Anime & Manga
Moderátor: sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
CrowX: DVD ripy jsou občas ta nejhorší varianta - některé skupiny - např. Anime-4ever - které nejsou fansubové, používají cizí titulky, a občas použijou přímo titulky z DVD, které taky nebývají z nejlepších 
Řekněme, že jestli se nějakým release vyhýbám, tak je to Anime-4ever.
Jinak Meiji Kenkaku Romantan - Tsuiokuhen mám taky nějaký DVD-rip a fansub tam vůbec není uvedený.
Wiskas: Hehe, taky si dost vybírám
Jinak: GantZ je skvělá manga

Řekněme, že jestli se nějakým release vyhýbám, tak je to Anime-4ever.
Jinak Meiji Kenkaku Romantan - Tsuiokuhen mám taky nějaký DVD-rip a fansub tam vůbec není uvedený.
Wiskas: Hehe, taky si dost vybírám

Jinak: GantZ je skvělá manga

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tak jsem konečně shlédl první dva díly Berserkra a můžu s klidem říct, že to vypadá zajímavě a určitě se podívám na další díly. Tohle mi přesně chybělo, vidět zase po delší době nějaké anime ve stylu fantasy (i když japonská fantasy je trochu odlišná od té evropské
). Rozhodně všem doporučuju, pokud ještě někdo tenhle kousek neviděl, už po prvních dvou dílech mě to docela dost chytlo.

Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem viděla Advent Children a je to GOOD. Jo a teď sleduji GunGrave, znáte to někdo? Je to velice zajímavé, Brandon Heat je hustý týpek 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, po pravdě nemám sebemenší chuť vidět anime - tak nějak pochybujuFryn píše:Tak jsem konečně shlédl první dva díly Berserka a můžu s klidem říct, že to vypadá zajímavě a určitě se podívám na další díly.
(silný eufemismus), že se dokáže přiblížit kvalitě mangy - radši si počkám na 30. tankoubon

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature: aha, já myslel že jsi viděl i animovanou verzi. Já už to viděl téměř celé (má to jen 25 dílů
) a líbí se mi to čím dál víc. Jak moc se to liší od předlohy to opravdu nevím (něco jsem viděl, ale bylo toho málo), ale zase mě to tak moc netrápí, krom toho jak znám japonce, tak animovaná verze se většinou hodně drží té komiksové. A máš pravdu, je to dost brutální a i to co jsi popisoval se tam objevuje.

Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Fryn: No nemůže to být tak podrobné a propracované (postavy, vedlejší dějové linie a všechno), taky zapracovala cenzura, takže anime není moc brutální (manga je opravdu hodně drsná, resp. hlavně Eclipse nenechá moc lidí chladnými - to je hodně jemně řečeno...). Pokud jsi to ještě neviděl celé, tak poslední díl(y) anime jsou silný zážitek (alespoň co jsem slyšel... tak ke konci - už zmiňovaná Eclipse - to údajně přitvrdí).
Další díly měly vzniknout až bude víc materiálu (momentálně - alespoň co já vím - je aktuální 30. tankoubon mangy a děj se spíš rozbíhá (tj. dokážu si představit tak 3, 4 tankoubony než se děj přesune do elfího města... i když, co já vím
) - ale to byly možná jen naděje fanoušků.
Další díly měly vzniknout až bude víc materiálu (momentálně - alespoň co já vím - je aktuální 30. tankoubon mangy a děj se spíš rozbíhá (tj. dokážu si představit tak 3, 4 tankoubony než se děj přesune do elfího města... i když, co já vím

