Kupříkladu hry lze považovat za jednotlivost, ale třeba fotbálek, sledování filmů, paintball a podobné věci lze při jisté účasti už považovat i za kolektivní. Podobně u přednášek - třeba já je vidím za kolektivní, tj. proti nim bych do programu žádnou "protilehlou aktivitu" neřadil, na druhou stranu se vyskytly názory, že by přednášky nemusely být brané takto globálně, ale aby třeba bylo víc přednášek najednou, anebo přednáška a hra atp. To mi přijde trochu jako škoda, přednášky beru za dost zajímavý faktor celého pissu a takto vědomě nadsazovat dilema, zda hrát, anebo poslouchat přednášky, je dle mě zbytečné - stihlo by se oboje (viz. první piss).
Padl taky názor nějakého "tématického večera" - trochu podobně jako při myšlence prvního pissu a pásma komiksů a pásma hororů, což v prvním případě bylo podpořeno dvěma přednáškami a divadlem, ve druhém pak přednáškou, filmem a koneckonců i hororovou hrou. U druhého to až tak spojeně nevyšlo - Stalker a přednáška o sci-fi literatuře byly oddělené. Tato možnost se však klidně může využít i dále.
Pokud by se něco takového podařilo, nemuselo by to být od věci - třeba přednáška o post-apo žánru, post-apo film a post-apo hra...