Váš věk?

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Kolik je vám let?

9 a méně
1
0%
10 - 13
2
1%
14 - 15
23
11%
16 - 17
41
19%
18 - 19
37
17%
20 - 22
47
22%
23 - 24
18
8%
25 - 26
11
5%
27 - 29
15
7%
30 - 34
8
4%
35 - 39
7
3%
40 - 44
1
0%
45 - 49
0
Žádná hlasování
50 - 59
2
1%
60 a více
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 213

Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

KEBULE píše:Takhle má vypadat 21.století a Cyberbábina ERINA :-D to tu jistě oživí a vnese do světa sigilu něco svých jistě bohatých zkušeností... :twisted:
Já spíše doufám, že nám tu usadí Tokkara s Neferitem, kteří se občas tváří, jako by zakopávali o vlastní stařecké vousy. Což je i celkem vtipné. Koneckonců za chvíli půjdu na autobus a mám zvláštní pocit, že potkám i lidi s vyšším věkem, než by byl ten Neferitův a Tokkarův dohromady. A holt ten "stírací potenciál" Eriny by mohl být značný. :-)
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Jab: Tak přesně tak a ne jinak...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Kebule a Jab :shock: - vy dva jste se hledali až jste se našli. Pěkně si přizvukujete. :think: Já naopak doufám že Erina občas najde čas a chuť podpořit mě - protože někdy je sváma těžká práce a pak bych nebyl jak sám voják v poli nebo jako opuštění pátrači pokud se ke mě přidá Tokkar. :twisted:
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

k topicu, je mi čerstvě 16...sem dost sklamanej, slibovali mi , že s věkem dostanu rozum a zatím přišel jenom bordel v hlavě. :roll:
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

SneZhulak píše:sem dost sklamanej, slibovali mi , že s věkem dostanu rozum a zatím přišel jenom bordel v hlavě. :roll:
Lidé, kteří takhle mávají stářím to ale obvykle myslí ve smyslu, že rozum dostaneš až s JEJICH věkem. Vzhledem k tomu, že v tomhle ohledu je těžko doženeš, pak nad tebou mají stále výhodu. Proto takové řeči nesmíš brát vážně, je to jen laciný trik... ;-)
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

SneZhulak píše:k topicu, je mi čerstvě 16...sem dost sklamanej, slibovali mi , že s věkem dostanu rozum a zatím přišel jenom bordel v hlavě. :roll:
Akorát jsi mi připomněl jeden vtip :lol:

"Říká se, Marie, že s věkem přichází rozum. Ale mému manželovi přišel věk úplně sám."

:lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Hamster píše:
SneZhulak píše:sem dost sklamanej, slibovali mi , že s věkem dostanu rozum a zatím přišel jenom bordel v hlavě. :roll:
Lidé, kteří takhle mávají stářím to ale obvykle myslí ve smyslu, že rozum dostaneš až s JEJICH věkem. Vzhledem k tomu, že v tomhle ohledu je těžko doženeš, pak nad tebou mají stále výhodu. Proto takové řeči nesmíš brát vážně, je to jen laciný trik... ;-)
nj, ale když se podívám retrospektivně, někdy nechápu co že sem to vlastně předtím dělal o co že sem si to vlastně myslel a oni to asi vidí stejně...každopádně nemá smysl lámat si stím hlavu
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

S věkem přichází zkušenosti a z nich vyplývající např. jiné reakce na stejnou situaci v 35 než v 15 letech, ale těžko říci, jestli se to může nazývat rozumem. A s vyšším věkem přichází už jen stařecká demence, pomočování, potíže s prostatou, rakovina a revma. :twisted:

Báseň, kterou si u příležitosti svých 16. narozenin napsala jedna známá :-) :
Je mi blbě.
Je mi skvěle.
Je mi šestnáct.
Do prdele...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Vampiria píše: Je mi blbě.
Je mi skvěle.
Je mi šestnáct.
Do prdele...
...to je uzasny :-D

no jo, ale ve 35 letech to muzu srovnat s tim, jak bylo v 16. Ted bohuzel odhadnout jak bude v 35 nende, asi se necham prekvapit
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

SneZhulak: Nemá cenu to nějak hrotit. Každý věk má něco do sebe - a to, že s přibývajícím věkem budeš mít jiný pohled je celkem normální. Ale neznamená to automaticky, že bude lepší (nebo zábavnější :-) ). Prostě jiný.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

