Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Carlos: spoustu krizovek na silnicich pusobi nevyjezdeni a nezkuseni ridici (coz se prakticky rovna skupine mladych lidi), kteri si neuvedomuji zavaznost a dusledky svych cinu, proto je zprisneny dohled nad nimi zadouci. Nepletu-li se, tak to funguje i v Nemecku ci Francii.

Vallun: delas si srandu? ;-) tobe ta vychcanost jmenem "osoba blizka" pripada v poradku? Kdyz je nekdo zabit tvou zbrani, jsi to prece ty, kdo musi dokazovat svou nevinu, stejne tak je to i s vyse uvedenym navrhem. Je to tvoje auto, tak jsi za nej odpovedny se vsim vsudy.
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

S tou osobu tobě blízkou - docela souhlasím - co jsem slyšel, tak to každý středoškolák vesele zneužívá, když jezdí po městě na motorce ke 200 km/h a návštěvě policie se pouze vysměje s tím, že "motorku řídila osoba mě blízká, nashledanou".
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Sinuhet: A jéje, kdy už to srovnávání zbraní a aut skončí? Kdy?? :-D

Trochu rozdíl tu je. Za zbraň ručíš, protože ti ta důvěra k jejímu držení byla udělena přidělením zbrojáku. Oproti tomu k držení auta vůbec žádné povolení nepotřebuješ.

btw. to ale neznamená, že mi ta výmluva nepřijde absurdní. ;-)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Já s onou výmluvou naprosto nesouhlasím a její užívání mi vadí. Nicméně ještě více mi vadí, když se takovémuto zlu čelí ještě mnohem větším zlem - zavedením presumpce vinny. Mimochodem, i odkaz na osobu blízkou lze, je li opravdu třeba, obejít...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Nová zpráva to není, doufám, že tady už někdo nelinkoval...

Benjamin Kuras: Spletl se Orwell o dvacet let?

"George Orwell byl anglický revolucionář 17. století.

To se od několika školáků druhého stupně dověděla sondáž britského rádia Classic FM zkoumající úroveň vzdělání u anglických teenagerů. Od dalších se dověděla, že William Shakespeare byl hudební skladatel. Dvě třetiny z nich nedokázaly jmenovat hudebního skladatele žádného. Dvě třetiny nepoznaly na fotografii cello, tři čtvrtiny lesní roh, tři čtvrtiny housle, polovina trubku. Mnozí žáci nedokázali vyjmenovat žádného anglického krále, neznali jména Oliver Cromwell a Winston Churchill, nevěděli, že existuje liberální strana, neznali jména současných britských politiků a nedokázali bez kalkulačky znásobit třikrát sedm.

Jak se mladí Britové do takové kulturní pouště dostali? Šlo to rychle a dvěma zbraněmi. Jednou je neutuchající kulometná palba debilních televizních programů a řinkotu nemelodického a nejapně veršovaného popu, druhou je vytrvalá demolice školství. Výsledkem je devastace nejen intelektuální, nýbrž i morální, která narůstá do nezvládnutelných rozměrů, v růstu kriminality, rozkladu lidských vztahů a neschopností mluvy u dětí od rána do noci civících na televizi."

Více ZDE
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vampi - i kdyby linkoval, tak v tomto případě opakování vůbec neuškodí!!!
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Kulturní warholizace

Kulturní warholizace je odbourávání kritérií a smyslu pro kvalitu, talent, profesionalitu a pracovní etiku. Tento pojem odvozuji od Andyho Warhola, mnoha lidmi pokládaného za umělce, jinak proslulého jako plagiátor fotografií Marilyn Monroe a plechovek Campbellových polévek, na kterých vydělal miliony dolarů.

Umění je – nebo kdysi bývalo – jakýmsi předvojem hledání dokonalosti, harmonie a aspirace k vyšším principům, žebříkem k vystupování z banality, bezcitnosti a vulgarity každodenního života. Kvalita umění ovlivňuje kvalitu všeho ostatního, a to nejen esteticky, nýbrž i eticky, politicky, materiálně, sociálně, ekonomicky a ekologicky. Má také rozhodující dopad na etiketu lidských vztahů a veřejného chování.

Ale zde je Warholova definice umění:

"Umění je to, co vám projde."

Warholizace prolomila veškeré bariéry, za nimiž je něco všeobecně hodnoceno jako tak mrzké či vulgární, že by to projít nemělo. Dává nám drze a okázale najevo, že neexistují žádné standardy vkusu, slušnosti, krásy, skvělosti.

Všechny takto na umění povýšené prkotiny nás chlácholí a lichotí nám. Většina z nás totiž kvalitu od paskvilu nerozeznáme a jsme líní se o tom něco poučit. A místo abychom z toho měli mindrák nedovzdělanců, přijímáme s vděkem ujištění, že kvalita nemá žádná obecně platná měřítka a k úspěchu není potřeba nic umět a o nic se snažit. Vrací nám to sebevědomí ignorantů. A zavírá nám to mysl i srdce před inspirací a otupuje pocit studu, schopnost sebekritického vnímání a tím i možnost nápravy.
Proč mi to z nějakého důvodu připomíná jistou debatu o umění na Sigilu, kde byl Arthalion zastávající pokud si vzpomínám podobný směr myšlení jako autor tohoto odstavce, většinou lidí umlácen ovčími ocasy? :think: :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

7c: Zrovna toto je bod, ve kterém bychom se já a pan Kuras asi zrovna neshodli. :) Což ovšem neznamená, že pro jednu část zavrhnu celý článek, nadto článek, který je jako celek rozhodně zajímavý.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
SiNuHeT
Sigilan

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od SiNuHeT »

Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Opozice chce zrušit Ústav pro studium totalitních režimů, neboť (mimojiné) "...Tento stát provedl také řadu opatření pro celkovou společnost obecně pozitivních, zvláště v oblasti sociální...."

:sick: hnus, hnus, a ještě jednou hnus. Jičínský se tímto v mých očích definitivně zařadil do pozice největšího zmrda v téhle zemi.
Co na snahu svých loutkovodičů řekne Švejnar - omluví se komunistům, že před nimi emigroval?
-Marcus Aurelius
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

SiNuHeT: Vždyť ten člověk psal preambuli k Ústavě 1960, co tedy jiného čekat?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Vallun
Dabus

Re:

Příspěvek od Vallun »

Ajantis píše:SiNuHeT: Vždyť ten člověk psal preambuli k Ústavě 1960, co tedy jiného čekat?
Je zajímavé, že prof. Jičínského "kritizuješ" a při tom máš citát jeho rudého bratra prof. Cepla v popisu - i když musím uznat, že ono motto (pokud je vůbec Ceplovo, což se mi vzhledem k okolnostem /V. Cepl je zastáncem pozitivní diskriminace/ nezdá) je docela věcné a osobně mi přijde pravdivé.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun píše:Je zajímavé, že prof. Jičínského "kritizuješ" a při tom máš citát jeho rudého bratra prof. Cepla v popisu - i když musím uznat, že ono motto (pokud je vůbec Ceplovo, což se mi vzhledem k okolnostem /V. Cepl je zastáncem pozitivní diskriminace/ nezdá) je docela věcné a osobně mi přijde pravdivé.
No, to Ceplovo motto jsem si ve skutečnosti vymyslel, Jičínského jsem kritizoval, i když o tom nevím, a pozitivní diskriminace je pochopitelně zcela totéž jako politická korektnost. A co na to Jan Tleskač? :-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“