Stránka 20 z 24

Napsal: 6.12.2006 21:28
od Neferit Sr.
Sirine - jaké nečekané potěšení Tě po dlouhé době vidět. :-) Říkáš Ovčárna? Ještě to patří armádě? Byl jsem tam jen jednou na přežití a byl opravdu problém přežít. Tedy ty dávky alkoholu.

Jinak co s Tebou bylo? Nějaký zparchantělý virus, kok či jiná ledačina? Nebo jen prostě moc práce? Ahoj.

Tak ateď dostanu od dabusů po hubě za spam.

Napsal: 6.12.2006 22:30
od sevencreature
Losí mléko
- - - - - - - -
- oblíbený nápoj RCAF (Royal Canadian Air Force) - mno taky bych řekl, že pro přežití v zimě vám dodá všechny potřebné živiny :mrgreen: Myslím, že Magdalena Dobromila by se zaradovala :mrgreen:

Potřebné ingredience:

12 žloutků
Dobrá kanadská whiskey: 1 l
Tmavý rum: 1 l
Kahlua: 0,125 l
Javorový sirup: 0,25 l
Mléko: 1 l
Šlehačka (na šlehání, překvapivě :wink:): 1 l
Cukr: 1 šálek

Postup:

1. Žloutky utřeme dohladka s cukrem.
2. Vmícháme sirup, mléko a alkohol.
3. Necháme 3 hodiny vychladit (nejlépe přes noc v chladničce).
4. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do směsi.
5. Necháme další hodinu chladit.
6. Na vršek můžeme nastrouhat trošku muškátového oříšku a skořice (volitelné).
7. Podáváme (při podávání udržujeme chlazené - kvůli obsaženým syrovým žloutkům).

Dobrou chuť :mrgreen: :-P

Obrázek

Napsal: 2.3.2007 14:15
od Vallun
Variace na play off

Nápad úsměvný, ale výsledky tristní...

Těžko srovnávat vynikající piva - Budvar, Popovice - s průměrnými - Svijany, Radegast a o těch chcankách - Pernštejn, Starorpamen, Hostan, Zubr ani nemluvě..

Napsal: 2.3.2007 16:56
od Jab
Vallun píše:Variace na play off

Nápad úsměvný, ale výsledky tristní...

Těžko srovnávat vynikající piva - Budvar, Popovice - s průměrnými - Svijany, Radegast a o těch chcankách - Pernštejn, Starorpamen, Hostan, Zubr ani nemluvě..
Osobně mi Popovice jako až taková nirvána nepřijdou. Chutnají tak nějak "uměle sladce." Staropramen není samo o sobě vůbec špatné pivo (řadil bych ho k nadprůměrným). Problém je v tom, že se s ním mnozí výčepní moc nepářou, špatně jej čepují atp. Ale při srovnání lahvových piv vychází celkem dobře. Určitě lépe než gambáč (který je ale zase lepší točený).

Napsal: 2.3.2007 16:59
od Zakat
Vallun: Svijany jsou náhodou vynikající pivo, imho lepší než Popovice. ;-)

Jinak jsem na čtvrtfinále playoff zvědavý, favorizuji Liberec, ale nejvíc jsem zvědavý asi na České Budějovice (myslím si že na Slavii rozhodně mají) a mé oblíbené Znojmo, které to bude mít ale proti Pardubicím velmi těžké...

Napsal: 2.3.2007 20:30
od Vallun
Tak ono hodnocení piva je vždycky dosti individuální:) Nicméně Kozel je kozel:)

Napsal: 3.3.2007 12:50
od Jab
Vallun píše:Tak ono hodnocení piva je vždycky dosti individuální:) Nicméně Kozel je kozel:)
A navíc Ti ladí k avataru. :-)

Napsal: 3.3.2007 17:47
od Neferit Sr.
Váš spor o chuti či nechuti piva je zajímavý. Ale chtěl bych se znalostí a zkušeností získanou tím, že jsem pil různá piva od Košic až po Aš, nahlas říci, že nemáte pravdu ani jeden.

Já pil piva, která vy nikdy nebudete, protože ty pivovary už prostě neexistují. A vím jedno - není vyloženě špatné pivo. I ten nejhorší patok -například Zámecké světlé ze Žiliny, mělo své nadšené obdivovatele. I ta nejlepší značková -Budvar, Pilsík, Krušovice či Černá hora nechutnají a nikdy chutnat nebudou hodně lidem.

Tedy závěr - je to o zvyku. Pokud si na pivo zvykneš, bude ti chutnat. Pokud ne, nebude a každý se za svou pravdu budete bít . Pravdu máte oba a přitom nikdo.

Ale pokud bych měl říci co svého času - než jsem přestal úplně pít a stal se naprostým abstinentem - chutnalo mě nejvíce, tak by to byla Krušovická dvanáctka a Černá hora dvanáctka tmavá. Plzně mi nechutnaly nikdy a Budvar jak kdy.

EDIT: Právě jsem vyrobil dokonalý spam. Pokud se ho někdo rozhodne vyzmízíkovat, nebudu se zlobit. Ale nějak jsem si nemohl pomoci.

Napsal: 3.3.2007 18:08
od Jab
Neferit Sr. píše:Ale pokud bych měl říci co svého času - než jsem přestal úplně pít a stal se naprostým abstinentem - chutnalo mě nejvíce, tak by to byla Krušovická dvanáctka a Černá hora dvanáctka tmavá. Plzně mi nechutnali nikdy a Budvar jak kdy.
Krušovický ležák je fajn. Ovšem nikoliv ten běžný (Imperial) ale Jubilejní.
Obrázek.

Napsal: 11.3.2007 16:56
od Fiskantes
absinth, vodka, slivovica: moja svata trojica

Napsal: 13.3.2007 21:06
od wosmahl
Vodku ano, jedine s pomerančovym juicem a pít furt to nemusim, tak jednou - svakrát do roka to stačí, ale takový piveško... :roll:

Napsal: 24.3.2007 14:16
od Adieu
Ne-pij-te Ber-nar-da... :sick: :anxious:

Napsal: 24.3.2007 17:49
od Cesare
OK... Odteď rum už jen v kafi a čaji...

Napsal: 24.3.2007 19:22
od nuke
Neferit Sr. : Náhodou, skvelý príspevok. Na výške som mal spolužiaka, ktorý si na strednej v Liptovskom Hrádku navykol na TATRANa ( poriadny humus ). Keď potom šiel v prvom ročníku na výške vo Zvolene pozrieť bývalých spolužiakov do Hrádku, z Tatranu mu octovatel ksicht, bo vtedy už presedlal na Martiner :roll: . Takže to na čo si si zvykol pred rokom ti nemusí chutiť dnes, keď už piješ trochu vyššiu "kvalitu" :-D

Napsal: 20.5.2008 16:01
od Carlos
Tohle téma nějak zaostává, což je škoda. :mrgreen:

Krátký list mých oblíbených nápojů (cenově seřazeno od nejlevnějšího +/-):
1) Čistá voda (opravdu)
2) Citónová matonka
3) Gambrinus 12°, Budvar 12° (točené)
4) Vodka s džusem, rum s colou
5) Ruská žitná
6) Jim Beam, Jack Daniels

V poslední době i krabicové víno (18,-) s olé colou (8,-), ale to snad ani nebudu zařazovat :lol: