Militaristický koutek Mk II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Díky za snahu, ale nešlo by to udělat někde, kde to normálně funguje??:)Vampiria píše:Práce Neferiťáka Voják v poli II. ke stažení ZDE - pro stažení kliknout na stránce na "Download for free with FileFactory Basic."
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já to z Filefactory několikrát stáhla na zkoušku - fungovalo to. Co s tím je?
Tak další pokus - sendspace.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
ten původní odkaz prostě nic nedělal a nedělá :(Vampiria píše:Já to z Filefactory několikrát stáhla na zkoušku - fungovalo to. Co s tím je?
A ten druhý to zvládnul, díky
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Ahoj sigilský národe.
Díky ochotě a pomoci Vampirie
máte k dispozici zatím moji druhou zásádnější práci. Kdysi dávno jsem napsal asi tak 5 stránek textu o přípravě vojáka na boj a jeho působení na bojišti. Protože k tomu byla zajímavá diskuze zahrabal jsem se do toho a celé jsem to přetvořil do podoby, která je nyní k dispozici.
Položil jsem to do roviny 40 let, tedy od šedesátých do konce osmdesátých let a zachytil jsem tam i postupné přezbrojování vojsk a jejih postupné vybavování technikou.. Proto jsou tak citovány i věci se kterými se nikdo z Vás nesetkal a s některými jsem se nesetkal ani já - jen jsem s o nich učil nebo jsem na ně narazil ve skadech NZ, ve skladech Lidových milicí a podobně.
Dal jsem si stím dost práce, prosím po přečtení si rád přečtu Vaše připomínky-třeba to půjde ještě posunout co do kvality.
Ještě jednou děkuji Vampirii
za pomoc a vám za trpělivost při čtení,
je to poměrně rozsáhlé.
Díky ochotě a pomoci Vampirie

Položil jsem to do roviny 40 let, tedy od šedesátých do konce osmdesátých let a zachytil jsem tam i postupné přezbrojování vojsk a jejih postupné vybavování technikou.. Proto jsou tak citovány i věci se kterými se nikdo z Vás nesetkal a s některými jsem se nesetkal ani já - jen jsem s o nich učil nebo jsem na ně narazil ve skadech NZ, ve skladech Lidových milicí a podobně.
Dal jsem si stím dost práce, prosím po přečtení si rád přečtu Vaše připomínky-třeba to půjde ještě posunout co do kvality.
Ještě jednou děkuji Vampirii

