Raketetová základna

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Schvalujete vybutování raketové základny USA army na uzemí ČR?

Ano, bezvýhradně
23
32%
Pakliže USA v lecčem ustoupí, proč ne?
23
32%
Ne, ani náhodou
25
35%

Celkem hlasů: 71

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

To není z bondovky, ale z učebnice angličtiny:) Světu bondovek to anvíc docela odporuje;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Neferit Sr. píše:Tak to by moc rozumu neprokázaly. Ale je fakt, že jejich prezidenta může napadnout cokoliv.
Tak aby ses nedivil... dnešní deník metro (str. 5) cituji:

USA plánují vzdušný útok na Írán
...
Spojené státy se údajně chystají na vzdušný útok, který má zasáhnout nejenom nukleární základny, ale celou vojenskou infrastruktur Íránu , a to zejména letecké a námořní základny, raketová zařízení, centra armádního velení.
USA však oficiálně tvrdí, že se vedle ekonomických sankcí ze strany OSN jedná pouze o zastrašení Teheránu, které by vedlo k zastavení jaderných aktvit na území Íránu.
...
BBC však od diplomatických zdrojů dále zjistila, že ústřední floridské vedení má již stanovené přesné cíle.
Na seznamu je údajně zařízení na obohacování uranu v Natanzu, ale také vojenské objekty v Araku a Bushehru.
...
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No, plánovat se musí pořád... samotný plán ještě tolik neznamená...
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Vallun píše:No, plánovat se musí pořád... samotný plán ještě tolik neznamená...
Tak to neříkej...plán je vše a přes to tank nejede (a vím, co říkám - takové čtvrtletní plány - hm, ňamka :-? ) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vallun - z Bondovky to sice není ale jedna se skoro tak jmenuje. A je prima. A co se plánu USA týká - pokud existuje , máš asi pravdu, plán neznamená realizaci.

Alnag - Takových plánů existuje. Ale na druhou stranu Írán není tak bezbranný jako Iák, zvlášte v druhé válce. Pokud je to snaha o zastrašení, je mimo - tihle ajatolláhové se nebojí. Navíc si myslím, že už je pozdě.

Sirine - zdá se, že máš plány stejně ráda jako já. A nejlepší je když někdo naplánuje kolik se čeho musí prodat a jak píšeš na 3 měsíce. Já plány podobného stylu nesnáším . Já preferuji vize obchodu a rozvoje splečnosti. Jistě opřené o minimální nutný výkon.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Každá bondovka je docela dobrá, hezky ilustrovaná, pohádka:) Ty já rád...

Přesně to jsem myslel, a vypadalo by hloupě, kdyby náhle vyvstala potřeba takový plán mít a on nikde:)
Neferit Sr.
Sigilan

Nedávno jsečm na podporu svého názoru napsal jaké možnosti má nejvíc nesmiřitelný nepřítel našeho světa Irán. Dneska se objevila zajímavá zpráva. Protože to neumím jinak přenesl jsem sem pouze dva hlavní odstavce.

23.2. 2007 10:14
ISLÁMÁBÁD - Raketa byla odpálena z blíže nespecifikovaného místa a "úspěšně zasáhla svůj cíl. Její test byl součástí procesu technického vylepšování pozemního strategického raketového systému Pákistánu," řekl armádní zdroj a dodal, že raketa "může s přesností nést konvenční jaderné hlavice".

A o co šlo? O toto.

Pákistán úspěšně vyzkoušel novou verzi své rakety dlouhého doletu, která je schopna nést jadernou nálož. Potvrdila to pákistánská armáda. Raketa země-země nazvaná Hatf VI (Shaheen II), a jejíž akční rádius je až 2 500 km, byla poprvé testována v březnu 2005 a poté ještě v dubnu loňského roku.

Takže vítej v klubu daleko dostřelných států, Pákistáne. Je to zajímavé, pokud mám představu a mám pocit že ji mám, tak je to mezistupeň ke střele s dostřelem do 5000 kilometrů. Jako doplněk je potřeba uvést že síla Pákistánských jaderných náloží je vypočítána na 50 kilotun. Prostějov by zmizel ze světa za 5 vteřin.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Neferit Sr. píše:Nedávno jsečm na podporu svého názoru napsal jaké možnosti má nejvíc nesmiřitelný nepřítel našeho světa Irán.
Nesmiřitelný nepřítel... teda já ty blízkovýchodní státy taky moc nemusím, ale to myslíš jako fakt vážně? Sotva vědí, že existujeme. A jinak teda mi trochu unikl ten myšlenkový skok od Íránu k Pakistánu. BTW: A registruješ fakt, že USA deklarují Pakistán jako svého "loajálního spojence" a spolunahaněče Usámy bin Ládina?

Pokud máš strach z Pakistánských zbraní nebojíš se i těch amerických? Konec konců USA má taky plné sklady raket. Kdo nás ochrání, kdyby je na nás vystřelili?

Jako je to fajn vědět, že kdekdo může zničit svět, ale už jen proto je radar cesta do pekla. Jeden vylepší obranu, druhý musí chtě nechtě vylepšit útok. A tak dále až do chvíle, kdy to prostě někdo zmáčkne, což se prostě jednou musí stát, protože to je statistická nutnost. Kdybychom byli stále v době klacků a někdo to zmáčknul, tak by z toho byla jedna nakřáplá hlava. Protože se předháníme s raketama bude z toho nakřáplá zeměkoule.

PS: Pokud bych si měl vybrat mezi vyhynutím lidstva a islámským jhem nebo čím, bral bych s dovolením to druhé.

