Předem díky za odpověď. :-)
Každá hodina zraňuje, ta poslední zabíjí...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Kofi: Podíval ses do prvního patra?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Kofi
Sigilan

Příspěvek od Kofi »

Kdyby ne, nepsal bych sem, nejsem idiot... nebo alespoň ne až takovej. :-)
Podíval jsem se do prvního patra, druhýho patra a kdyby měla hospoda suterén, prošmejdil bych ho taky. Lothander tam ale není.
PostTrauma
Sigilan

Jaká kněžka Umbrlee? Ten úkol s otrávenou družinou se vztahuje jen k tomu, kdo ti o tom poví (asi Lothander) a tomu, koho musíš zabít (Marek). Možná mám jen děravou paměť, ale ten Marek je tam určitě a ty se o něm nezmiňuješ. (i ten protijed se snad jmenuje Markův protijed)
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..je to tak, ako píšeš, PostTrauma. A ešte si spomínam na akéhosi veštca v stane na trhovisku, ktorý parte pomôže pri hľadaní Marka.
PostTrauma
Sigilan

To ano, nejdřív přijde Lothander s Markem vyhrožovat, potom sám Lothander pomoct, pak se jde za věštcem kvůli geas a potom zabít Marka. To by mělo být všechno, dokonce se ten protijed nemusí ani vypít, stačí splnit quest. (na druhou stranu kamarádovi se to buglo a nešlo to dokončit, takže umřel, i když si cheatnul protijed : D)
Kofi
Sigilan

Příspěvek od Kofi »

PostTrauma píše:To ano, nejdřív přijde Lothander s Markem vyhrožovat, potom sám Lothander pomoct, pak se jde za věštcem kvůli geas a potom zabít Marka. To by mělo být všechno, dokonce se ten protijed nemusí ani vypít, stačí splnit quest. (na druhou stranu kamarádovi se to buglo a nešlo to dokončit, takže umřel, i když si cheatnul protijed : D)
Nejsem si úplně jistý, jestli mi vyhrožovali oba, nicméně Marek jakožto mluvčí ano. Na tržišti pak už samotný Lothander řekne, že družina byla otrávena. Věštec vás přesměruje na jistou Jalanthu Mystmir (což je kněžka královny děvky), která chce knihu moudrosti, aby vám dala svitek pro Lothandera.
PostTrauma
Sigilan

Aha, to si nepamatuju, ale je to možné. Takže předpokládám, že sis knihu nechal a kněžka zaútočila a teď nemůžeš najít Lothandera. V nejhorším CLUAConsole:CreateCreature a najít si kód Lothandera. (musel jsem to dělat několikrát, když se mi bugnul Scar)
Kofi
Sigilan

Příspěvek od Kofi »

PostTrauma píše:Aha, to si nepamatuju, ale je to možné. Takže předpokládám, že sis knihu nechal a kněžka zaútočila a teď nemůžeš najít Lothandera. V nejhorším CLUAConsole:CreateCreature a najít si kód Lothandera. (musel jsem to dělat několikrát, když se mi bugnul Scar)
Naprosto přesně.
Jinak Scar mi zmiznul taky, ale počítám, že za to mohlo to, že jsem si promluvil s Eltanem. Naštěstí jsem to měl uložený před vstupem do pevnosti.
Celkově se mi zdá, že je celý město oproti zbytku hry dost zabugovaný. :-|

No, kdyby náhodou někdo věděl nebo měl nějaký tip na nějakou legální kličku, kde by se ten blboun mohl poflakovat, tak napište. Přinejhorším nastoupí cheaty. (A teď jen doufat, že mě to za 10 dní stejně nezabije :lol: )
PostTrauma
Sigilan

Za 10 dní tě to zabije, takže si budeš muset vytvořit toho Lothandera, abys ten quest měl splněný : ) Nebo hru dohraj do deseti dnů : )
Kofi
Sigilan

Příspěvek od Kofi »

Otázka je, jestli se Lothander nebugne znovu, když už mám de facto většinu toho questu splněnou. Plus, jestli se tam vůbec ještě objeví Marek a já nebudu řešit to samé.

No nic. Cheaty jsem nějaké našel, jdu to odzkoušet a dyžtak zase napíšu. :-)

Jen tak na okraj, jde tu vyloženě o to, že se mi musí updatovat deník (respektive abych splnil úkol) - a to bude nepochybně až poté, co se setkám s Markem. Čili insertnout si ten lék nejspíš nepomůže, že?
PostTrauma
Sigilan

Jak jsem říkal, kamarádovi ten lék samotný myslím nepomohl.

Lothander se ti nebugne znovu. Ty ho vyvoláš, on ti řekne to, co už ti řekl na začátku a pak ho prokecneš znovu a on ti řekne to, co ti říct má. Případně ho prokecneš ještě jednou. Když jsem takhle vyvolával Scara, musel jsem projít úvodním dialogem z mostu a pak jsem měl asi 0.5s, abych začal nový rozhovor, kde mi řekl, že jsem splnil quest : ) Jakmile projdeš správnou konverzací s Lothanderem, zbytek questu by měl zas fungovat - tzn. Marek se spawnuje. Akorát na konci budeš asi muset vyvolat Lothandera ještě jednou, abys mu řekl, že máš protijed od Marka.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“