Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Ještě bych potřeboval vidět Kung-fu melu...prý taky mazec
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak jsem se rozhodl definitivně podívat na Zkrocenou horu.
Je to zcela průměrný a šedý film. Nic mě na něm zvlášť neprudilo (i když ta košile...), nic mě na něm nezaujalo. Nenudil jsem se, ale ani se nebavil. Obyčejná filmová romance plná všelijakých klišé, ovšem na druhou stranu prosta nějakých moc citově výlevných scén. Za pozornost stojí snad jen solidní herecké výkony ústřední dvojice.

Kdyby tam nebylo to pro někoho snad kontroverzní téma homosexuality, nikdo by po ZH ani neštěkl. Nerozumím tomu povyku, který se kolem ní strhl v souvislosti s udílením Oscarů. Když hlavní cenu nezískala, nadává se na to, že Amerika ještě stále nepřijala homosexualitu za běžnou. Pokud by ji získala, zase by lidé volali, že ji dostala pouze kvůli tomu, že se tam vyskytuje "kontroverzní" téma homosexuality. Tak jako tak to svědčí o tom, že ji společnost vskutku ještě nepřijala.
A celý snímek je myslím velice prvoplánový - vše bylo podřízeno tomu, aby mohli filmaři nabídnout divákovi právě toto. Jakou k tomu měli motivaci, nechť si každý zodpoví sám, ale mně tedy dost smrdí.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Včera odpoledne běžel na Primě výborný film Kam orli nelétají, a dnes už jsem ho zahlédl v trafice jako samostatný titul z edice klasických filmů Clinta Eastwooda za 240,- Kč...a teď mám v hlavě brouka a nevím, jestli koupit nebo ne :think:

Ve Filmagu 6/2006 zase jako DVD příloha vyšel The Killer (měl by být ještě k dostání).
Parádní léto 8-)
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

SiNuHeT píše:Včera odpoledne běžel na Primě výborný film Kam orli nelétají, a dnes už jsem ho zahlédl v trafice jako samostatný titul z edice klasických filmů Clinta Eastwooda za 240,- Kč...a teď mám v hlavě brouka a nevím, jestli koupit nebo ne :think:
Parádní léto 8-)
Tak to jsem si ho nemusel natáčet :-?
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Dneska Le Pacte des Loups... Tuším tak pošestý...
Casselův nos a Dacascosovy nohy - úchvatná kombinace... 8-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Noc ve Varennes byl opravdu úchvatný. Monarchistické období těsně po francouzské revoluci, král utíká z Paříže, Giacomo Casanova před četníky, pánové Retif a Paine jsou hnání zvědavostí a jedna hraběnka láskou ke dvoru, králi a jistotám, které nyní ztrácí pod rukama...několik výrazných osobností projíždí Francií a sleduje, kterak se jim mění před očima a nakonec padají i doposud neotřesitelné hodnoty. Jeden z nejlepších historických filmů, co jsem kdy viděla - výborná režie, scénář, herci, kostýmy, hudba...dokonalé.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Souhlasím, film byl úžasný. Hlavně scény s monsieur Restifem nebo monsieur Casanovou jsou díky jejich výřečnosti nezapomenutelné. A dále bych zdůraznil hudbu, která krásně podbarvovala atmosféru. A hlavně ta francouzština, kouzelný jazyk, kéž bych se ji začal učit.
Feed your head
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak jsem dnes v noci sledoval Kagemushu. Něco tak fantastického jsem dlouho neviděl - opravdu jsem se octl v Japonsku 16. století. Je ten film naprosto dokonalý po všech stránkách - atmosféra, reálie, postavy (a herci, kteří je hrají), kostýmy, hudba, výprava, kamera... Nemám slov.
ALE - soubor s druhou částí mám nějaký poškozený a má fascinující jízda byla násilím utnuta v nejlepším :cry: . Nevlastníte ten film taktéž někdo? :pray:

