Otázky & odpovědi

Cesty Bezejmenného po sférách s jednou moc ukecanou levitující lebkou.
Stránky: Planescape: Torment

Moderátor: Sadako

Odpovědět
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Elessar »

Sadako píše:Zabít koho, Tichého krále, nebo Mnohojednoho? Tichého krále zabít nemůžeš, protože je už úplně tuhý i bez cizího přičinění. Zabít Mnohojednoho taky, pokud vím, nejde - jen když vybiješ dost krys, tak přizná porážku a boj skončí.
Ako sa potom človek dostane k jeho lebke? :think:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Elessar: Jelikož je tuhý, tak se on sám zrovna moc nebrání, když k němu přistoupíš s úmyslem ukroutit mu vyschlou lebku a přejdeš od myšlenky k činu. :whistle:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
scorpioo
Sigilan

Re: Otázky & odpovědi

Příspěvek od scorpioo »

presme tak on ti nepovie ani slovko ze si mu zobral jeho hlavicku.bude to mat v prednej casti zenskeho tela :lol:
Hrdinovia umierajú,legendy žijú naveky. - BEOWULF
www.kocogel.info
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

scorpioo píše:presme tak on ti nepovie ani slovko ze si mu zobral jeho hlavicku.bude to mat v prednej casti zenskeho tela :lol:
...no, co si budeme povídat, možná i v zadní části většiny jiných těl.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

scorpioo píše:neviem sa dostat k tichemu kralovi bez bitky.da sa to vlastne? :?:
Před chvílí jsem si poprvé vyskoušel: nechat Bezejmenného aby se stal Tichým králem - docela zajímavý ale mohlo to být zakončeno nějakou pořádnou animací (ne jen tím videem - konec hry).

Napřed je třeba si promluvit o Tichém krály a o vašem uvěznění s Hargrimmem - musíte se dozvědět že potřebujete povolení T. k. k volnému odchodu. Pak když zajdete k Mary - tak se ji můžete zeptatat: jestli vám pomůže se dostat k Tich. k..
scorpioo
Sigilan

Příspěvek od scorpioo »

no jo diky ale teraz uz mi to nepomoze uz som vonku z narodou a prave "bludim" v rubikonu :) inak neviem ci je to tu pritomnym ludom zname ale docital som s na officialnom fore od bioware ze ked na zaciatku hned ako dohovorite s mortem ho napadnete a zabijete dostane bezejmenny 1 000 000 exp. :twisted: co je natom pravda som este nevyskusal bo som sa to prave docital a som v robote :( hned ako pridem domov to idem skusit.mate stym niekto skusenosti?
Hrdinovia umierajú,legendy žijú naveky. - BEOWULF
www.kocogel.info
Lukfi
Sigilan

Příspěvek od Lukfi »

Ahoj. Mám na místní experty dvě otázky:
1) Jak dostat Triasův meč? Hraju Torment teprve potřetí, ale až teď jsem hleděl na alignment a jsem Lawful Good, ale Triasův meč nemůžu používat (když jsem mu ho nesl, bylo v popisku napsáno "Usable only Lawful Good Characters", takhle s chybějícím slovem, a použít jsem ho nemohl). Když jsem zkusil namísto do řetězů seknout do Triase (za to kolik potíží nadělal kapitánu Picardovi si to zasloužil :twisted: ), tak game over, že jsem přišel o nepostradatelný zdroj informací. Je teda nějaký způsob, jak ten meč získat?
2) Jak souvisí inteligence s kouzlením? Všude se píše jen to, že inteligence je dobrá pro mágy, a podle popisků ve hře to vypadá, že při INT<18 je nějaké omezení počtu kouzel v knížce, ale jinak? Dostane třeba postava s vyšší INT při level-upu víc nových slotů pro kouzla? Dřív jsem to nezkoumal, ale teď by mě to zajímalo.

A abych jen nežral a přispěl do diskuze:
a len tak do temy.k dohraniu planescape:tormentu sa nemusite pridavat k vnimavym 8-) neviem ci ste to vedelito len tak aby nestala rec :-D staci uplne ked splintera presvedcite ze ste uz v minulosti boli vnimavym ;-)
Já jsem mu normálně řekl, že bych se chtěl stát členem Society of Sensation (btw, z těch českých názvů mi jezdí mráz po zádech) a byl jsem připuštěn do soukromého sensoria - ale když jsem se pak přidal ke Godsmen a před Keldarem jsem na plnou hubu zavrhl Sensates, pořád jsem měl přístup k Private Sensorium. Ono je to asi tak záměrně, protože pokud nepokecáte s Quellem, nedostanete se dál...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Triasův meč je vybavitelný/použitelný až poté co zabiješ Triase, ne? :think:

A inteligence je jednak nezbytná pro mágy - můžeš se naučit víc kouzel, nad tu INT 18 nemáš limit v zápisu kouzel do knihy a též některé předměty identifikuješ pouhým pohledem, bez použití kouzla a druhak nezbytná i pro všechny ostatní - čím vyšší INT, tím více odpovědí v rozhovorech, tím více možností řešení různých úkolů etc.
Lukfi
Sigilan

Re:

Příspěvek od Lukfi »

