Neferit Sr. - díky za skvělou historku:) Připomíná mi to jedno vyprávění otce... Tedy přesněji o otci, neboť on sám by tohle neřekl... Stalo se to někdy asi v polovině osmdesátých let na východním Slovensku. Jel nějaký linkový spoj snad z Košic kamsi a v zatáčce sjel z vozovky a zapadl do sněhu. Bdělí soudruzi z SNB povolali kamion od silničářů, který se pokusil bus vytáhnout a... jak správně tušíte, zapadl taky. Směrem do Michalovců projížděl spoj ČSAD Vršovice řízený kým jiným než Valounem, pardon, samozřejmě Vallunem starším:)
Otec chtěl samozřejmě kolegům pomoci - do dneška platí, že busáci jsou přeevším kolegové profíci a až pak konkurenti - jenže ouha, jeho vůz stál v opačném směru a než by se otočil tak by nahnal příliš velké spoždění a přišel o prémie, které k výživě dvou žravých svišťů (tedy mne a bratra) potřeboval do poslední koruny. Odstavil tedy Karosu ke krajnici, opatrně vysvětlil příslušníkům, aby "poodstoupili" (po pravdě, tohle mne na tom zajímá skoro nejvíce, jak otec něco opatrně vysvětluje...) a s původně uvězněním busem se ze závěje nějak vycukal, s mírnou pomocí rohožek.. A aby toho nebylo málo, a tato pohádka měla psrávně dobrý konec, tak ještě pomohl vytýhnout onen vyprošťovací vůz.
důkaz toho, že pokud z pověstných mečů uděláme pluhy mohlo by to být i dost dobré.
Neprotiřečíš si mírně? popisuješ, jak je traktor účiněnjší než tank a pak chceš tento neschopný tank poslat dělat práci traktorů...kod je bude vytahovat?