Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

sevencreature píše:Btw, docela bych si někdy Arcanum zahrál :think: (i když nesnáším fraky :-x )
No a práve v tomto je Arcanum úžasné.. mimo iné ... s je ho RP variabilitou môžeš si zahrať za char, ktorý bude totálne antielitársky a fraky bude obchádzať oblúkom... :-D
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

sevencreature píše:(i když nesnáším fraky :-x )
Já taky a ti lidé v něm mají tak krásně nízké ac... ;-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

No a na jednu vec, ktorú si na Arcane ešte veĺmi vážim by som úplne zabudol - jeden významný kontrast v tomto svete, ak tu už komukoľvek príde akokoľvek divné, položil jednu z takých, povedzme, základných filozofikých téz, ktoré nejakým spôsobom uznávam... no musí to znieť asi trošku vtipne, niekto by si taký význam za daný kontrast vôbec nedosadil, ťažko bol nejakým zámerom autorov, ale ja som si ho tam vytvoril. Tým "defaultným" kontrastom nie je nič iné než magika-technika... myslím, ale že nemá význam nejak prezrádzať tú alegóriu, ktorú za tým vidím, každopádne mi to nedalo ju sem nenapísať, keď som menoval veci ako atmosféru či roleplayvariabilitu...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Yachiko: Stále nechápu. Asi před měsícem jsem si přečetl tvůj zde poslední příspěvek a páč jsem ze sebe hned nechtěl dělat hlupáka kvůli tomu, že mi jeho konkrétní smysl zůstal utajen, dal jsem si nějaký čas na rozležení... zbytečně. Takže, o jaký kontrast se přesně jedná?

Každopádně obleky jsou výborné a když jsem jednou hrál za výřečného gentlemana, který má na špinavou práci družiníky - obzvláště při bojích v reálném čase skutečně unikátní zážitek - vydržel jsem pouze s nimi až do úplného konce. Ostatně procházet se ležérně neozbrojen v bílém saku i těmi nejhlubšími dungeony byl vždycky můj sen... :-D
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Saruman píše:Ostatně procházet se ležérně neozbrojen v bílém saku i těmi nejhlubšími dungeony byl vždycky můj sen... :-D
To musel být sakra gentleman, když nosil uniformu pro sluhy... :-)
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Hamster: Sakra, spletl jsem si ho s červeným... v každém případě jsem si dokonale vědom faktu, že jsem ze sebe právě udělal socku. Nemluvě o dotyčné postavě, která je tímto odsouzena k doživotnímu strádání v kanálech Tarantu...

nj, a proto už vlastně raději tolik nepřispívám :-D
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Saruman: Myslím, že to, že niekto za kontrastom mágia vs. technika nevidí nič ďalšie nie je tým, že by úroveń jeho chápania bola slabšia alebo niečo podobného. Ani náhodou. Tá alegória je myslím výhradne produktom mojich myšlienkových pochodov i keď nevylučujem, že ju môže so mnou zdieľať viacej ľudí. Kontrast mágia vs. technika spodobňuje môj náhľad na rozdelenie jednotlivých vied, a meter techniky/mágie v jednotlivom jedincovi určuje jeho inklinovanie k určitému smeru rovnako ako v Arcane. Avšak ako mágiu v našom svete vidím umelecké či filozofické odvetvie a ako techniku exaktné vedy. Delím si ich takto povedzme aj dosť striktne ( rovnako ako to robí "obraz" tohto rozdelenia v Arcane samotnom ) na dve strany a i keď na prvý pohľad asi toto rozdelenie, tento spôsob náhľadu na veci môže prísť nepodstatný a vyzerať ako nejaký "nižší princíp" či druhoradé rozdelenie, pre mňa osobne je dosť dôležitý. A samozrejme ide odelenie v moných smeroch... delenie osôb atpd atpd. Takže toto by bola taká hrubá charakteristika. Ako nepodstatné a nevhodné pre ďalšie vysvetľovanie som ho videl preto, že je to jednak moje osobné rozdelenie, ktoré bude pravdepodobne pre ostatných vyznievať vysvetlené "na tanieri" veľmi zvláštnym spôsobom a taktiež, že neudem schopný ho podať v celej šírke tak ako ho chápem a vnímam. Spomínal som to len v kontexte s "vecami, ktoré si na Arcane vážim".
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Tyroko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Multiplayer-module Arcanum