EDIT: Už ho mám. 8-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Právě jsem zhlédl Shimotsuma monogatari (Kamikaze Girls). Film sice imho není až tak šílený, jak tvrdí některé komentáře na CSFD, leč některé scény jsou opravdu dosti ujeté (třebas Jednorožcův nástup :-D )) a kvůli nim stojí za to film vidět. Příběh má dvě hlavní hrdiny - Momoko obdivuje rokoko, obléká se do krajkových šatů a ráda vyšívá. Ichik(g)o jezdí na vytuněném mopedu a je drsnou členkou "motorkářského" gangu Koňský ocas :-D
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Salo Or The 120 Days Of Sodomy... sick sick sick.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

shlédl jsem vynikající film The Believer (Svatý Boj), je to podobné kultu hákového kříže, jen je tam více myšlenek, méně přehlídek svalů a zajímavý hlavní hrdina - židovský neonacista (což mi poněkud připomnělo mě), takže všem doporučuju, shlédněte a pokud by někdo hlavního hrdinu viděl jako totální účelovou věc, tak vězte, že je to na motivy skutečné osoby a navíc herecké výkony velmi dobré, scénář též dobrý...
a pokud by to snad někdo chtěl vidět (s tím nepočítám) tak ať stáhuje zde
http://www.sendspace.com/file/nr2ld2
http://www.sendspace.com/file/ns8g67
http://www.sendspace.com/file/3ewx0f
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Ajantis píše:Po delší době jsem viděl film, který zase stál za to - Aguirre, Hněv boží od pana Herzoga. Na začátku v krásné scéně se výprava dobrodruhů - "výbor civilizované Evropy" - kněz, krásně oblečená žena v nosítkách, vojáci, několik těžkých děl - snaží slézt prudký horský sráz. Všude spousta stromů, nastražených pastí, lidé, zvířata i proviant se utápí v blátě... Až dorazí k nekonečné řece. Depresivní a beznadějná pouť. Před nimi je vidina bohatství říše Inků, o kterém slyšeli, a utěšují se, že "Mexiko také nebylo iluzí". To jediné jim zabraňuje od potupného a nejistého pokusu vrátit se stejnou cestou zpět. A tak se objevují další a další kilometry řeky, dochází potrava, prohlubují se vnitřní spory, přibývá záhadně zavražděných a dosažení cíle už je pouhou iluzí... A všemu vévodí úžasný, démonický Klaus Kinski, který ke skvělému hereckému výkonu nepotřebuje téměř ani otevřít ústa.
V podstatě souhlasím s Ajantisem, leč na můj vkus je Aguirre, der Zorn Gottes až příliš utahaný. Toto je však velice individuální, pročež doporučuji dát filmu šanci.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Kanibalové, ponechávám bez komentáře.
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Uf, viděl jsem jeden z nejsilnějších filmů poslední doby, Evropu od mistra emocí Larse von Triera. Do poválečného Německa (1945) přijíždí mladík z USA s mnoha ideály, protože "Německo potřebuje přátelství" a okamžitě je do něj vtažen. Celý film má velice depresivní a svíravou atmosféru, sálá z něj ten zmatek, s jakým se lidé pohybují mezi hlubokými stopami, které tu zanechalo poslední půlstoletí - politické bouře, genocida, války, chodoba, relativizace morálních hodnot... A v roce 1945 ten zmatek dosahuje vrcholu. Velmi též oceňuji (byť se to od Triera dalo čekat), že nic z toho, co se ve filmu děje, nejni označeno jako "zlo" či "dobro".
Snímek má navíc naprosto úchvatnou vizuální stránku, kdy se černobílý obraz chvílemi střídá s částečně barevným, tu zase vše odehrávající se kolem postav běží jen jako plátnová projekce, časté nedodržování perspektivy, kamera využívá netradičních pozic... K tomu postava vypravěče komentující to, co se hlavnímu hrdinovi motá hlavou.
Zkrátka extrémně silný zážitek.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Také vám nabídnu jeden dosti silný zážitek. Jmenuje se Vlákna (Threads) a zachycuje pravděpodobné následky jaderné války na zasaženém území. I nyní je působivý. A což teprve v době studené války, kdy vznikl...
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“