Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Bodkin
Sigilan

Re: Literatura: Co čtete?

Příspěvek od Bodkin »

Carlos: Taky mě spíše zajímá jak to bylo, než cokoliv jiného.

Add ne až tak trapně kladní hrdinové, či žambocho/kulhánkovsko kopírované aniž by to byly ti hardcore záporňáci plní nelogičností, hlavně když jsou to řádné svině (Gav Thorpe - Destrukční četa a spol (Warhammer 40k), jsou docela vzácní.

Můj oblíbený domácí autor je jednoznačně Vladimír Šlechta. Jeho Pohraničí může někomu připadat zaklínačovské, ale žádný otravný Geralt tam není. Místo toho je tam půlelf Thompson, který je docela solidní parchant.

Snad ještě to Neffovo - Milénium. Tam ti charakteři rozhodně nejsou jasně dobří, či zlí, ale to už je scifi, což nevím, jak je ti po chuti.
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Vyzkouším to Pohraničí. Do sci-fi se snažím moc nezabrušovat, většinou mi byl doporučen Star Trek, který mě nabavil, nebo Star Wars, což pro mě bylo zhruba stejně zábavné. Když jsem si sci-fi zkusil vybrat sám, zpravidla jsem sáhnul vedle a koukal, co je to za blbost. Z tohoto žánru mě zaujala Kolonie, Červení Trpaslíci a Stopařův Průvodce.
Zrovna třeba od Kulhánka Divocí a Zlí jsem četl a celkem mě to bavilo - bylo mi asi 15, což je myslím adekvátní věk této formě literatury (ne-li ještě nižší).
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

ST a SW mi přijdou stejně nezáživné jako Warcrafty, Diabla a Starcrafty ( je mi jasné, že mi za to bude chtít někdo ublížit, ale tak to cítím). Mezi těmi komerčními knihami vycházejícími z profláklého světa, se sice občas najde něco čtivého, ale to spíše tak v tom SW než u blizzardu. Takže když se sáhne po ověřené knize z vlastního, z jiného média nepřejatého, světa, pak je dobrá šance, že to nebude totální volovina. Zdravím Herr Knaaka. :mrgreen:

S Thompsonem je nejlepší začít - Nejlepší den na umírání.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Carlos píše:to všechno ve mě vypěstovalo dokonale neskrývaný odpor k této knize a hodně si rozmýšlím, jestli ne i k Žambochovi obecně... :evil:
Můj skromný názor je ten, že jediná Žambochova dobrá kniha (tj. v podstatě k ní nemám skoro výhrady) - a jediná, kterou bych komukoliv doporučil - je Bez slitování. Předchozí měly poněkud hodně nevěrohodné konce a ty následné už mě vůbec neoslovily.

Jinak co se fantasy týče, za přečtení (neříkám že za koupení) stojí Achája od Andrzeje Ziemiańskiho a potom je docela dobrá série Převtělení od Fionny McIntosh.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Fiasko tak jak je napsané je bezkonkurenční. Bodkine tam toho balastu moc není. To je implikace jedné teorie za druhou v kontextu příběhu o naprostém průšvihu. Možná by ses mohl na to podívat s ostupem, ale to je na Tobě.

Sevencreature: Ion Tichý je dobrej borec. Mám ho jako literání postavu raqd stejně jako Pirxe. Ale nejraději mám Thurla a Klapaciuse. To jsou Ti největší borci.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 30.1.2008 12:55, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Neferit Sr. píše:Ale nejraději mám Thurla a Klapaciuse. To jsou největší borci.
Akorát Kyberiáda je hlavně ten balast. :lol: Ta na tom balastu stojí.

Mamut: Přesně tak jsem to myslel ;-) A Xmeni se mi líbily všechny tři a nejvíc dvojka. Akorát to už je trochu mimo...

EDIT: Mamut: Mimo téma :)
Naposledy upravil(a) KEBULE dne 30.1.2008 20:45, celkem upraveno 1 x.
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Kebule. Jak mimo? Myslíš jako téma, nebo jako že už jsou zastaralí, nebo že ten film běžel loni a ne letos?
Je to temné jako Gotham, ale není to Gotham. Co je to? :?: Superman Pro zítřek (Azzarello, Lee, Williams).Právě jsem dočetl knihu první. Fakt jsem docela koukal. A to nejsem oblibovatelem pana S. :applause:
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Barsian
Sigilan

Příspěvek od Barsian »

prave som docital Bulycove poviedky z Guslaru (Mimozemstania v Guslaru a Vynalezci z Guslaru)... vrelo mozem odporucit, stoji to za to
Neferit Sr.
Sigilan

Ano souhlasím, je to příjemné čtení jak V Guslaru Velikém zápas nekončícími mimozenskými intervence. Bulyčov má dar psát lehké, čtivé a hlavně zábavné povídky.

Napsal i pár sci-fi pro děti. Taková ALENKA Z PLANETY ZEMĚ je půvabné čtení a já s k ní rád vracím.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Barsian
Sigilan

Příspěvek od Barsian »

hejhej cela trilogia o Alici je super... som ju cital uz niekolkokrat a stale je tam nieco, na co sa da pobavit... hlavne ten jeho nenuteny styl pisania a jednoduchost
Neferit Sr.
Sigilan

V sobotu v levných knihách jsem potkal nečekaného přítele. Měli tam poslední část trilogie o vládcích nebes. Jmenuje se to KONEC VLÁDCŮ NEBES. Mám z toho radost, po mnoha letech se mi podařilo doplnit sbírku.

KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Mám za sebou dalšího Gemmela... Poslední strážce 4.díl ságy o Sipstrassi. Pokud je tu někdo kdo má rád sci-fi western a fantasy postapo, můžu jenom doporučit... ;-)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Po nějaký době jsem se zas jednou vrátila k povídkám Ambrose Bierce.
Samozřejmě výborný...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Asi jsem tu onehdá zmiňoval Top Ten . Tak teď jsem ještě od týchž autorů četl Devětačtyřicátníci a je to ještě lepší než Top Ten. http://www.iliteratura.cz/clanek.asp?polozkaID=20379 A taky jsem si přečetl od Gaimana Vraždy a housle http://www.daemon.cz/recenze.php?action ... 610f3e2aaa Je to zajímavé dílko. Tak trochu jiný komix.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Myslel jsem si, že jsem domácí knihovnu prolezl dobře a nic zajímavého mi neuniklo. Díky Bohu jsem se mýlil a vyštrachal jsem od L. Součka - Cesta slepých ptáků/runa rider/sluneční jezero. Kromě toho a A.C.Clarka se mi ještě podařilo najít jedno scifi --> Alexandr Kazancev - Zánik Faeny. Četl to někdo? Stojí to za přečtení? (Otázka hlavně na senerita.)

Dante a jeho Božská komedie byl jen takový bonbónek navíc.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“