Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Jab: no, je fakt, že koprová omáčka mi narozdíl od polívky taky obzvlášť nešmakuje, ale i tak ji s chutí sním
KOFi: kulajda je kulajda, koprovka je koprovka Když si to tak beru kolem a kolem, on to s tou koprovkou bude možná zlehka regionální, ne-li rodinný, recept
Kulajda je zpravidla nakyslá, povětšinou hustší, bývají v ní houby a chybí jí oproti koprovce ještě ten větší krapítek smetanovo/mlíčnosti.
KOFi: kulajda je kulajda, koprovka je koprovka Když si to tak beru kolem a kolem, on to s tou koprovkou bude možná zlehka regionální, ne-li rodinný, recept
Kulajda je zpravidla nakyslá, povětšinou hustší, bývají v ní houby a chybí jí oproti koprovce ještě ten větší krapítek smetanovo/mlíčnosti.
- Frosty
- Sigilan
- Příspěvky: 1726
- Registrován: 2.10.2005 17:17
- Bydliště: drsný sever:)
- Kontaktovat uživatele:
Vlasák: oo.kaa. Jen nevím jak ty chutě sklidním. Asi se dneska někde poohlédnu alespoň po těch žampiónech
Jab: tak to já zase jestli s něčim jíst knedle, tak jedině s rajskou, nebo koprovou omáčkou...(neříkám, že s jinou om. bych je nejedl, ale tyhle dvě jsou u mě na prvním místě)
Jab: tak to já zase jestli s něčim jíst knedle, tak jedině s rajskou, nebo koprovou omáčkou...(neříkám, že s jinou om. bych je nejedl, ale tyhle dvě jsou u mě na prvním místě)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Kdybych měl generalizovat své preference, tak:
- polívky aneb "polívka grunt, maso je špunt' (zmíněná koprovka, houbová, bramborová, čočková... úplná lahoda je domácí vánoční rybí)
- omáčky (rajská, svíčková, španělský ptáčky, plněný papriky (v obou případech raději tu spíš smetanovou verzi omáčky nežli sos) + další variace smetanových omáček a všemožných roštěnek; vše zásadně s knedlíkem)
- rozličné další laskominky, kterých je celá řada, a když mi tu nějaká přijde pod nos, nezapomenu ji tu zmínit
Například včera jsem si odpoledne dal takový štuclík zmrzliny (už nevím výrobce... takovéty kousky, co bývají sólo na zmrzlinových jídelníčcích) - kakaovo-smetanou s čokoládovými křupinkami a karamelovým krémovým vnitřkem
Pan Bača: jo, brambory s máslem a mlíkem, parádní. V podobnym stylu a zapíjet mlíkem mi šmakuje variace pečených brambor rozřezaných na plátky a pak to vyjídat z pekáče a vymašťovat tu směs česneku, soli a omastku. V případě delikatesnějších chutí posypat nivou, nějakým jiným sýrem, pomazat nějakou masou směsí...
erm, hergot, to je vážně sebemrskačství - oběd až za hodinu...
- polívky aneb "polívka grunt, maso je špunt' (zmíněná koprovka, houbová, bramborová, čočková... úplná lahoda je domácí vánoční rybí)
- omáčky (rajská, svíčková, španělský ptáčky, plněný papriky (v obou případech raději tu spíš smetanovou verzi omáčky nežli sos) + další variace smetanových omáček a všemožných roštěnek; vše zásadně s knedlíkem)
- rozličné další laskominky, kterých je celá řada, a když mi tu nějaká přijde pod nos, nezapomenu ji tu zmínit
Například včera jsem si odpoledne dal takový štuclík zmrzliny (už nevím výrobce... takovéty kousky, co bývají sólo na zmrzlinových jídelníčcích) - kakaovo-smetanou s čokoládovými křupinkami a karamelovým krémovým vnitřkem
Pan Bača: jo, brambory s máslem a mlíkem, parádní. V podobnym stylu a zapíjet mlíkem mi šmakuje variace pečených brambor rozřezaných na plátky a pak to vyjídat z pekáče a vymašťovat tu směs česneku, soli a omastku. V případě delikatesnějších chutí posypat nivou, nějakým jiným sýrem, pomazat nějakou masou směsí...
erm, hergot, to je vážně sebemrskačství - oběd až za hodinu...
- sevencreature
- Sigil Team
- Příspěvky: 7394
- Registrován: 26.9.2005 1:24
- Bydliště: Země
- Kontaktovat uživatele:
Ale, ale, ještě teď si vzpomínám na ten incident, kdy sis objednal houbovou polévku, a pak ji ani nedojedl, s tím, že je tam moc hubVlasák píše:Arian: jo, houby taky nemusím - max. coby ve formě přísady do polívek.
Já jím v podstatě všechno (hlavně poslední dobou) - no dobře, jen nemám rád maso se zvýšeným obsahem šlach, chrupavek a tuku obecně (tj. preferuju kuřecí maso, když už).
Jinak sojové maso je taky dobré - jen se musí umět připravit. Fazolky - mňam. Pečená mrkev (pokud možno s masem a brokolicí) - to je super.
