Militaristický koutek

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

javor: Slušnej kvér. Ale to já spíš takovej ten 5,56 mm kvér se zabudovaným granátometem. Bylo to v ABC. Nebo ta puška co střílí za roh. No puška...spíš pistole s velkou pažbou
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Wajgl píše:Pro Cozziniho návrh: Já bych sestrojil velkou želvu ninju.
Já bych navrhoval mobilní pancéřovanej bordel, kterej by v nepřátelských řadách šířil pohlavní chytáky... Ok, ok... klidně by měl i nějaky "vulkány" a "helfajry", nebo tak něco... :-D
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

NESROVNALOSTI V MATRIXU
Vím že film o tom, přiblížit se realitě. Tak tedy tvůrcům Matrixu (chvála boží bullet-timu a zpomaleným záběrům, přestřelkám a soubojům pěstním) chci vzkázat: KDYŽ UŽ KU..A DÁTE AGENTOVI SMITHOVI DO PRACKY DESERT EAGLE, DBEJTE NA SKUTEČNÉ ÚČINKY!!!!!!!
Protože za prvé: scéna kdy agent Smith narve Neovi kulku z 2 cm do břicha. FIKCE: Neo po zásahu zavrávorá a podívá se na ránu.
PRAVDA: Neo by odletěl z pokoje a rozplácl by se o zeď, náboj .44 Magnum by udělal svý a navíc ze vzdálenosti 2 cm... :roll:
Dále: Po zásahu se Neo zhroutí k zemi a agent Smith do něj vystřílí zbytek zásobníku
FIKCE: 10 výstřelů a Neo umírá zhroucen u zdi
PRAVDA: Desert má zásobník na 7 výstřelů a z Nea by moc nezbylo, viz. náboje .44 Magnum
A HLAVNĚ: Proč by kvůli náboji 9mm stavěli v I.M.I. tak velkou pistoli??
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Cozzinnni: Nie je to jedno? :lol: Matrix nie je dokumentarny film. Je to jedna velka zlatanina, ale ehm, to je moj osobny nazor. Ide o to, ze nezrovnalosti vo filme, kde si mozes vsetko vymysliet neexistuju.

A napokon, pochybujem, ze akakolvek zbran silna ako DE alebo aj silnejsia sposobi odhodenie cloveka. Akosi sa mi nezda, ze gulka vaziaca niekolko gramov dokaze posunut cloveka. Samozrejme, pociatocny vystrel ma velku prieraznu silu, ale to je hadam nieco ine. :roll: Pri posunuti objektu zrejme dost zavisi na vahe a objeme nemyslis? ;-)
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Cozzinni: A když už ti tak de o realitu, jak víš že je to desert eagle?Co když je to jiná pistole s větším zásobníkem?
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

porovnávat Matrix s realitou....Obrázek

Matrix je sci-fi :!: , ne dokumentární, nebo historický válečný film, navíc ve filmu pokud vím není řečeno že ta zbraň je Desert Eagle a ani ve kterém roce se to má odehrávat (a to zcela pomíjím fakt že to je v počítačovém programu, takže ti tam z té pistole klidně můžou lítat malí plyšoví Tanar'ri) ;-) :!:

Ale když už jsi o tom začal - nezáleží na vzdálenosti z jaké na Nea vystřelí, rozdíl mezi deseti metry a deseti centimetry je co se týče rychlosti střely naprosto minimální, záleží jen na druhu náboje - střela dum-dum by z Nea udělala guláš, zatímco obyčejná by jím prostě prolétla (navíc v břiše se nemá o co zastavit) a s Neem by to ani nehlo

(ale jestli opravdu chceš hledat chyby v Matrixu, tak si třeba pořádně prohlédni nábojnice padající z vrtulníku, a nebo chvilku hledej na googlu - těch chybek je tam docela dost (což ovšem nic nemění na mém názoru že je to opravdu vynikající film))
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