Mno tak už jsem to viděl celé (asi před dvěma dny) a musím říct, že mě ten konec pěkně nasr... naštval. Ti kdo viděli pochopí. Ono je to naprosto skvělé, taková šílená změna, má to hodně zajímavý a docela dost krutý děj (a teď nemyslím jen ty brutální scény, které se dějí při eclipse, ale taky jak to působí na psychiku, před takovými třemi díly to byla snad až romance a najednou tohle), ale proč to dál nepokračuje ? Ááárgghh, já chápu, že děj pokračuje dál v manze a možná máš taky pravdu v tom, že se na další díly sbírá materiál, ale proč to takhle utli, zrovna když se příběh tak neskutečně rozjel a zůstává plno nezodpovězených otázek ? Jak tohle všem těm (a hlavně mně
) co se na to dívali mohli udělat, já prostě chci další díly
!!! Nakonec mi to nedalo a sehnal jsem si přímo tu mangu. Zatím mám booky (nebo jak se tomu nadává) 1-4, 21-24 a 27 a už teda aspoň vím co se s těmi postavami stalo, ikdyž ten poslední jsem raději už nečetl a počkám si na předchozí díly. Musím uznat, že je to dost dobrý a děj je snad (po eclipse) ještě zajímavější. K těm odlišnostem oproti anime co jsem vysledoval z přečtení těch prvních čtyřech booků: děj a scény jsou téměř totožně (chybí opravdu minimum a ani to nijak nevadí), charaktery postav mi přijdou stejně dobře propracované i v anime, brutalita je o stupínek vyšší, ale to je celkem jasné, do TV se prostě některé scény dostat nemohly, jinak je to skoro to samé (chybí třeba scéna kdy mladý Gatsu rozetne hlavu šedého rytíře až mu při tom odletí oční bulva
), jen se mi zdály ty postavy v manze na začátku o něco mladší a taky Griffith vypadá snad ještě o něco zženštileji než v anime (možná je to tím, že anime není tak detailní a tak nejsou moc vidět ty jeho rtíky
). Pokud se někdy rozhodneš shlédnout anime, myslím, že nebudeš zklamaný, maximálně tak z toho, že nejsou další díly
.
P.S. Chudák Casca

P.S. Chudák Casca
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
CrowX: No já GHIBLI až tak rád nemám... Líbila se mi Mononoke Hime (ale už je to děsně dávno, co jsem to viděl) a Neko no Ongaeshi. Třeba Nausicaa mě moc nevzala... Grave of the Fireflies - už je to dlouho...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mně se teď líbila Vampire Princess Miyu. To byla krása 

Naposledy upravil(a) Sadako dne 24.5.2007 1:41, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
sevencreature: Jj chudáci oba, neumím říct kdo z nich to má horší.
Tak jenom menší opravy k těm odlišnostem Berserk anime vs manga. Přečetl jsem si ty první díly pořádně (předtím jsem je zběžně prohlédl a hned se hladově vrhl na díly po eclipse
) a těch rozdílů je tam trochu víc. V anime vypustili docela velkou část ze začátku příběhu (už ve druhém díle vzpomíná Gatsu na setkání s band of hawk) a hlavně chybí několik postav jako třeba Puck a Skullknight, takže scény s nima zmizly nebo jsou nějak poupraveny, což je dost škoda, ale zase je to vcelku pochopitelné, protože anime neměla takový prostor a nemohlo se do ní vtěsnat všechno (dějová linka a všechno důležité je však zachováno). Anime má rozhodně svoje kouzlo a začlenila se mezi mé nejoblíbenější dílka, ale manga je bez debat lepší
.
EDIT: Taky se dost těším na 30. díl a také na všechny ty které jsem ještě nečetl.
Tak jenom menší opravy k těm odlišnostem Berserk anime vs manga. Přečetl jsem si ty první díly pořádně (předtím jsem je zběžně prohlédl a hned se hladově vrhl na díly po eclipse

EDIT: Taky se dost těším na 30. díl a také na všechny ty které jsem ještě nečetl.
Od Ghibli se mi líbilo snad vše co jsem zatím viděl a to Mononoke, Nausicaa a Spirited Away.
Teď nedávno jsem shlédl Street Fighter 2 - Anime movie a no ... nějak nevím jak bych to ohodnotil, už si moc nepamatuju na "skvělý" film s Van Dammem
, ale jo myslím, že ta anime je oproti tomu přece jen koukatelnější.
Teď nedávno jsem shlédl Street Fighter 2 - Anime movie a no ... nějak nevím jak bych to ohodnotil, už si moc nepamatuju na "skvělý" film s Van Dammem