Nemám moc priority (jen jeden semestr jsem se na koleji živil prakticky jen toasty a od té doby je nějak nevyhledávám , ale klidně si je taky dám).
Vlasák: Zmiňované brambory nakrájené na plátky a potom promíchané se solí a česnekem taky děláme odjakživa - a nevím proč, ale říká se jim tady "Myši" :)
Oblíbené jídlo... Hmmm, možná Amolety (aka Palačinky) - jen vejce, mouka a mléko (sůl, cukr), a až se upečou tak rebarborová marmeláda
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drug.
Mám hodně oblíbených jídel, ale v poslední době (možná už tak půl roku) nějak moc konzumuju ty s větším obsahem sýra. Přijdu do restaurace a pomalu si neobjednám nic jiného než trojkombinaci eidam, niva, hermelín (případně to obměňuju i o uzený sýr ), každá druhá objednaná pizza se nazývá "se čtyřmi druhy sýra" nebo "sýrový gurmán" a doma si namažu rohlík/chleba/housku se sýrem ... no asi už je to mírná obsese . Nejoblíbenější jídlo se mi taky občas i mění podle ročního období, kolem vánoc dostávám nějak moc chuť na bramborový salát s kuřetem, v létě zase makrely, grilované kuře atd... . Jinak dnes si na oběd dám pizzu, pokusím se nevybrat jednu ze svých obvyklých, ale moc tomu nevěřím (čím víc o tom píšu, tak větší dostávám chuť).
Bhaall: To máš pěkný .
EDIT: A jídlo které opravdu nemusím a po kterým mi je klidně i blbě, jsou vařené sekané plíčky (nebo nějaký podobný humus, taky deformace ze ZŠ).
Bhaall: To máš pěkný .
EDIT: A jídlo které opravdu nemusím a po kterým mi je klidně i blbě, jsou vařené sekané plíčky (nebo nějaký podobný humus, taky deformace ze ZŠ).
Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
Ja mám niečo s chuťovými pohárikmi na jazyku, takže väčšina jedál mi nechutí, ale ak ma chcete nejakým jedlom zabiť tak stačí aby ste predo mňa neočakávane položili špenát - vyblijem si vnútornosti
Kvôli vyššie uvedenému problému konzumujem iba také neutrálne jedlá - vyprážaný syr+zemiaky, alebo kurča s ryžou a pod.
Kvôli vyššie uvedenému problému konzumujem iba také neutrálne jedlá - vyprážaný syr+zemiaky, alebo kurča s ryžou a pod.
Špenát, jedno z mála zeleniny, co můžu :)
Jinak ještě na kolejích jsme vždycky po pařbě zašli ke kámošovi na chleba se sádlem a cibulí
A v hospodě jsem si ještě nedávno dával vždycky chleba s máslem, tvarůžkama (loštickýma, pro znalé ne olomouckýma), cibulí, solí a chilli .. pravda, většinou prý se dává paprika, ale ta je málo pálivá.. jednou mi to nechali kámoši tak okořenit, že jsem se musel opít, abych zchladil jazyk :D
Jinak ještě na kolejích jsme vždycky po pařbě zašli ke kámošovi na chleba se sádlem a cibulí
A v hospodě jsem si ještě nedávno dával vždycky chleba s máslem, tvarůžkama (loštickýma, pro znalé ne olomouckýma), cibulí, solí a chilli .. pravda, většinou prý se dává paprika, ale ta je málo pálivá.. jednou mi to nechali kámoši tak okořenit, že jsem se musel opít, abych zchladil jazyk :D
Á - pán je labužník, žeVlasák píše:Naříklad včera jsem si odpoledne dal takový štuclík zmrzliny (už nevím výrobce... takovéty kousky, co bývají sólo na zmrzlinových jídelníčcích) - kakaovo-smetanou s čokoládovými křupinkami a karamelovým krémovým vnitřkem
Pan Bača: jo, brambory s máslem a mlíkem, parádní. V podobnym stylu a zapíjet mlíkem mi šmakuje variace pečených brambor rozřezaných na plátky a pak to vyjídat z pekáče a vymašťovat tu směs česneku, soli a omastku. V případě delikatesnějších chutí posypat nivou, nějakým jiným sýrem, pomazat nějakou masou směsí...
Nj těch jídel je opravdu požehnaně zrovna ted se zchaloval IMHO nejlepší bagetu,která se pyšní jménem Pořez opravdu delikatesa,zkouřit se jít na benzínku koupit tři postupně ohřívat a konzumovat mňami.
Jinak na čáře byla ještě tak před dvouma rokama ta pizza skvělá,ted stojí za hovno :-/
Jinak na čáře byla ještě tak před dvouma rokama ta pizza skvělá,ted stojí za hovno :-/
...There is no path too perilous, or hazard too great.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.
