Otázky & odpovědi
Moderátor: Sadako
Musíš ho poslať za tou ženou, ktorá sa nachádza na poschodí v hale vnímavých. Je to tá, čo ti slubuje splniť akékolvek želanie a potom ťa tejto túžby zbaví. Tuším sa aj volá nejak tak, že Nenaplnená Túžba.Thanes píše:Jj má ho ten opilý mág, ale nechci ho kvůli tomu zabíjet, nehde ho nějak zbavit té "kletby?"
- M.O. 007
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nemám ani tak otázku, jako spíš problém. Nemůžu se dostat do lokace Obchod s kuriozitami. Vždycky když se tam chci dostat, buď se to sekne u ukládání hry (už je to na konci, ale vydrží to tam i deset minut a je potřeba zrestartovat počítač), nebo to spadne a objeví se
Předtím jsem se tam dostala v pohodě, ale potom jsem do Tormentu doinstalovala patche a byly nějaký problémy z češtinou, takže jsem všechno odinstalovala a znova nainstalovala bez patchů. Když jsem to potom zkoušela spustit (starší save), spadlo mi to.An Assertion failed in D:/Torment/Source/baldur/CVisibility.cpp (lomítka jsou zpětně) at line number 1528.
Život je jako bonboniéra, Foreste...
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jedna rada může být smazání složky cache, ale v případě PST to ne vždy pomůže. Ono ale hrát PST bez patchů není úplně dobrý nápad. Mám za sebou několik her a žádných problémů s češtinou jsem si nevšiml (čeština je dělaná na patchlou verzi).
Třeba já se nejsem ke konci hry nikdy schopen dostat do 1. patra Mortuary směrem z města. Pokud jsem šel z druhého patra schodištěm, šlo to v pohodě, ale jinak to vždy spadlo.
Třeba já se nejsem ke konci hry nikdy schopen dostat do 1. patra Mortuary směrem z města. Pokud jsem šel z druhého patra schodištěm, šlo to v pohodě, ale jinak to vždy spadlo.
Žralok, který štěká, nekouše.
- M.O. 007
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Bez patchů hraju od začátku hry, teď jsem u hledání Ravel a spadlo to zatím jenom jednou, doteď
U oficiálního patche byl problém, že to vždycky když jsem si chtěla načíst starou hru (někde v Úřednické čtvrti v Sigilu) chtěl CD 3. Já mám jenom dvě, obě jsem několikrát zkoušela, ale nebralo je to.
Problémy z češtinou byly u Fix patche (myslím že ze stránky Sorcerer´s), místo českých znaků to tam dávalo strašnou směs klikyháků.
Smazání cache nepomohlo.

U oficiálního patche byl problém, že to vždycky když jsem si chtěla načíst starou hru (někde v Úřednické čtvrti v Sigilu) chtěl CD 3. Já mám jenom dvě, obě jsem několikrát zkoušela, ale nebralo je to.
Problémy z češtinou byly u Fix patche (myslím že ze stránky Sorcerer´s), místo českých znaků to tam dávalo strašnou směs klikyháků.
Smazání cache nepomohlo.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nj, protože 2CD verze již patch obsahuje v sobě. Proto ho nemusíš instalovat zvlášť.M.O. 007 píše:U oficiálního patche byl problém, že to vždycky když jsem si chtěla načíst starou hru (někde v Úřednické čtvrti v Sigilu) chtěl CD 3. Já mám jenom dvě, obě jsem několikrát zkoušela, ale nebralo je to.
Nainstaluj nejdřív ten FixPack a češtinu až následně.M.O. 007 píše:Problémy z češtinou byly u Fix patche (myslím že ze stránky Sorcerer´s), místo českých znaků to tam dávalo strašnou směs klikyháků.
A jde se tam dostat z jiného savu?M.O. 007 píše:Smazání cache nepomohlo.
Žralok, který štěká, nekouše.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pořadí instalace lze zaměnit, já tedy doporučuji přesně opačné, jen při instalaci Fix Packu nesmíš přepsat soubory Dialog.tlk a DialogF.tlk (ty obsahují české texty), to je vše.drake127 píše:Nainstaluj nejdřív ten FixPack a češtinu až následně.M.O. 007 píše:Problémy z češtinou byly u Fix patche (myslím že ze stránky Sorcerer´s), místo českých znaků to tam dávalo strašnou směs klikyháků.
A rozhodně nedoporučuji doinstalovávat patche/češtinu až v průběhu hry, ale ještě před jejím započetím, s tímhle bývají problémy.
Já dohrál 2cd verzi PST s fix i restoration packem včetně češtiny - naprosto bez problémů (ale u márnice jsem tedy taky měl problém, takže jsem musel najít jinou cestu, nicméně to bylo tak vše).
- M.O. 007
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, když jsem to měla v Quick save, hlásilo to tu samou věc, z Auto save před vchodem se to zaseklo na ukládání. Z jiných savů napevno jsem to zkoušela, ale vždycky to zahlásilo tu hlášku a spadlo.
MCZ: Jak je mým dobrým zvykem, dozvěděla jsem se o patchích a o tom, že by to mělo padat, tak před půldnem, maximálně
MCZ: Jak je mým dobrým zvykem, dozvěděla jsem se o patchích a o tom, že by to mělo padat, tak před půldnem, maximálně

M. O. 007: pokud říkáš, že to předtím chodilo, tak bych doporučoval instalaci zcela načisto. Někam si hoď savy, hru odinstaluj a pak smaž vše, co v Program Files/Black Isle po Tormentu zbyde.
Každopádně zkus třeba ještě předtím, než sáhneš po reinstalaci, načíst nějaký save, který není ovlivněný tím obdobím po nainstalování těch patchů - což Quick Save i auto-save být mohou. Takže něco starého, o čem víš, že jsi to ukládala ještě před těmi patchi a ne už po nich.
Každopádně zkus třeba ještě předtím, než sáhneš po reinstalaci, načíst nějaký save, který není ovlivněný tím obdobím po nainstalování těch patchů - což Quick Save i auto-save být mohou. Takže něco starého, o čem víš, že jsi to ukládala ještě před těmi patchi a ne už po nich.