Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mně se z obouručních nejvíce zamlouvá Lilalcor, jediný meč, který má vlastní osobnost. :-) Jinak je moc hezký Stříbrný meč, další snad ani neznám (Carsomyr osobně taky nerada, je ohyzdný), obouruční příliš nepoužívám.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Stříbrný meč je moc pěkný, když už obouručák tak beru většinou ten. Ale dvě zbraně jsou holt dvě zbraně :-)
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

AlieN píše:Stříbrný meč je moc pěkný, když už obouručák tak beru většinou ten. Ale dvě zbraně jsou holt dvě zbraně :-)
Co na tech dvou zbranich vidis? Daji ti +50 k magicke odolnosti? Nebo davaji po zasahu +2 k THACO kumulativne? nebo jeste lepe je zde 20% sance, ze protivnika instantne zabijes? A muzes navic s takovou kombinaci na Melisan (nebo jaxe jmenuje)?
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Gorny: Já si vybírám zbraně podle toho, jak se mi líbí a jak mi ladí k oblečení a postavě. Takže jejich schopnosti jsou mi většinou naprosto buřt. :-P
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Gorny píše:Co na tech dvou zbranich vidis? Daji ti +50 k magicke odolnosti? Nebo davaji po zasahu +2 k THACO kumulativne? nebo jeste lepe je zde 20% sance, ze protivnika instantne zabijes? A muzes navic s takovou kombinaci na Melisan (nebo jaxe jmenuje)?
Takový dotazy mám fakt nejradši: Proč máš v ruce toho trapnýho Koboldobije +3, když užs získal Drakocuc +5?
Někdo holt nehraje jako powergamer - takřka vždy procházím D&D RPGéčka za barda s vysokou inteligencí a je mi šumák, zda-li je to slabina. Nakonec si hru za svou postavu užiju víc, než kdybych hrál za statistiku.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Niekto vidi pod BG II suhrn cisel, percent a statistik a niekto iny zas hru, to sa stava :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Gorny píše:
sevencreature píše:Heh, Carsomyr je IMO mi nikdy k srdci nějak nepřirostl a beru ho spíš jako součást Keldornovy výbavy. A nejlepší zbraň to není ani ve snu :lol:
kterej obourucak je lepsi?
Z obouručních zbraní Ravager 8-) A taktéž Ixil's Spike - naprosto brutální záležitost. Gram the Sword of Grief je taky extrémně užitečný, ale vzhledem k tomu, kdy ho získáš, nic moc (navíc si nejsem jistý jeho účinností v Ascension).

Ale jednoruční zbraně jsou celkově lepší volba. Možnost mít dvě zbraně ti zajišťuje spoustu bonusů. Vezmi si třeba kombinaci Axe of Unyielding a v druhé ruce třeba Crom Faeyr. Nebo Purifier. Nemluvě o klasických off-hand variantách přidávajících bonusový útok nebo štítech (ač nejsou až tak užitečné).

Tohle všechno řečeno - stejně používám nejčastěji Celestial Fury +3 (nebo +5 - de facto kvůli perfektnímu popisku a abych nemusel přehazovat na vyšší enchant u potvor imunních do +3 včetně) + ve druhé ruce různé zbraně :lol: :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

7c: Lepší volba jak pro koho. Obouruční zbraně dávají větší poškození, čili se hodí v kombinaci s vířivými útoky. Takový Sarevok s Ravagerem a vířivým útokem zabije v jednom kole vše, co není imunní proti oběma těmhle specialitkám (tedy smrtí z ravageru a Deathbringer Assaultu).
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Gorny: Jo jasně, bouručák + vířivý útok je uber-mega-suber-brutalní a rozsekáš s tím všechno v okruhu 50km, ale mě se obouruční meče prostě moc nelíbí co se týče vzhledu a stylu, až na ten Stříbrný meč a taky s Lilacorem je občas sranda. To už radši dva meče nebo třeba palcát a nějaký pěkný štít.
Já taky většinou nehrávám na nejvyšší možnou obtížnost u které je nejsilnější vybavení nutnost, i když třeba se dvěma zbraněmi míváš mnohem víc útoků (k vířivým útokům se dostaneš až na hodně vysokých levelech).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: Myslel jsem to globálně - srovnej si Ravager a Axe of Unyielding s nějakou zbraní v off-handu. Ale taktéž je to na vážkách - osobně třeba AoU rád nemám a přednost bych dal Ravageru :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Krokyn
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokyn »

"Nebylo by skvělý, kdybys mne měl dvakrát? V každý ruce jednoho!"
Lilarcor

"V tom, co dělám, jsem nejlepší. ...."
Lilarcor

tenhle meč mam rád, postavě používající taky dlouhej luk nebo kuši by neměl chybět
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Vampiria píše:Gorny: Já si vybírám zbraně podle toho, jak se mi líbí a jak mi ladí k oblečení a postavě. Takže jejich schopnosti jsou mi většinou naprosto buřt. :-P
Aha, takže kdyby se jednalo o nějaký hodně prokletý meč, ale s perfektním skinem, tak by sis ho raději vzala místo pořádného "zabijáka"?
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

ja ano... to vysvetluje aj fakt, preco som v roznych hrach behal v zaciatocnom obleceni, alebo obleceni bez nejakych obran, magie atd namiesto nejakeho platovaneho polotanku :roll:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Notak sváma bych teda chtěl fakt hrát BG po síti :lol: to bych určitě nestačil loadovat.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Krisna, zabedneny powergamer- a zacina byt demagogom, pozor, dalsi level :roll:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“