Chyby, problémy a jejich řešení
Gavin Mor
Nepodařilo se mi najít vhodnější téma, kam by můj problém spadal, takže to hodím sem.
Problém se týká NPC modu Gavin Mor. Pozor, následující popis obsahuje nemalé množství Spoilů.
Součástí jeho modu jsou tři úkoly. Pokaždé Gavin je vyzván poslem, aby se dostavil do chrámu ke Kelddathovi, že má pro něj práci. Bohužel se nejedná o nové questy, pouze jsou na to navléknuty již existující - Kelddath tak řekne: Vyřeště záležitost XY a vraťte se pro odměnu. První (zabití Bassilea) a druhý (likvidace Mutamina) jsem splnil. Pak dorazil posel a vydali jsem se do chrámu potřetí, ale Kelddath nic neřekl. Z čehož se domýšlím, že úkol už zadat nemůže, protože jsem ho už v minulosti (nevědomky) splnil. To by ani tak nevadilo, jako skutečnost, že Gavin stále klade ultimátum, abych vyhledali Kelddatha a vyslechli ho. Jenže Kelddath nic nepoví. Ani v deníku se neobjevil zápis narozdíl od předchozích případů. Reálně to tedy vypadá, že Gavin družinu opustí a zůstanu tak bez klerika. Jaheira a Yeslick jsou nenávratně pryč, Viconia také. Zbývá pouze Branwen, pro případ nouze, jenže ta je někde na 2. úrovni zatímco zbytek družiny je nyní na 6., a navíc bych nerad přišel o vypiplaného Gavina.
Nevíte tedy někdo, jaký je ten třetí quest, který jsem nejspíše již splnil, abych se pokusil nalézt save a úkol si ušetřil pro Gavina? Popř. dá-li se situace vyřešit jinak?
Co se konfigurace hry týče, tak mám Easy Tutu, BG1 NPC Project, + NPC mody Gavin a Indira.
Problém se týká NPC modu Gavin Mor. Pozor, následující popis obsahuje nemalé množství Spoilů.

Součástí jeho modu jsou tři úkoly. Pokaždé Gavin je vyzván poslem, aby se dostavil do chrámu ke Kelddathovi, že má pro něj práci. Bohužel se nejedná o nové questy, pouze jsou na to navléknuty již existující - Kelddath tak řekne: Vyřeště záležitost XY a vraťte se pro odměnu. První (zabití Bassilea) a druhý (likvidace Mutamina) jsem splnil. Pak dorazil posel a vydali jsem se do chrámu potřetí, ale Kelddath nic neřekl. Z čehož se domýšlím, že úkol už zadat nemůže, protože jsem ho už v minulosti (nevědomky) splnil. To by ani tak nevadilo, jako skutečnost, že Gavin stále klade ultimátum, abych vyhledali Kelddatha a vyslechli ho. Jenže Kelddath nic nepoví. Ani v deníku se neobjevil zápis narozdíl od předchozích případů. Reálně to tedy vypadá, že Gavin družinu opustí a zůstanu tak bez klerika. Jaheira a Yeslick jsou nenávratně pryč, Viconia také. Zbývá pouze Branwen, pro případ nouze, jenže ta je někde na 2. úrovni zatímco zbytek družiny je nyní na 6., a navíc bych nerad přišel o vypiplaného Gavina.
Nevíte tedy někdo, jaký je ten třetí quest, který jsem nejspíše již splnil, abych se pokusil nalézt save a úkol si ušetřil pro Gavina? Popř. dá-li se situace vyřešit jinak?

Co se konfigurace hry týče, tak mám Easy Tutu, BG1 NPC Project, + NPC mody Gavin a Indira.
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Geralt: Myslím, že berelinde chystá novou verzi Gavina, ve které by měla být většina bugů a spol. už vychytaná. Nicméně myslím, že úplně nejvhodnější bude zeptat se tady 

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

Neferit: Díky za pomoc.
Drobný Hotfix to spravil, pokud by jej někdo náhodou v budoucnu potřeboval, tak je k dispozici tady.

