Překlad Divine Remix, PoF kitpack a diskuze o něm
Už jsem to někde psal, ale pořád mi to vrtá hlavou.
Jak na přístup ke kněžským (druidským) sférám?
Přijde mi nicneříkající překládat Major - Hlavní a Minor - Vedlejší.
Spíše bych překládal Major - Úplný (Neomezený) kontra Minor - Částečný(Omezený)
a None - OC Žádný (Bez přístupu)

Jak na přístup ke kněžským (druidským) sférám?
Přijde mi nicneříkající překládat Major - Hlavní a Minor - Vedlejší.
Spíše bych překládal Major - Úplný (Neomezený) kontra Minor - Částečný(Omezený)
a None - OC Žádný (Bez přístupu)
Grr. A vůbec mi to přijde celé popletené. Jednou to vztahujou na PŘÍSTUP a jindy na SFÉRU samotnou (minor - elementální sféry). Tak jak to je? Vysvětlete mi to někdo. Please.KLERIKOVÉ:
Nespecializovaní klerikové mají přístup k hlavním sférám následující magie: okouzlení, bojové, stvoření, věštění, strážní, nekromantické, ochranné a povolávací. Z vedlejších sfér mohou ovládat živelnou magii (pouze země a voda).

The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Tokkar: Úplný/Částečný/Bez přístupu je bezpochyby lepší - bohužel mě tyto varianty nenapadly. Jsem tedy pro nahradit jimi Hlavní/Vedlejší...
Major/Minor se imho vážou k přístupu, nikoliv ke sféře (ačkoliv 100% to nevím - natolik pravidla neznám) - tudíž to opravdu nedává smysl, aby to bylo jednou tak a podruhé onak. Při překladu jsem si to neuvědomil. Omlouvám se.
Trochu jsem zde poupravil kritické pasáže:
Major/Minor se imho vážou k přístupu, nikoliv ke sféře (ačkoliv 100% to nevím - natolik pravidla neznám) - tudíž to opravdu nedává smysl, aby to bylo jednou tak a podruhé onak. Při překladu jsem si to neuvědomil. Omlouvám se.

Trochu jsem zde poupravil kritické pasáže:
> Úplný přístup - postava může sesílat všechna kouzla z dané sféry
> Částečný přístup - postava může sesílat kouzla nanejvýše třetí úrovně z dané sféry
> Bez přístupu - postava nemůže sesílat žádná kouzla z dané sféry
DRUIDOVÉ:
Druidové (a jejich kity, mody, apod.) mohou sesílat všechna kouzla ze sfér zvířecí, živelné (vše), léčitelské, rostlinné,sluneční a magie počasí.
PALADINOVÉ:
Paladinové (a jejich kity, mody, apod.) mohou sesílat všechna kouzla ze sfér bojové, věštecké, léčitelské a ochranné magie.
HRANIČÁŘI:
Hraničáři (a jejich kity, mody, apod.) mohou sesílat všechna kouzla ze sfér zvířecí, léčitelské, rostlinné a magie počasí.
KLERIKOVÉ:
Nespecializovaní klerikové mají neomezený přístup k následujícím sférám magie: okouzlení, bojové, stvoření, věštění, strážní, nekromantické, ochranné a povolávací. Z dalších sfér mohou částečně ovládat živelnou magii (pouze země a voda).
hey yarpen!
you have different name and description in readme and setup.tra again
now for kit Expert x Guild Thief
What's correct?
you have different name and description in readme and setup.tra again
now for kit Expert x Guild Thief
What's correct?
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Hm, z toho jak tady padaly návrhy na překlady názvů kitů z Remixu, myslíte, že by vadilo, kdybych namísto Stříbrohvězda Selune napsala Selunina Stříbrohvězda?
Vrr, do všech těch titulů se tak hloupě motaj jména bohů, to je hrůza
(agrh! this drives Neferit sooo mad!!!!)

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Jak přeložit proboha tohle?
a psát tam jako jsou útoky slizu, rosolu, rosolu a slizu je trochu víc než hloupý 
Podle mě je to všechno buď rosol nebo sliz..and the natural attacks of various puddings, oozes, slimes, and jellies.

Myslím, že to můžeš klidně zkrátit a nechat tam jen ten rosol a sliz.
... jako jsou útoky slizu a rosolu.
Edit: v českém překladu Bestiáře je:
Pudding - Nákyp
Ooze - Hlen
Slime - Sliz
Jelly - Rosol
... jako jsou útoky slizu a rosolu.
Edit: v českém překladu Bestiáře je:
Pudding - Nákyp
Ooze - Hlen
Slime - Sliz
Jelly - Rosol
Kód: Vybrat vše
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:

Hm, to je dobrý.. půjdu někde po jeskyni a naproti mi přijde nákyp. Nevim, jak bestiář, ale já si pod tím pojmem představím něco na pekáči, a ne hromádku nějakého slizu

- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Chudák potvora. Štěstí, že není malinová.
Btw, teď jsem v popisku jednoho nového kouzla narazila na něco, co je dle mého poněkud prapodivné

Btw, teď jsem v popisku jednoho nového kouzla narazila na něco, co je dle mého poněkud prapodivné

Penalizaci +4 k Ac ? Ehm, to + mi evokuje spíš představu nějakého bonusuDeafened spellcasters have a 50% chance to miscast any spell. A blinded creature suffers a -4 penalty to its attack rolls, and a +4 penalty to its Armor Class.