Noční thread
Viete mňa štve len to, že by ma zamestnali aj oficiálne (kamoši do PC/Mobil obchodu ktorý si u nás otvorili), ale hodila by sa im podpora od štátu za vytvorenie pracovného miesta. Je to okolo 60000-70000 tisíc a to by im pomohlo aspoň trochu k tomu čo za mňa budú odvádzať štátu. O túto podporu môžu žiadať až o 3 mesiace, keď už budem dosť dlho nezamestnaný.
Človeka len štve, že nemenovaný investor dostane od štátu za vytvorenie 1 pracovného miesta okolo 1-2 miliónov. O tomto môže drobný podnikatel len snívať.
drake127 : nemysli si, že by som nerobil radšej oficiálne. Má to svoje výhody (dôchodok, nemusíš sa strachovať že ťa nájde kontrola z ÚP..... )
Na druhej strane hocijaké šmejďácke miesto neberem
Človeka len štve, že nemenovaný investor dostane od štátu za vytvorenie 1 pracovného miesta okolo 1-2 miliónov. O tomto môže drobný podnikatel len snívať.

drake127 : nemysli si, že by som nerobil radšej oficiálne. Má to svoje výhody (dôchodok, nemusíš sa strachovať že ťa nájde kontrola z ÚP..... )
Na druhej strane hocijaké šmejďácke miesto neberem

- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to bylo myšleno na mě tak těžko říct.Yachiko píše:To sa ľahko povie keď v situácii ako nuke nie si...
Neviem čo by si na jeho mieste robil ty. Zamestnal by si sa na čierno + relatívne dobré miesto, alebo legálne a dostal by si miesto nejakého školníka alebo podobne...
Žralok, který štěká, nekouše.
Áno je to len také prázdne teoretizovanie, ťažko to odhadneš...drake127 píše:...ale těžko to odhadnu, když jsem v podobné situaci nikdy nebyl.
... ale prečo potom nuke-mu hovoríš:
?drake127 píše:Já bych lidi, co zneužívají náš sociální systém ale nejraději poslal do uhelných dolů, já ti dám pracovat aniž platíš daně, hybaj do práce a plať!
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Ja by som bral legálnosť, má to mnoho výhod. Avšak ak by mi môj zamestnávatel dával o tretinu-polovicu menej čistého po tom čo ma zobral legálne tak to stojí za zamyslenie. Beriem to že si platíš na dôchodok a z rezervou aj zdravotnú poistku, ale ak mi niekto povie že 19%-né dane čo ti štát šlohne z platu nie je moc tak ho niekam pošlem... (hlavne ak vieme kam naše dane idú).Yachiko píše:Hmmm a ide tu o Tvoju morálnosť či svedomie, alebo by si sa pre legalitu rozhodol len kvôli bezpečnosti?
Z pohľadu štátu áno, ale však som povedal, že sa na to musíme skúsiť pozrieť aj z jeho pohľadu... a ty si povedal, že nevieš čo by si v jeho situácii robil... tak prečo ho kritizuješ? Si snáď nejaký zástupca štátu alebo všeobecnej morálky alebo také niečo? 

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No, jsem syn toho podnikatele. Já se na to dokážu podívat jeho očima a neříkám, že bych odolal, ale nic to nemění na faktu, že je to zneužití sociálního systému naší (vaší) země.Yachiko píše:Z pohľadu štátu áno, ale však som povedal, že sa na to musíme skúsiť pozrieť aj z jeho pohľadu... a ty si povedal, že nevieš čo by si v jeho situácii robil... tak prečo ho kritizuješ? Si snáď nejaký zástupca štátu alebo všeobecnej morálky alebo také niečo?
Žralok, který štěká, nekouše.