"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Neferit Sr.
- Sigilan
Geralt a tafif - omlouvám se že vám odpovídám tak pozdě. Nechtěl jsem odpověď uspěchat atak odpovídám poté, co jsem si rozmyslel co přesně chci sdělit.
Geralte - máš pravdu. Já se na to pokouším dívat ze dvou rovin. Z pohledu dnešního se všemi důsledky které tyto události přinesly a které přetrvávájí do dnešní doby. Ztráta Svaté země, likvidace křestanů od Blízkého až po Dálný východ a následující 500 leté období válek Evropy s muslimskou agresí jsou přece logicky nechtěný a velmi špatný výsledek.
Na druhou stanu to co jsi napsal je neodiskutovatelná pravda.
Jenže myslím si, že celé to není tak jednoduché. Jsem přesvědčen, že se do celé záležitosti promítl i příliš světský prvek.Tou dobou se nesly a dodnes se nesou dvě legendy.
Ta první je legenda o říši kněze -krále Jana. Ta byla součintelem zničení jedné křížové výpravy a vznikla patrně přímo ve Svaté zemi.
Ta ta druhá je legenda o mimořádné krutosti Mongolů, kterou je omlouváno jejich zrazení v uvedeném tažení a a dokonce spojenectví byť třeba účelové s muslimy. Oboje jsou víceméně lži a ta druhá navíc velmi účelová propaganda.
Tafife - tím netvrdím, že se neprojevavali v boji i po boji jako velmi krutí válečníci. Ale protože si chci počkat na pokračování Tvé práce kde se jistě k tomuto dostaneš, budu se s Tebou hádat až o přečtení dalšího pokračování. Tak neváhej a dej se do práce a už to na fórum střílej.
CrowX - pokud bych chtěl najít argumenty které by popsali naopak krutosti Tebou jmenovaných národů na Mongolech, měl bych jednoduchou práci. A možná by ses divil, kdo byl iniciátorem. Ale na to přijde třeba taky čas.
Geralt až najdeš čas napiš co si myslíš o třetí části.
Geralte - máš pravdu. Já se na to pokouším dívat ze dvou rovin. Z pohledu dnešního se všemi důsledky které tyto události přinesly a které přetrvávájí do dnešní doby. Ztráta Svaté země, likvidace křestanů od Blízkého až po Dálný východ a následující 500 leté období válek Evropy s muslimskou agresí jsou přece logicky nechtěný a velmi špatný výsledek.
Na druhou stanu to co jsi napsal je neodiskutovatelná pravda.
Jenže myslím si, že celé to není tak jednoduché. Jsem přesvědčen, že se do celé záležitosti promítl i příliš světský prvek.Tou dobou se nesly a dodnes se nesou dvě legendy.
Ta první je legenda o říši kněze -krále Jana. Ta byla součintelem zničení jedné křížové výpravy a vznikla patrně přímo ve Svaté zemi.
Ta ta druhá je legenda o mimořádné krutosti Mongolů, kterou je omlouváno jejich zrazení v uvedeném tažení a a dokonce spojenectví byť třeba účelové s muslimy. Oboje jsou víceméně lži a ta druhá navíc velmi účelová propaganda.
Tafife - tím netvrdím, že se neprojevavali v boji i po boji jako velmi krutí válečníci. Ale protože si chci počkat na pokračování Tvé práce kde se jistě k tomuto dostaneš, budu se s Tebou hádat až o přečtení dalšího pokračování. Tak neváhej a dej se do práce a už to na fórum střílej.
CrowX - pokud bych chtěl najít argumenty které by popsali naopak krutosti Tebou jmenovaných národů na Mongolech, měl bych jednoduchou práci. A možná by ses divil, kdo byl iniciátorem. Ale na to přijde třeba taky čas.
Geralt až najdeš čas napiš co si myslíš o třetí části.
- Neferit Sr.
- Sigilan
Dalcor - to máš pravdu. Já až na to přijde čas se pokusím dokázat, že jejich pověstná krutost nebyla o nic horší než kteréhokoliv jiného mocenského uskupení.
Naopak se pokusím ukázat krutost vlastních lidí vůči vůlastním lidem, jako je právě legenda o říši krále Jana. Ale stejně se těším na Tafifův další díl.
Naopak se pokusím ukázat krutost vlastních lidí vůči vůlastním lidem, jako je právě legenda o říši krále Jana. Ale stejně se těším na Tafifův další díl.
- Neferit Sr.
- Sigilan
Dalcor - ano to máš pravdu. Ale Ty dodře víš, že rytíři nejsou zrovna moji faforizivanou skupinou. Já to budu vztahovat na národy a národní či spojenecké armády.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Do historického vlákna rýpat nebudu, ale nemůžu si odpustit poznámku Richard Lví Srdce. Je to ten Richard Lví Srdce, co přežil kdejaké tažení, aby se pak nechal hloupě zabít v jakési nevýznamné šarvátce?
To bude směrované asi spíš k Dalcorovi
To bude směrované asi spíš k Dalcorovi

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Af morálka a pohledy na válku, čtu úžasnou knížku od klasika Johna Keegana Historie válečnictví...
Chtěl jsem sem hodit nějaký ucelenější elaborát, až to dočtu, ale k těmto souvilsotem se hodí, takže elaborátek až časem, když budete hodní:)
(pokud nejsem poslední místní střevo, co to ještě nečetlo:)
Chtěl jsem sem hodit nějaký ucelenější elaborát, až to dočtu, ale k těmto souvilsotem se hodí, takže elaborátek až časem, když budete hodní:)
(pokud nejsem poslední místní střevo, co to ještě nečetlo:)