Sadako píše:Triasův meč je vybavitelný/použitelný až poté co zabiješ Triase, ne? :think:
Aha, tam ještě nejsem. Teď jsem znepokojen z toho, že už jsem byl u Pillar of Skulls a mám se vrátit do Curstu, ale když jsem to hrál poprvé a podruhé tak už jsem mohl sesílat alespoň 1 kouzlo levelu 9, a teď můžu jedno kouzlo levelu 7. A protože tu potvoru v Curstu jsem vždycky zabíjel několik dní (kam se na ní hrabe Transcendent One), i s Abyssal Fury, a Carceri je IMHO jedna z nejtěžších bojůvek ve hře, mám dojem, že jsem slabší, než bych měl být... navíc jsem si před odchodem ze Sigilu nepořídil vylepšenej obleček pro FFG, a opominul jsem pár dalších věcí, takže zvažuju, že bych si to celé dal znova...
Sadako píše:A inteligence je jednak nezbytná pro mágy - můžeš se naučit víc kouzel
To ostatní vím. Naučit se víc kouzel - znamená to, že mág určitého levelu si může zapamatovat (a sesílat "naráz", než jde spát) víc kouzel, když má vyšší INT? Nebo je tam jen ten limit velikosti spellbook (na který se mi nikdy nepodařilo narazit)?

// Tak jsem teď koukal do manuálu a podle toho to vypadá, že počet kouzel, které je možno seslat, je pevně přednastaven. Proč se tedy inteligence zmiňuje jako důležitá pro mágy? :eh:
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Pevně přednastaven? Tím asi myslíš, že existuje maximální počet kouzel, který se můžeš naučit, ne? To jistě ano. Ale zkus si porovnat, kolik kouzel v knize a volných slotů pro učení má Dak'kon a kolik jich má NO s vyšší INT (máš-li NO mága s vyšší INT než Dak'kon, samozřejmě). Ano, vyšší INT znamená víc kouzel k zapamatování - jen má každá úroveň daný nějaký strop.
Limit počtu kouzel v knize - setkala jsem se s ním právě jen u Dak'kona, když jsem mu chtěla zapsat kouzlo, řekla hra něco ve smyslu, že už se jich naučil maximum na současnou úroveň, jinak ne.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Tak inteligence je dobrá k tomu, že se nemusíš rozhodovat, které kouzlo si do knihy zapíšeš - třeba na prvním levelu máš dejme tomu možnost zapsat osm kouzel (inteligenci máš třeba čtrnáct). Pokud bys při zvyšování levelů nezvyšoval INT, tak budeš moci zapsat pouze osm kouzel, naproti tomu, pokud zvýšíš inteligenci na 18, nemusíš se rozmýšlet, protože máš neomezený počet kouzel k zapsání. Některé větší hodnoty INT by měly ovlivňovat celkový počet kouzel seslatelný před vyspáním, v některých případech pak, myslím, inteligence ovlivňovala délku trvání kouzla nebo jeho účinnost (ale to si nejsem jistý).
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Lukfi
Sigilan

Re:

Příspěvek od Lukfi »

Sadako píše:Ale zkus si porovnat, kolik kouzel v knize a volných slotů pro učení má Dak'kon a kolik jich má NO s vyšší INT (máš-li NO mága s vyšší INT než Dak'kon, samozřejmě). Ano, vyšší INT znamená víc kouzel k zapamatování - jen má každá úroveň daný nějaký strop.
Takže Nameless One si na stejném levelu jako Dak'kon může zapamatovat více kouzel, když má víc INT? Hmm. Já to nikdy nezkoumal, protože jsem je měl pokaždé na jiném levelu a Nameless One má od začátku ty náušnice, které mu nějaká přidávají.
A k čemu se vztahuje tabulka v manuálu na straně 30? A je rozdíl mezi tím, kdybych začínal s jinou hodnotou INT (třeba 14 vs. 17) a postupně oboje zvýšil na 20, nebo to funguje jako CON a hit points?

=>Carlos: v popiscích kouzel nikde žádná návaznost na inteligenci není, vždycky jen na level...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Inteligence je v AD&D hrách jen a pouze k tomu, aby jsi se mohl naučit větší množství kouzel a (kde je to implementováno) aby jsi mohl sesílat kouzla (inteligence-10) úrovně. Zdůrazňuji naučit, ne připravit spánkem. Počet kouzel, jež můžeš za jeden den seslat by měl být fixní.
Žralok, který štěká, nekouše.
Lukfi
Sigilan

Příspěvek od Lukfi »

To si taky myslím, když v manuálu (strana 32) je tabulka, kolik je kouzel které úrovně na daných levelech. Předpokládám tedy, že tabulka na straně 30 se vztahuje k limitům spellbook. Což tedy znamená... že můžu být stejně dobrý mág s INT 18 jako 25?
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Lukfi píše:To si taky myslím, když v manuálu (strana 32) je tabulka, kolik je kouzel které úrovně na daných levelech. Předpokládám tedy, že tabulka na straně 30 se vztahuje k limitům spellbook. Což tedy znamená... že můžu být stejně dobrý mág s INT 18 jako 25?
Systémově jo (ale neomezeně kouzel, co se můžeš naučit máš až od int 19), ale zrovna v dialogově bohatém PST se vyplatí mít int nejen kvůli kouzlům.
Žralok, který štěká, nekouše.
Odpovědět

Zpět na „Planescape: Torment“