Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

no, ono v jednej ruke halapartna a v druhej "to velke kladivo" tie znieje na zahodenie... a la monkey grip v hlavnej ulohe :-P i ked ja osobne preferujem razfallow wield- kratky v lavej, dlhy v pravej, napriklad main-shorsword left :-D -dagger
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

xRage píše:no, ono v jednej ruke halapartna a v druhej "to velke kladivo" tie znieje na zahodenie...
Mno - vzhledem k tomu, že halapartna je dvouruční zbraň, tak do druhé ruky už určitě žádné 'velké kladivo' nedáš :D
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Frosty píše:Mno - vzhledem k tomu, že halapartna je dvouruční zbraň, tak do druhé ruky už určitě žádné 'velké kladivo' nedáš :D
Nepochopil jsem, ze animace boje a zbrane v ID2 nedeli mezi halapartnou a obourucni sekerou. Aspon delku mohli rozdelit. Jinak osobne me pripada, ze boj s dvema zbranema je v BG2 silne podhodnocen, nemate pocit? Jinak, tudle jsem zabil driztovu partu a fakt nikdo z nich nema nic ani vzdalene dobreho ani dobre zpenezitelneho.
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Frosty píše:Mno - vzhledem k tomu, že halapartna je dvouruční zbraň, tak do druhé ruky už určitě žádné 'velké kladivo' nedáš :D
ide o feat monkey grip ja ho v NWN2 mam, cize "to velke kladivo" do druhej ruky natrepem... ale ked si dam featy na rusenie postihov pre off hand, vyjde mi z toho dobra sekanica (1k8+3 a 2k6+2, ak sa nemylim, plus 1k6elektricky dmg a este nejaky dmg specialne na nemrtvych)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Gorny píše:Jinak osobne me pripada, ze boj s dvema zbranema je v BG2 silne podhodnocen, nemate pocit?
Eh? :eh: Jak to myslíš, vysvětli. Vzhledem k tomu, že dvě zbraně používá (jak jsem si všiml) naprostá většina hráčů...

xRage: Tohle je ale sekce o BG 2 :wink: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 26.3.2007 15:07, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

sevencreature píše:Eh? :eh: Jak to myslíš, vysvětli.
No, vem si, ze musis vrazit 3 hvezdicky do boje se dvema zbranema, potom musis najit dve kvalitni zbrane (nejlepe stejneho typu, napr. dva jednorucaky), potom taky prijdes o moznost nosit stit (bonus k AC) a o moznost uzivat obourucni zbran (vysoke dmg) a co za to ziskas? +1 utok. Neni to trapny? Zadny bonus k AC (se dvema zbranema se vzdy brani lip nez s jednou). Osobne je teda pro me vyhodnejsi najit si jednu jednorucku a poradny stit/obourucak a mit 3 utoky za kolo, nez slozite shanet dve jednorucky a mit 4.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Gorny píše:No, vem si, ze musis vrazit 3 hvezdicky do boje se dvema zbranema, potom musis najit dve kvalitni zbrane (nejlepe stejneho typu, napr. dva jednorucaky), potom taky prijdes o moznost nosit stit (bonus k AC) a o moznost uzivat obourucni zbran (vysoke dmg) a co za to ziskas? +1 utok. Neni to trapny? Zadny bonus k AC (se dvema zbranema se vzdy brani lip nez s jednou). Osobne je teda pro me vyhodnejsi najit si jednu jednorucku a poradny stit/obourucak a mit 3 utoky za kolo, nez slozite shanet dve jednorucky a mit 4.
U většiny povolání je stejně přebytek hvězdiček. Potřebuješ jich stejně jen 8 - 13, což i za multi-class bojovníka není žádný problém (a to nemluvím o skutečnosti, že hraničář má 2 hvězdy ve dvou zbraních zadarmo). Kvalitní zbraně stejně správně využijí jen bojovníci (kolik jich v partě máš?) a během hry jich stejně prodáš desítky. O nějaké to AC sice přijdeš (a stejně tak i nějaké ty bonusy), ale v pozdějších fázích hry už je AC vcelku k ničemu, protože tě stejně trefí vždy :-?. Obojruční zbraně mají větší damage jen minimálně (řekněme o 5 bodů), zatímco dobrý bojovník s bonusy za sílu atd. dokáže zasáhnout za 20 - 30 HP ve standardním útoku. Později se toto opravdu hodí, protože v ToB už platí, že nejlepší obrana je útok.
Žralok, který štěká, nekouše.
Dvorin

