Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Tip na dvě pěkné japonské romance:

Joze to tora to sakana tachi (Josee, the Tiger and the Fish) - Na tomto příběhu o vztahu mladíka s tělesně postiženou dívkou je nejbáječnější, jak působí přirozeně a diváka do ničeho netlačí. Mimo to chci vyzdvihnout audiovizuálně skvělé úvodní titulky. 9/10

Ima, ai ni yukimasu (Be With You) - Takumi žije sám se svým synem Yujim. Už je tomu téměř rok, kdy jim zemřela manželka a maminka Mio. Slíbila však, že se v příštím období dešťů vrátí, a tato doba právě nadchází... Moc pěkný a příjemný romantický film s několika kouzelnými detaily (dort), hezkou hudbou a pětihvězdičkovou poslední dvacetiminutovkou. 8/10
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Tak jsem s velkou slavou viděl HOSTEL po vydýchání a uležení jsem naznal, že zeměpisné reálie tvůrce nechaly chladnými, že brutalita je tam čistě samoúčelna (v SAW mě ta brutalita připadla aspoň záludná či jak jinak to vyjádřit) a hlavně bych být státem ČR zakázal točit tyhle filmy, i když vlastně SR (odehrávalo se to aspoň podle dialogů na Slovensku, ale nějak moc to Slovensky nevypadalo vlaky ČD apod.) protože průměrně stupidní američan by to mohl vzít jako bernou minci => škodí to turistickému ruchu :-)

Prostě sranec...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Konečně jsem viděl kvalitní film zabývající se náckovskou problematikou - Believer.
Rozhodně se nespokojuje s jednoduchým a černobílým nazíráním na situaci, ke kterému tohle téma silně vybízí. Je pravda, že nejde do krajnosti, kde by ukázal rasismus jako něco přirozemého a antisemitismus jako logické vyústění situace z pohledu hrdinů, ale to bych chtěl asi mnoho. Neskrývá se tu žádné jasné morální poselství, namísto něj film polemizuje jak s rasismem, tak judaismem i vírou obecně. Některé myšlenky, jež prezentuje, jsou opravdu odvážné, ale rozhodně stojí za to se nad nimi zamyslet. Believer má své chyby, chvílemi mírně ztrácí tempo a hlavní postava (charismatický Gosling) se občas chová trochu zmateně - její psychologický profil a myšlenkové pochody by mohly být vykresleny lépe. Přesto jde v porovnání s prostoduchým Romper Stomper a stupidním American History X o filmový klenot. Btw závěr je úžasný!
9/10
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Právě jsme došli z kina z filmu Obsluhoval jsem anglického krále. Tak osobně se mi ten film líbil, i když mi teda nedochází, co chtěla spolužačka říct tím svým dramatickým výstupem "čekala jsem od toho něco víc." :?:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

No tak jí osobně se třeba nelíbil. Není možné že by to bylo takto prosté?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit: Třeba od toho čekala víc? :think: ;-)

Ajantis: Hmm, když je konec "cool", hned má film hned body navíc? :wink: :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Sr. + 7c: spíš přemýšlím, kdo jinej to ještě řekl, páč výše zmíněná dívčina totiž málokdy řekně něco, co by pocházelo přímo z její hlavy ;-) :roll:

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Neferit:
Naše vševědoucnost už vážně upadá, když jsme z jedné věty nepoznali osobnost Tvé spolužačky.
Na ten film se hází špína ze všech stran... až jsem dostal chuť na něj jít. :-) Takže to mohl říct téměř kdokoliv...
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Ajantis píše:Neferit:
Naše vševědoucnost už vážně upadá, když jsme z jedné věty nepoznali osobnost Tvé spolužačky.
Na ten film se hází špína ze všech stran... až jsem dostal chuť na něj jít. :-) Takže to mohl říct téměř kdokoliv...
Ó, Sigile, tvoje vševědoucnost upadá :lol: :lol: :lol:

Ale podle takovéhohle klíče je nejlepší chodit na filmy - kdyby nic, aspoň se může pobavit u těch kyselých ksichtů známých, kteří ti říkaj, jak trapnej a pitomej ten film byl a nemá cenu na něj chodit :lol:

sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis píše:Na ten film se hází špína ze všech stran... až jsem dostal chuť na něj jít. :-) Takže to mohl říct téměř kdokoliv...
Zajímavé, já jsem nabyl dojmu, že je to mezi veřejností považováno za povedený film :shock:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sedmibestie: Já si všimla zatím spíše těch negativních reakcí. Některé jsou vyloženě nenávistné. Hádám, že za to dílem mohou přehnaná očekávání, Menzelovy filmy dle Hrabalových knih jsou tu velmi oblíbeny a ceněny a dílem nekritická adorace předlohy - pro mne je tedy dost nepochopitelná, Hrabala vnímám jako dno literatury.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature:
Jsem rád, že Ti zprostředkovávám všechny emoce - procvičuji Tvé mrkací schopnosti, zářivý úsměv a neustále Tě zásobuji pozoruhodnostmi a informacemi, nad nimiž žasneš. Jak by byl svět beze mne šedý. :mrgreen:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vampiria: Recenze jsem moc příznivé také neviděl - mluvím spíš o reakcích mezi lidmi. A také to bylo myšleno subjektivně - popisoval jsem svůj dojem z ohlasů, které jsem viděl, nehodnotím samotný film (který jsem neviděl). Kniha se mi líbila.

Ajantis: Je to vážně zajímavé - až se sám divím :think: Ale z hlediska zábavy bych to řadil spíš mezi psí granule než nějakou zábavnější stravu (proti psím granulím v podstatě nic nemám - jen se musí hodně zapíjet...) :-? Hmm, žasnu vlastně navenek nad hodně věcmi - žasnutí je taková zábavná reakce :-P
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Vampiria píše: Hrabala vnímám jako dno literatury.
Aspoň na něčem se shodneme. :-) Kdysi jsme byli v divadle na něžném barbarovi a vskutku jsem nepochopil co tím těch Hrabal říct...

Ale když jsme u Hrabala co takhle Postřižiny? (myslím film)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hádám, že tím Hrabal chtěl říci, že s Boudníkem hodně pili a taky opíchali všechno, co před nimi nevylezlo na stožár. Proč tím zaplácnul přes sto stran papíru je mi pustou záhadou. Mluvím tedy o knize, nechápu, jak to mohl někdo zpracovat pro divadlo. Líbily se mi tam jen popisy koček a vůbec hezký vztah k nim - vlastně jediné, co je mi na Hrabalovi sympatické, je jeho láska ke kočkám.

Postřižiny - takové hezké české cosi... Není to špatné, dokonce se u toho člověk občas i zasměje, ale jinak je to průměrný film. Jako vlastně všechny tady ty Menzelovy adaptace Hrabala. Snad kromě Skřivánků na niti - ty mám docela ráda. Je hezké, že přes prostředí, v jakém se odehrává a celkové téma filmu se podařilo nesklouznout k nějakým samoúčelnostem a lacinému citovému vydírání.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“