Tak jsem zkusil Behind the Law mod, Tashiu a Kitanyu tentokrát.
Tashia je dobrá, když si člověk poskládá družinu, do které se hodí. Má docela slušné dialogy, občas celkem vtipné odpovědi a jako hlavní kouzelnice dost dobrá (chce to ale ještě mága na učení kouzel ze svitků a méně používaná kouzla).
Behind the Law má sice moc pěknou zápletku, ale Kyione a Kova jsou tak strašně ukecaní, že to až není možné. Navíc jsou to hrozné pindy, které snad psal nějaký metafyzik.
Zobrazit spoilerA docela brzy začne být patrné, že k sobě cítí silnou náklonnost, přestože se to snaží nedávat najevo. (Zatím je to můj nepotvrzený pohled na věc, jsem teprve ve 3. kapitole, ale jakýkoli jiný vývoj by byl tak trochu twist in the myth.) Další věc jsou ty neustálé otravné útoky stínových zlodějů. Naproti tomu zahalení na mě zaútočili jen jednou a to byla naprostá pohoda.
Krom toho musí neustále mít v inventáři svoje custom předměty (nejsou špatné ale zas nic extra). A poslední výtka je ke Kovovi, který je podle mě jakožto T/M dost špatný. Je to ale spíš mým stylem hraní (nechce se mi s ním furt kouzlit kdejaké ochrany a jiné smetí).
Kitanya má hodně silné počáteční vybavení, ale jelikož nemůže skoro nic používat (je to čarodějobijkyně), tak se to brzo ztratí. Jinak nemá zrovna vysokou sílu a čarodějobijec je podle mě celkem špatný kit (je lepší protivníkovy mágy hned rozsekat fighterem, než jim přidávat šanci na neúspěch kouzla čarodějobijcem). Asi nejdůležitější ale na tomhle NPC je, že ještě není hotové, takže nemá skoro žádné dialogy (jednou promluvila s Aerií, asi dvakrát se vyjádřila ke questu a dá se s ní iniciovat rozhovor s pár možnostmi).
---
Krom toho mám ještě nainstalovány tyhle mody:
Item revisions - pokud vám hra přijde moc jednoduchá, berte (zhorší všechny předměty až o 500%)
Spell revisions - některé zajímavé, některé užitečné a některé hloupé změny v kouzlech
NPCkitpack - z většiny kosmetická otázka, mění to hlavně Mazzy a Sarevoka (dostanou vlastní kity)
Full Plate and Packing Steel - budete si muset vybrat mezi "trefí mě každá rána, ale dá mi jen poloviční damage"(plátovka) a "trefí mě půlka ran, ale dá my plný damage"(koženka)
Quest pack - některé pěkné questy a dotažení jiných
Unfinished Business - klasika
Tweak - člověk do batohu určitě snáz narve 2000 šípů než tři plátovky : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.