AlieN píše:Matrix je sci-fi :!: , ne dokumentární, nebo historický válečný film, navíc ve filmu pokud vím není řečeno že ta zbraň je Desert Eagle a ani ve kterém roce se to má odehrávat (a to zcela pomíjím fakt že to je v počítačovém programu, takže ti tam z té pistole klidně můžou lítat malí plyšoví Tanar'ri) ;-) :!:
Ty jsi mě předběhl :!: :cry: ;-) - Tak já ještě dodám, že samotní agenti jsou v "realitě" Matrixu samostatnými programy, takže spekulace o tom, jestli se jejich Desert Eagly (které očividně tvoří jednu z jejich součástí) mají chovat jako skutečné zbraně z naší "reality", mi připadají jako bezpředmětné a tudíž i zbytečné.. 8-)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Ono nie je Desert Eagle ako Desert Eagle, a nie každý má v zásobníku sedem nábojov.

http://en.wikipedia.org/wiki/Desert_Eagle
Arkanis

Příspěvek od Arkanis »

No ale v skutočnosti by v Reloaded na tej dialnici z toho desert eagla tak nestrielal by sa trafil tak jedine do p... ved je tazký ako prasa a on si tam s nimi davaju ako niejaki kulturisti 8-) :twisted: :shock:
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Arkanis píše:No ale v skutočnosti by v Reloaded na tej dialnici z toho desert eagla tak nestrielal by sa trafil tak jedine do p... ved je tazký ako prasa a on si tam s nimi davaju ako niejaki kulturisti 8-) :twisted: :shock:
A vo tom to je.... Matrix není skutečnost... A proč by nemohli mávat s témeř dvou kilovou pistolí? Vždyť skákají po autech, rukama dokážou prorazit zeď, nedělají jim problémy uhýbat kulkám, tak proč by proboha nemohli svižně hýbat "jen" trochu větší pistolí???
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Všechny fandy II. světové jistě potěší zpráva, že se Jota chystá vydat paměti Ztracená vítězství pol. maršála von Masteina. Přestože toto dílko již bylo jednou vydané (1995, Bonus A), 2. vydání se jistě hodí. Přeci jen, deset let je dost dlouhá doba, že. Mělo by být k mání v průběhu července, cena neurčena - nicméně těch několik stovek si za vlastní kopii rád zaplatím, neboť exemplář z městské knihovny byl znečitelněn poznámkami nějakého komunisty (btw: jaké prase si může dovolit psát propisovačkou do knihy, které není vůbec jeho?)
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

No, Geralte, přečetla jsem tatíkovi tvůj post a chtěl ti odpovědět ;-) :
tatík píše:2. světovou válkou na východní, západní frontě, na bojišti středomořském i Pacifiku se zabývám jen asi 25 let. Myslím si, že jsem přečetl o této problematice velké množství knih, včetně knih od takových kapacit, jako je Liddell B. Hart, Martin Gilbert, Miloš Hubáček, Jaroslav Hrbek a asi 50 dalších. Přečetl jsem i několik vzpomínkových knih generálů bojujících na obou stranách fronty. Osobně si myslím, že kniha Ztracená vítězství generála von Mansteina - předpokládám, že je známo, že jde pouze o pseudonym jména Erich von Lewinski - patří k tomu slabšímu, co jsem od těchto generálů četl. Myslím si, že von Manstein byl natolik dobrý voják a velitel, že se nemusel snížit k místy až plačtivému textu a hledání křivd na všech stranách a že by měl být schopen přiznat, že jeho protivníci nakonec jeho vojáky a jeho armádu technicky, materiálně, takticky i operačně překonali. Přitom si myslím, že to není jeho ostuda. Jenom je pravda, že jeho lepší vojáci byli poraženi větším množstvím těch horších. Navíc si myslím, že Němci měli podstatně lepší generály na všech stupních velení, např. von Runstedt, můj oblíbený generál Kurt Student, Erwin Rommel, Heinz Guderian a samozřejmě polní maršál Kesselring. Škoda, že jejich vzpomínky jsou u nás nedostupné buď proto, že nikdy nebyli napsány, nebo proto, že u nás nikdy nevyšly. Jestli chceš dobře investovat peníze, kup si knihu od Liddella B. Harta - Válka z druhého břehu, rozhodně se mi to jeví jako lepší způsob, jak se o 2.světové válce něco dozvědět.

