Nepochopil jsem, ze animace boje a zbrane v ID2 nedeli mezi halapartnou a obourucni sekerou. Aspon delku mohli rozdelit. Jinak osobne me pripada, ze boj s dvema zbranema je v BG2 silne podhodnocen, nemate pocit? Jinak, tudle jsem zabil driztovu partu a fakt nikdo z nich nema nic ani vzdalene dobreho ani dobre zpenezitelneho.Frosty píše:Mno - vzhledem k tomu, že halapartna je dvouruční zbraň, tak do druhé ruky už určitě žádné 'velké kladivo' nedáš :D
ide o feat monkey grip ja ho v NWN2 mam, cize "to velke kladivo" do druhej ruky natrepem... ale ked si dam featy na rusenie postihov pre off hand, vyjde mi z toho dobra sekanica (1k8+3 a 2k6+2, ak sa nemylim, plus 1k6elektricky dmg a este nejaky dmg specialne na nemrtvych)Frosty píše:Mno - vzhledem k tomu, že halapartna je dvouruční zbraň, tak do druhé ruky už určitě žádné 'velké kladivo' nedáš :D
Eh?Gorny píše:Jinak osobne me pripada, ze boj s dvema zbranema je v BG2 silne podhodnocen, nemate pocit?
No, vem si, ze musis vrazit 3 hvezdicky do boje se dvema zbranema, potom musis najit dve kvalitni zbrane (nejlepe stejneho typu, napr. dva jednorucaky), potom taky prijdes o moznost nosit stit (bonus k AC) a o moznost uzivat obourucni zbran (vysoke dmg) a co za to ziskas? +1 utok. Neni to trapny? Zadny bonus k AC (se dvema zbranema se vzdy brani lip nez s jednou). Osobne je teda pro me vyhodnejsi najit si jednu jednorucku a poradny stit/obourucak a mit 3 utoky za kolo, nez slozite shanet dve jednorucky a mit 4.sevencreature píše:Eh?Jak to myslíš, vysvětli.
U většiny povolání je stejně přebytek hvězdiček. Potřebuješ jich stejně jen 8 - 13, což i za multi-class bojovníka není žádný problém (a to nemluvím o skutečnosti, že hraničář má 2 hvězdy ve dvou zbraních zadarmo). Kvalitní zbraně stejně správně využijí jen bojovníci (kolik jich v partě máš?) a během hry jich stejně prodáš desítky. O nějaké to AC sice přijdeš (a stejně tak i nějaké ty bonusy), ale v pozdějších fázích hry už je AC vcelku k ničemu, protože tě stejně trefí vždyGorny píše:No, vem si, ze musis vrazit 3 hvezdicky do boje se dvema zbranema, potom musis najit dve kvalitni zbrane (nejlepe stejneho typu, napr. dva jednorucaky), potom taky prijdes o moznost nosit stit (bonus k AC) a o moznost uzivat obourucni zbran (vysoke dmg) a co za to ziskas? +1 utok. Neni to trapny? Zadny bonus k AC (se dvema zbranema se vzdy brani lip nez s jednou). Osobne je teda pro me vyhodnejsi najit si jednu jednorucku a poradny stit/obourucak a mit 3 utoky za kolo, nez slozite shanet dve jednorucky a mit 4.
Carsomyr je nejlepsi zbran kvuli jedne vlastnosti a tou je odolnost na magii, kterou propujcuje svemu nositeli. Precejen s dalsima predmetama se to da vytahnout az na na +70 a to je fakt absurdni. Jako kazda zbran je vynikajici, kdyz ma +50 k magicke odolnosti. Proc tam neni katana s bonusem 50 k magicke odolnosti, ha?Dvorin píše:Když jsem hrál za assassina (SoA) měl jsem v jedné ruce Celestical Fury a v druhé Belm, ze začátku jsem byl sice docela slabý, protože dobrých katan ani scimitarůve hře moc není, ale když jsem získal výše zminované zbraně, bylo po problémech kombinace backstab -> lektvar neviditelnosti -> backstab si hravě poradila i s těžkými soupeři. Mimochodem Carsomyr je v SoA podle mě skutečně nejlepší zbran (ještě s Celestical Fury a Staff of Mage) a dost mi vadí, že když hraju za zlýho zloděje (kvůli Human's hide, která je dost podcenovaná a dá se získat v relativně brzo), nemůžu Carsomyr používat, protože jediný paladin ve hře je šílený fanatik, který by ve zlé partě nevydržel ani minutu.