Příspěvek od Dvorin »

Když jsem hrál za assassina (SoA) měl jsem v jedné ruce Celestical Fury a v druhé Belm, ze začátku jsem byl sice docela slabý, protože dobrých katan ani scimitarůve hře moc není, ale když jsem získal výše zminované zbraně, bylo po problémech kombinace backstab -> lektvar neviditelnosti -> backstab si hravě poradila i s těžkými soupeři. Mimochodem Carsomyr je v SoA podle mě skutečně nejlepší zbran (ještě s Celestical Fury a Staff of Mage) a dost mi vadí, že když hraju za zlýho zloděje (kvůli Human's hide, která je dost podcenovaná a dá se získat v relativně brzo), nemůžu Carsomyr používat, protože jediný paladin ve hře je šílený fanatik, který by ve zlé partě nevydržel ani minutu.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Dvorin: Nevím jak ty, ale já bych v družině, jejíž vůdce nosí zbroj z lidské kůže, také nevydržel ani minutu :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Dvorin píše:Když jsem hrál za assassina (SoA) měl jsem v jedné ruce Celestical Fury a v druhé Belm, ze začátku jsem byl sice docela slabý, protože dobrých katan ani scimitarůve hře moc není, ale když jsem získal výše zminované zbraně, bylo po problémech kombinace backstab -> lektvar neviditelnosti -> backstab si hravě poradila i s těžkými soupeři. Mimochodem Carsomyr je v SoA podle mě skutečně nejlepší zbran (ještě s Celestical Fury a Staff of Mage) a dost mi vadí, že když hraju za zlýho zloděje (kvůli Human's hide, která je dost podcenovaná a dá se získat v relativně brzo), nemůžu Carsomyr používat, protože jediný paladin ve hře je šílený fanatik, který by ve zlé partě nevydržel ani minutu.
Carsomyr je nejlepsi zbran kvuli jedne vlastnosti a tou je odolnost na magii, kterou propujcuje svemu nositeli. Precejen s dalsima predmetama se to da vytahnout az na na +70 a to je fakt absurdni. Jako kazda zbran je vynikajici, kdyz ma +50 k magicke odolnosti. Proc tam neni katana s bonusem 50 k magicke odolnosti, ha?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Heh, Carsomyr mi IMO mi nikdy k srdci nějak nepřirostl a beru ho spíš jako součást Keldornovy výbavy. A nejlepší zbraň to není ani ve snu :lol:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 2.4.2007 18:10, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

sevencreature píše:Heh, Carsomyr je IMO mi nikdy k srdci nějak nepřirostl a beru ho spíš jako součást Keldornovy výbavy. A nejlepší zbraň to není ani ve snu :lol:
kterej obourucak je lepsi?
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

ktory, ktory?! predsa LILARCOR!!!! :twisted: na lilarcor nema nist... ale ten mam skor z flipu, nez z ucinku, aj ked aj s nim su dobre dmge... potom este "snad" mec rovnovahy a mec chaosu...
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já nemám Carsomyr rád. Je to nezajímavý kus powergamingu. :-)

Nejraději z obouručáků mám Meč Rovnováhy a Lilarcor. 8-)
Meč Rovnováhy má skvělou osobnost a Lilarcor je zase moc roztomilý.

EDIT:
Jab: :oops:
Aj aj, je vidět, že už jsem to chvíli nehrál. :doh:
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 1.4.2007 21:29, celkem upraveno 1 x.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Až na ten detajlík, že meč rovnováhy je long sword. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“