Příspěvek od Tyroko »

Nevíte někdo, jestli by se nedal zprovoznit v multiplayeru normální sigleplayerový svět? Wormatown, nebo jak se ten multiplayerový jmenuje, se mi opravdu moc nelíbí.
Ralion
Sigilan

Příspěvek od Ralion »

Tak jsem se rozhodl konečně zahrát Arcanum, co mám ještě z doupěte, hra je to docela pěkná a hned mě dostala, ale mám problém, hra se totiž při soubojích (a ne jen v nich, např.: ve městech) strašně seká (a nejen realtime), to bych od hry z roku 2001 rozhodně nečekal, nemám sice žádný high-end PC ale zas to není žádná šunka.
Skoušel jsem reinstall hry, odinstalovat češtinu, nainstalovat patch (to pak hra nejela vůbec), zapnout/vypnout některé možnosti v nastavení, spustit v režimu kompatibility s OS win 95/98 (mám XP), ale nic nepomohlo, nevíte co s tím?
Ralion
Sigilan

Příspěvek od Ralion »

Neví někdo? Nechci tu hru zahazovat jen kvůli takové prkotině, ale hrát se s tím fakt nedá :cry:
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ralion: Poradiť Ti síce neviem, ale skús sa spýtať na fóre Vaultu Šialenej Brahmíny. Kvality fóra sa nezľakni, sekcia Arcanum si drží akú takú úroveň, myslím, že ohľadne tohto problému Ti na VSB poradia skôr ako tu...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Erina
Sigilan

Příspěvek od Erina »

Arcanum je skvely. Ovladani mi z pocatku taky trosku vadilo, ale brzy jsem si na nej zvykla a vubec nevnimala, ze je jiny, nez jsem zvykla z jinych her. Vetsina questu, co v Arkanu jsou, jde resit mnoha zpusoby. Pokud nekomu pripadalay nudne, asi volil ten nejjednodussi zpusob. Hrala jsem Arcanum jeste pred tim, nez jsme dodelali cestinu, takze jsem se nechala ukecat i na betatest a musim rict, ze se zacheatovanou postavou je Arcanum velmi jednoduche a pokud je nekdo cheatar, tak at se nedivi, ze nema ze hry ten spravny pozitek.
Invictus
Sigilan

Příspěvek od Invictus »

No začal jsem to nedávno hrát, a zasekl jsem se hned na začátku, páč fakt netuším jak se dostat přes ten most. A nevím jak mám zničit ten stavební materiál. Asi budu nucen se podívat do návodu či co. :-?

Každopádně Arcanum vypadá dosti dobře, a všichni mí známí tu hru jen vychvalovali. Doufám, že to bude stát za to.
Jsem tu nový, mějte mě rádi. :D
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Invictus píše:No začal jsem to nedávno hrát, a zasekl jsem se hned na začátku, páč fakt netuším jak se dostat přes ten most. A nevím jak mám zničit ten stavební materiál. Asi budu nucen se podívat do návodu či co. :-?
Pokud máš alespoň bod či dva v diplomacii, pak se snadno prokecáš ven... Vybít je je trochu horší, ale jde to. Materiál se zničí snadno, je k němu třeba především patrona TNT. Jednu najdeš u vraku v jeskyni, druhou v Shrouded hills v dole... Patronu dáš do jednoho místa v rychlém slotu, klikneš na ni a klikneš na místo, kde ji umístit.... Pokud některý materiál zbude, stačí ho rozsekat mečem/kladivem/pěstí...
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Invictus
Sigilan

Příspěvek od Invictus »

No díky za radu, až budu mít dneska po všech těch srandách ve škole, tak se na to podívám. :-)
Jsem tu nový, mějte mě rádi. :D
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“