7c: lol, fajn, tak jedno z mých oblíbených jídel jsou myši
Jinak ta žampiónovka v Nosfu byl přesně příklad toho, kdy je těch hub v polívce neakceptovatelně moc
Fryn: že jsi zatížen na sýry, to i chápu, protože to je parádní pochutina ve všech svých možných formách
Otec posledně dostal k Vánocům encyklopedii sýrů, nemohl jsem si nechat ujít její studium (ne že bych si teda mnoho zapamatoval)
No, zmínil jsi ryby... to je taky výborný jídlo, akorát má u mě jednu vadu - vždycky mě štve, když pro požití jídla musím dělat ještě nějakou práci na talíři - obírat, vykošťovat atp., to je vždycky konec A ještě k tomu jsem pak paranoidní a každý sousto omílám v puse minutu, takže požitek z dobroty je pryč A tak preferuju ryby, které samy o sobě mají kosti velké a snadno z toho extrahovatelné, popř servírované tak, že se s tím musí dělat minimum V tomhle směru se mi poslední dobou docela osvědčil tuňák.
Bhaall: z čeho se skládá pořez?
KOFi: nevím, jestli zrovna labužník, je to spíš taková neřest
Jinak ta žampiónovka v Nosfu byl přesně příklad toho, kdy je těch hub v polívce neakceptovatelně moc
Fryn: že jsi zatížen na sýry, to i chápu, protože to je parádní pochutina ve všech svých možných formách
Otec posledně dostal k Vánocům encyklopedii sýrů, nemohl jsem si nechat ujít její studium (ne že bych si teda mnoho zapamatoval)
No, zmínil jsi ryby... to je taky výborný jídlo, akorát má u mě jednu vadu - vždycky mě štve, když pro požití jídla musím dělat ještě nějakou práci na talíři - obírat, vykošťovat atp., to je vždycky konec A ještě k tomu jsem pak paranoidní a každý sousto omílám v puse minutu, takže požitek z dobroty je pryč A tak preferuju ryby, které samy o sobě mají kosti velké a snadno z toho extrahovatelné, popř servírované tak, že se s tím musí dělat minimum V tomhle směru se mi poslední dobou docela osvědčil tuňák.
Bhaall: z čeho se skládá pořez?
KOFi: nevím, jestli zrovna labužník, je to spíš taková neřest
Jem vsetko okrem nemocnicnej stravy, raz som ju skusil a do nemocnice sa uz nikdy chystat nebudem, umriem aj bez ich jedla. Milujem salaty, maso, syry, ryby, chobotnice, slimaky, polievky, takmer vsetko.
Aj na ovoci si dokazem skvele pochutit. Mojim oblubenym je hrozno. Zjem aj kilogram na posedenie.
Aj na ovoci si dokazem skvele pochutit. Mojim oblubenym je hrozno. Zjem aj kilogram na posedenie.
- yenn
- Sigil Team
- Příspěvky: 3192
- Registrován: 24.9.2005 23:13
- Bydliště: pod tisíciletým dubem
- Kontaktovat uživatele:
Oblíbených jídel mám hafo, namátkou: králík na kečupu, švestková omáčkam, fazolky na kyselo etc., etc. A zbožňuji majolku/tatarku Co se týče neoblíbených, nemusím dušenou mrkev a syrovou okurku, ale vcelku bez problémů ním i je.
Sám umím uvařit akorát čaj a vajíčka na tvrdo
Sám umím uvařit akorát čaj a vajíčka na tvrdo
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Sadako
- Sigil Team
- Příspěvky: 4552
- Registrován: 25.9.2005 12:58
- Bydliště: Sigil
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, co mám ráda za jídlo - krev , ale hlavně zeleninu, ovoce, rýži, těstoviny, sushi a obecně japonskou kuchyni, sladkosti, brambory i bramborové knedlíky, ryby a mořské potvory, občas kuře, snesu fazole z konzervy, hrášek a čočku a mám moc ráda houby, i ty nehalucinogenní .
Nemám ráda maso, sýry, koprovku a až na rajskou a znojemskou omáčky obecně, máslové krémy, sádlo, uzeniny, normální knedlíky - no ne bramborové, já nevím, z čeho se dělají , epesní humáč je zabíjačka, dršťková, vnitřnosti a jídla, co plavou ve dvou litrech oleje, z toho se mi dělá šoufl.
Jinak pořád jím instantní věci, bo neumím vařit, tedy připravím si vejce natvrdo, nahniličko a míchaná, taky umím uvařit rýži a špagety a pak to zalít nějakým kečupem, případně tam nasypat mraženou zelenitu, ale that's all .
A mám ráda, když je jídlo ostré, takže wasabi, kari, chill etc., to je moje
Nemám ráda maso, sýry, koprovku a až na rajskou a znojemskou omáčky obecně, máslové krémy, sádlo, uzeniny, normální knedlíky - no ne bramborové, já nevím, z čeho se dělají , epesní humáč je zabíjačka, dršťková, vnitřnosti a jídla, co plavou ve dvou litrech oleje, z toho se mi dělá šoufl.
Jinak pořád jím instantní věci, bo neumím vařit, tedy připravím si vejce natvrdo, nahniličko a míchaná, taky umím uvařit rýži a špagety a pak to zalít nějakým kečupem, případně tam nasypat mraženou zelenitu, ale that's all .
A mám ráda, když je jídlo ostré, takže wasabi, kari, chill etc., to je moje
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.