Mimochodem, proč nesázíš Sportku - v krátké době budeš milionář, když víš, že poznámky do knížky udělal nějaký komunista.

Pokud bys měl zájem o nějaké informace o 2.světové válce, tak se ozvi.
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Neferit:
Přečetl jsem si příspěvek od tvého otce a rád bych mu odpověděl. Nicméně, jelikož v krátkých odpovědích nevynikám a v tomto případě to a ani není možné, snad by bylo lepší zaslat mu mou repliku přímo e-mailem. Nerad bych totiž zdejší obec sigilskou zatěžoval soukromou diskuzí o něčem, co jsem tak úplně nepatří a ubíral tím cené kB prostoru :lol:
Pokud bude mít tvůj otec zájem, s radostí mu odpověď zašlu.
Prozatím mu alespoň poděkuj mým jménem za jeho příspěvek a vyjádři mé uznání.
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Kdopak četl Mé velitelské opearce od Skorzenyho? Bohužel místy trpí zřejmě stejnými problémy jako Meinstein jak řekl Neferit Sr.

Na druhou stranu je toc elkem zajímavý pohled z druhé strany.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Neferit Sr. píše:Omlouvám se, že opět vstupuji do diskuze na Sigilu, ale po mém poměrně rozsáhlém vyjádření se ke knize Ztracená vítězství se o dění na tomto tématu průběžně zajímám.
Máš pravdu. Otto Skorzeny ve své knize spadl do stejného stylu psaní, jako von Meinstein ve své knize. Myslím si ale, že na to má více právo. Je to dáno tím, že zatím co von Meinstein byl tvůrcem 2.světové války (výrazně se podílel na útoku na Polsko, mistrovskou aplikací mechanizovaných obrněných sil do slavného Schlieffenova plánu vypracoval projekt porážky Francie a jejich spojenců, který dík brilantnímu provedení velitelů tankových formací bezchybně vyšel. Nepočítám jeho boje na východní frontě, kde se z pohledu výsledků zase tak moc nepředvedl), Skorzeny byl nižší důstojník, který měl tu pochybnou čest, že se dost často vyskytoval u akcí, které přímo ovlivňovaly nebo mohly ovlivnit výsledek celé války. A navíc si myslím, že jeho akce mu zpravidla vyšly, i když způsob provedení je z pohledu dnešního hodnocení prachsprostým válečným zločinem - například jeho působení v Ardenské operaci. Ale tím, že byl vždy jen výkonným prvkem, může se oprávněně cítit podveden neschopností dovést válku do vítězného konce jeho nadřízenými a Německem vůbec. Osobně si myslím, že to byl velmi statečný a takticky mimořádně zdatný voják, který by každé armádě byl ke cti. Bohužel, bojoval v armádě, která způsobila to, co způsobila. Závěrem bych zopakoval to, co jsem řekl v úvodu; z důvodu svého postavení ve válce má právo si stěžovat, na rozdíl od von Meinsteina, který se na válce podílel na nejvyšších stupních velení a měl tedy vidět dál a do větší hloubky.
Přeji hodně štěstí při studiu literatury o těchto strašlivých 6-ti letech a pokud bys měl zájem si vyměnit názory, ozvi se na anzac@seznam.cz Bude mi ctí.
Neferit Jr. : Že já tatíkovi ten Geraltův post ukazovala :-? :lol: :lol: :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Zamčeno

Zpět na „Archivy“