PPS: A ještě si neodpustím. Myslím si, že se tady všichni dopouštějí klasické chyby uvažování o minulé válce (která sice proběhla jen v představách, ale to v zásadě nevadí). Připravujeme se na válku vedenou dalo by se říct "tradičně" pomocí raket s jadernými a jinými hlavicemi. Ale skutečně si myslíte, že to tak bude. V dnešním globalizovaném světě, kde se protivník dá zlomit mnohem snáz, levněji a s menším rizikem. Kdo zastavil 9/11? A nebo ještě lepší... co takhle nafingovat, že jeden stát útočí na druhý raketami, potom ten druhý odpální na ten první rakety opravdu, načež ten druhý je odpálí zpátky. Moc složité? Co takhle položit internetovou síť a sledovat jak se sesype ekonomika? Taky složité? Co takhle pár něpěkných ekonomických machinací na burzách s klíčovými komoditami a sledovat jak se sesype ekonomika? Pořád moc složité? Co takhle zlikvidovat zásoby potravin... nakazit pole nějakou pěknou rezistentní plísní nebo jiným svinstvem...

Kdo v první světové čekal tanky a bojové plyny? Kdo v druhé čekal atmovky? Kdo by čekal to, co přijde ve třetí?
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Alnag - souhlasím s řadou Tvých premis, ale nikoliv s Tvými závěry, neboť se sám dopouštít (imho), chyby, před kterou varuješ, tedy vidíš některé věci stále prizmatem bipolárního světa.

Já naprosto souhlasím s Neferitem, když říká,že nejlepším řešením ruských protestů by bylo je k onomu protiraketovému systému přibrat, neb jsou stejně ohrožení islámskými a kimčongilovskými (případně nějakými dalšími) radikály jako my. Nehledě na to,že největším nebezpečím je nyní ambiciozní Peking... Osobně bych se přímo přimlouval za to, zahájit s Ruskem rozhovory o začlenění do NATO. To by totiž zvýšilo bezepčnost Evropy jako nic jiného a snad by nám to poskytlo sílu vypořádat se s problémy, které snad nejen já, v budoucnu očekávám.

Co se týče Tebou nabízených alternativ, máš pravdu, až na takový detail, že kdyby to všechno bylo tak jednoduché, tak to už někdo udělal. Abys vyvynul dostatečně vhodnou plíseň, ptořebuješ výzkumné kapacity, které nikdo jiný, než supervelmoc nemá - a supervelmoce mají určitou touhu přežít:) (A nebo musíš mít velké štěstí a to by mohl být průser...)

Vím,že je to poněkud naivní doporučení, ale i z literárního hlediska stojí za to:) Přečti si od Toma Clancyho Nejhorší obavy (kniha tisíckrát lepší než film) a následující knihy ČEstný dluh, Z rozkazu prezidenta a Medvěd a drak - měl li bys zájem, rád Ti sepíšu komlet pořadí;)
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

Dobře to vystihl Einstein: "Sice nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale vím, čím se bude bojovat ve čtvrté. Klacky a kameny."
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Pokud to někoho uklidní, Clancyho jsem četl.
Pokud to někoho uklidní, nemyslím si, že jsem první, koho to napadlo.
Dokonce si myslím, že je veřejným tajemstvím, že 3. světová se nepovede raketami (tedy na ty možná taky dojde, ale nikoliv jako na překvapivé zbraně... konec konců i v první světové občas došlo na bodáky...) A ano, měli jsme to do toho možná přibrat i Rusko. To by ovšem chtělo diplomaty Kissingerova formátu, které USA jaksi postrádá.

BTW: Zajímavý příspěvek od Kellera z konference o níž jste v našich nezkorumpovaných médiích radši moc neslyšeli v přepisu zde: http://www.blisty.cz/art/33018.html
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Alnag - napadlo mne to:) Ale pro jistotu jsem to chtěl doporučit, kdyby někdo...USA toho psotrádají více...:(
Neferit Sr.
Sigilan

Alnag - myslím to poměrně vážně. Ale jeden závěr jsi udělal špatně. Já se nebojím raket ať už jsou kohokoliv. Já bych chtěl, aby se ten kdo je má nebo chce mít, měl strach z toho, že jsou mu skoro k ničemu a že pokud něco zkusí tak to z jeho strany budou vyhozené prostředky a že bude následovat reakce.

Napiš mi jediný důvod, proč bych se já měl bát amerických raket. Já se nebojím ani Anglických, Francouzkých a dokonce ani těch Ruských. I Rusové až se uklidní a odehrají všechny plánované kusy divadla které právě teď předvádí, zjistí a hlavně přiznají, že je to jinak.

Irán nás nemá rád? Ano je to pravda. Ale zde jsem skutečně nemyslel, že by se zatěžoval Českem, nebo kýmkoliv jiným našeho typu. My jsme nepřítel, protože náš způsob myšlení je jiný a naše hodnoty jsou také jinde. Bohužel natolik odlišně, že se asi nedomluvíme. My a náš svět jsme hrozba pro ně. Pokud se rozhodnou s tím něco dělat, narazí. A může se stát, že z toho budou zoufalí. A zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

Z mé strany to není o strachu ale o realitě.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 24.2.2007 19:25, celkem upraveno 1 x.

Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

http://www.novinky.cz/krimi/v-beroune-s ... 6vota.html
Neonacisté protestují proti radarům a anrchisté jim v tom brání. Svět se zbláznil. :-D
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Jab píše:http://www.novinky.cz/krimi/v-beroune-s ... 6vota.html
Neonacisté protestují proti radarům a anrchisté jim v tom brání. Svět se zbláznil. :-D
Ber to jako třeba kubánský embargo. USA brání Kubě ve volným obchodu. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“