Drobný Hotfix to spravil, pokud by jej někdo náhodou v budoucnu potřeboval, tak je k dispozici tady.
Zdravim fandy BG. Po delsi dobe jsem se rozhodl rozjet BG(a zanechal WoW
) a zjistil kolik vsemoznych modu a uprav existuje. Zkusil jsem si zahrat BG1 s patchem Harder BG1 1.0. Prolem je v tom, ze sice tenhle patch nabizi vice itemu, kozel atd, ale u vetsiny tehle veci neni zadny popis, jen prazdna stranka...a u nekterych veci je v podstate jen policko zbarveno modre a kdyz se na nej chci mrknout, vyhodi mi to cele BG. Pokud by mi mohl nekdo poradit, byl bych moc vdecny. Mam naistalovanou tu novou BG Compilation(koupil jsem ji v podstate jen kvuli BG:Tosc, ktere mi uniklo) Jeste pls existuje nejaka dobra stranka se vsemi modifikacemi, ktere funguju bez BG1TuTu?

No jestli dobře vidím, tak ta stránka je tady http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?t=3
U každého módu je napsáno zda vyžaduje TuTu nebo ne.
U každého módu je napsáno zda vyžaduje TuTu nebo ne.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Zajímalo by mě jestli je to bug nebo co, ale rozhodne je to velka blbost.
Už se mi několikrát stalo, že když nějaká svině zakouzlila na CHARNAME Vězení, tak jsem mohl loadit znova. Vźdyť přece nezemřel, tak proč to ukončuje hru.
Už se mi několikrát stalo, že když nějaká svině zakouzlila na CHARNAME Vězení, tak jsem mohl loadit znova. Vźdyť přece nezemřel, tak proč to ukončuje hru.

The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mno - je to v podstatě nesmysl, ale přírodažel je to tak. Hra to asi bere tak, že bez velení zbytek skupiny propadne beznaději a žalu - zahodí své vybavení a s křikem se chaoticky rozprchne po okolí :DTokkar píše:Už se mi několikrát stalo, že když nějaká svině zakouzlila na CHARNAME Vězení, tak jsem mohl loadit znova. Vźdyť přece nezemřel, tak proč to ukončuje hru.
A tak i když by šlo normálně hodit 'svobodu' - není obrazně nikdo, kdo by to v té chvíli vykonal

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Což mi přijde nelogické. Přece jsme s tou skupinou už něco zažili xkrát jsem kteréhokoliv z nás kouzlem svoboda vrátila zpět a aspoň Imoen by mohla mít tolik duchapřítomnosti a zachránit mě. U Edwina bych chápala, že mě v tom nechá, nebo ty další mágyně, že jsou trochu moc vyděšené.Frosty píše:Mno - je to v podstatě nesmysl, ale přírodažel je to tak. Hra to asi bere tak, že bez velení zbytek skupiny propadne beznaději a žalu - zahodí své vybavení a s křikem se chaoticky rozprchne po okolí :D
A tak i když by šlo normálně hodit 'svobodu' - není obrazně nikdo, kdo by to v té chvíli vykonal
Asi nad tím moc přemýšlím.

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
to joAjantis píše:A stejně tak by hlavní postavu po její smrti měly ty ostatní dovést na oživení do chrámu.

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Tak na druhou stranu, stačí se podívat na úmrťácké video - hromádku prachu by společníci těžko smetali dohromady. Přijde mi to ale nefér v porovnání s Imoen - tu zabijou klidně co pět minut a stejně ji vždycky je možno oživitAjantis píše:A stejně tak by hlavní postavu po její smrti měly ty ostatní dovést na oživení do chrámu.

http://gh.ffshrine.org?r=23256

Narazil jsem na dalsi ublb, asi.
Ve tretim patre strazcovy veze (to s tou spleti portalu) jsou taky dve bandy demonu - taanari a baatezu.
Kdyz prijdu nejprve k taanari, tak se na me sesypou, ja je zrubu a odnesu si kus sefova tela. Pak vyrazim k baatezu a hele, kus taanari se jim libi, vrazi mi do ruky odmenu a .... pak na me zautoci.
A takhle to bohuzel funguje i kdyz k nim prijdu jako k prvnim a oni mi zadaji quest na likvidaci taanari a .... pak na me taky zautoci.
Dela vam to taky?
Ve tretim patre strazcovy veze (to s tou spleti portalu) jsou taky dve bandy demonu - taanari a baatezu.
Kdyz prijdu nejprve k taanari, tak se na me sesypou, ja je zrubu a odnesu si kus sefova tela. Pak vyrazim k baatezu a hele, kus taanari se jim libi, vrazi mi do ruky odmenu a .... pak na me zautoci.
A takhle to bohuzel funguje i kdyz k nim prijdu jako k prvnim a oni mi zadaji quest na likvidaci taanari a .... pak na me taky zautoci.
Dela vam to taky?