Ahoj. Mám na místní experty dvě otázky:
1) Jak dostat Triasův meč? Hraju Torment teprve potřetí, ale až teď jsem hleděl na alignment a jsem Lawful Good, ale Triasův meč nemůžu používat (když jsem mu ho nesl, bylo v popisku napsáno "Usable only Lawful Good Characters", takhle s chybějícím slovem, a použít jsem ho nemohl). Když jsem zkusil namísto do řetězů seknout do Triase (za to kolik potíží nadělal kapitánu Picardovi si to zasloužil

), tak game over, že jsem přišel o nepostradatelný zdroj informací. Je teda nějaký způsob, jak ten meč získat?
2) Jak souvisí inteligence s kouzlením? Všude se píše jen to, že inteligence je dobrá pro mágy, a podle popisků ve hře to vypadá, že při INT<18 je nějaké omezení počtu kouzel v knížce, ale jinak? Dostane třeba postava s vyšší INT při level-upu víc nových slotů pro kouzla? Dřív jsem to nezkoumal, ale teď by mě to zajímalo.
A abych jen nežral a přispěl do diskuze:
a len tak do temy.k dohraniu planescape:tormentu sa nemusite pridavat k vnimavym

neviem ci ste to vedelito len tak aby nestala rec

staci uplne ked splintera presvedcite ze ste uz v minulosti boli vnimavym

Já jsem mu normálně řekl, že bych se chtěl stát členem Society of Sensation (btw, z těch českých názvů mi jezdí mráz po zádech) a byl jsem připuštěn do soukromého sensoria - ale když jsem se pak přidal ke Godsmen a před Keldarem jsem na plnou hubu zavrhl Sensates, pořád jsem měl přístup k Private Sensorium. Ono je to asi tak záměrně, protože pokud nepokecáte s Quellem, nedostanete se dál...