SneZhulak píše:no jo, ale ve 35 letech to muzu srovnat s tim, jak bylo v 16. Ted bohuzel odhadnout jak bude v 35 nende, asi se necham prekvapit
To samozřejmě nemůžeš... Teda můžeš, ale je to na nic, protože stejně jako ty nedokážeš srovnávat svůj dnešek se svým dvanáctým rokem (protože, jak jsi napsal - to prostě nechápeš), tak ani člověk, který si vypálí hlavu perníkem nedokáže reflektovat svůj dřívější stav (a to si tou "vyšší moudrostí/inteligencí" taky prošel...). Funguje to oboustraně a oboustraně je to imo poměrně zcestné...
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Hamster píše:
SneZhulak píše:no jo, ale ve 35 letech to muzu srovnat s tim, jak bylo v 16. Ted bohuzel odhadnout jak bude v 35 nende, asi se necham prekvapit
To samozřejmě nemůžeš... Teda můžeš, ale je to na nic, protože stejně jako ty nedokážeš srovnávat svůj dnešek se svým dvanáctým rokem (protože, jak jsi napsal - to prostě nechápeš), tak ani člověk, který si vypálí hlavu perníkem nedokáže reflektovat svůj dřívější stav (a to si tou "vyšší moudrostí/inteligencí" taky prošel...). Funguje to oboustraně a oboustraně je to imo poměrně zcestné...
zajimavé na tom je, že podle tohodle se člověk vyvýjí každou skundou a ja tak nemuzu srovnat ani ,,jak bylo" vcera, nebo kde je teda hranice kdy jeste reflektujes svuj drivjejší stav a kdy už ne? a nebo prakticky neexistuje nic než přítomnost?

...nj bordel v hlave
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Zajímavá diskuse. Hamster jako vždy boduje. Ale snad nejsem bez šance.

Primo - nikdy se neoháním svým věkem v tom duchu jak jsi napsal. Nemyslím si totiž, že počtem odžitých let člověk moudří. Zde souhlasím s Vampirií. Moudrost nelze zaměňovat se zkušeností. Je mi 42 a zažil jsem lecos. Pokud neodžiješ alespoň stejné roky jako já či kterýkoliv čtyřicátník, logicky budou naše pohledy na hodně životních situací jiné. Ale nikdy jsem netvrdil a tvrdit nebudu, že mám pravdu.

Sekundo - máš pravdu. Odstup ve věku je výhodou, ale velmi pochybnou. Za dvacet let pokud se jich dožiji se budu blížit ke konci života. Budu mít další zkušenosti, které člověk mladší o dvacet let prostě nemůže mít.Takže proč mě, či jiného o dvacet let staršího člověka brát vážně. Kašli na to, jdi si svojí cestou a tak jako já a jiní mě podobní v tvém věku si omlacuj hlavu. Ale je v tom jeden zádrhel. Život je prostě takto normální a zkušenosti se nedají získat jinak, než tím že se k nim prožiješ.

Tertio - ale je zde možná zkratka. Ne vždy a ne u každého. Prostě možná není od věci staršího člověka vyslechnout a dát si poradit. Nebo ani ne poradit. Jen jeho názor zvážit. Pak se třeba podaří se nějaké ráně do hlavy vyhnout. Mě to trvalo do 28 let. Od té doby jsem si hlavu i hodně otřískal ale hodněkrát jsem se tomu vyhnul. Posluchám starší pokud si myslím, že mají co sdělit. A vybírám si.

Kvarto - stejně jako Ty mám ve zvyku si za svými názory stát. A to i tehdy pokud se dostanu do rozporu s okolím. A pokud si myslím, že mám pravdu tak si za ní stojím.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

SneZhulak píše:...nj bordel v hlave
Trochu větší :D
Nic než přítomnost existuje tak maximálně pro lidi s pořádnou poruchou paměti ;-)

Člověk se sice vyvíjí každou sekundou, ale rozhodně ne v tom směru, že by každou sekundu obohatil svůj život o nějakou zkušenost... Budeš-li 4 hodiny čumět na bílou zeď v čekárně u doktora tak příští den si rozhodně nebudeš pamatovat každou vteřinu z té doby, ale budeš jen prostě vědět, že koukat 4 hodiny na bílou zeď je pěkně na pytel :D

EDIT: Ajantis: To zní jako Tvá charakteristika Joleeho :D
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jak říká Dr. Jirásková (mimochodem ne právě nejmladší), "...největší podvod světové literatury je, že stáří bývá moudré. To je naprostá hloupost. Stáří je senilní, svéhlavé a nedá se s ním diskutovat." :-)

Vyšší věk (do určité hranice, kdy mezní přínos stárnutí převyšuje mezní náklady stárnutí) dává možnost získat více zkušeností a znalostí. Jak kdo této možnosti využije je stejně tak individuální jako to, jak dokáže výsledky této možnosti využít ke zvýšení své "moudrosti".
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“