Film II
Moderátor: sevencreature
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Brrr, tak dlouhé 2 hodiny, jaké jsem teď prožil s Chaplinovým Diktátorem, nepamatuju. I hrozně nudné Motocyklové deníky, na něž jsem koukal včera a které nakonec vůbec nebyly o Guevarovi, jsou oproti tomu svěží a nápaditou zábavou. Nemám tušení, co je na Diktátorovi směšného. Ve své době chtěl někdo za každou cenu zesměšnit Hitlera a jelikož neměl smysl pro humor a naopak měl invenci obalu od čokolády (černé), udělal to takhle. To se dá pochopit, ale na kvalitě výsledného produktu to nic nemění. Svou úrovní mi Diktátor připomíná novácké estrády, za 125 minut jsem se u něj zasmál jednou - povedená scénka hledání mince v pudinku. Sledoval jsem ho v zhruba 20 minutových úsecích, mezi nimiž jsem relaxoval - jinak bych se opravdu zbláznil. Ani bych vlastně neřekl, že je to komedie, úseky s trapnými "vtipy" jsou vyplněny čímsi, co vzdáleně připomíná příběh, ale jeho smysl mi zůstal rovněž utajen. Jednoduše fuj.
A to se mi prosím Chaplinova Moderní doba líbila.
A to se mi prosím Chaplinova Moderní doba líbila.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Jo tak by to mohlo být. Popravdě jsem se v tom tak usilovně snažil najít něco hlubšího (vždyť je to přece Hrabal ikona české literatury), že mi tento prostinký motiv unikl.Vampiria píše:Hádám, že.................. Mluvím tedy o knize, nechápu, jak to mohl někdo zpracovat pro divadlo.

No jestli v té hře bylo něco o kočkách to si opravdu nevzpomenu, ale já kočky nerad (narozdíl od přítelkyně která je zbožňuje) takže by mě to stejně nezaujalo.Vampiria píše:Líbily se mi tam jen popisy koček a vůbec hezký vztah k nim - vlastně jediné, co je mi na Hrabalovi sympatické, je jeho láska ke kočkám.
Já ho jako průměrný nevidím spíš bych ho označil za nadprůměrný právě pro svou prostou jednoduchost. To je, ale věc vkusu...Vampiria píše:Postřižiny - takové hezké české cosi... Není to špatné, dokonce se u toho člověk občas i zasměje, ale jinak je to průměrný film.
Ajantis: Zajímavé já slyšel jen positivní ohlasy na Diktátora. Nevím esi je to pravda, ale Hitler za to byl prý řádně nasranej... A srovnávat diktátora se stupidníma estrádama to už je trošku moc... Tak hrozné to být nemohlo

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
KEBULE: Ano, věc vkusu. Já prosté filmy o prostých a jednoduchých lidech s prostými a jednoduchými motivy nerada. Navíc je mi krajně cizí ta prvorepubliková nostalgie, která tam teče z každé škvíry...
Btw. o tom vkusu to platí i v případě Diktátora, tak nechápu, proč tvrdíš, že to tak hrozné být nemohlo..pro někoho třeba mohlo.
Btw. o tom vkusu to platí i v případě Diktátora, tak nechápu, proč tvrdíš, že to tak hrozné být nemohlo..pro někoho třeba mohlo.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
No ono to bylo myšleno spíše tak, že nic nemůže být horší než ty stupidní estrády. Samozřejmě je to můj názor...
A upřímně si nemyslím že bych se s Ajantisem v názoru na Novácké estrády nějak zvlášť rozcházel proto se mi zdá těžko uvěřitelné že pro něj byl Diktátor tak nesnesitelný ...
Shrnu to - musím si sehnat diktátora a sám se přesvědčit to bude asi nejlepší...
A ktěm postřižinám - já bych to neoznačil za prvorepublikovou nostalgii, ale za nostalgii tak nějak komplexní... Mně se ten film líbil spíše kvůli humoru z prostředkovanému skrze strýce Pepina.
Vylezte si pro mě za mě třeba na komín...

A upřímně si nemyslím že bych se s Ajantisem v názoru na Novácké estrády nějak zvlášť rozcházel proto se mi zdá těžko uvěřitelné že pro něj byl Diktátor tak nesnesitelný ...
Shrnu to - musím si sehnat diktátora a sám se přesvědčit to bude asi nejlepší...

A ktěm postřižinám - já bych to neoznačil za prvorepublikovou nostalgii, ale za nostalgii tak nějak komplexní... Mně se ten film líbil spíše kvůli humoru z prostředkovanému skrze strýce Pepina.
Vylezte si pro mě za mě třeba na komín...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Slunce umírá a je potřeba k němu vyslat loď s opravdu velkou bombou aby ho znovu nastartovala - je vůbec možné takto hloupou zápletku brát v nějakém filmu vážně?
Já si myslel že není... ale mýlil jsem se, šeredně jsem se mýlil, film Sunshine totiž je inteligentní sc-fi, ale přitom vůbec nestojí na striktním dodržování fyzikálních zákonů a obsikurním vysvětlování situace. Místo toho nabízí vynikající psychologickou hru mezi členy posádky, napínavý děj a vynikající atmosféru která v poslední třetině přechází až v horor. Ono srovnávání s Horizontem události nebo s Vesmírnou Odysseou přitom není vůbec od věci, styčných bodů by se našlo víc než dost (nechci přímo říkat že je to částečně vykrádačka), ale na rozdíl od Horizontu se Sunshine striktně drží v žánru sci-fi a je nepoměrně lepší.
Moc se mi sice nelíbil zbytečně hororový a zmatený závěr, a taky mi chvíli trvalo než jsem přistoupil na fakt že příliš přemýšlet u tohoto filmu není dobrý nápad, ale jinak je to asi nejlepší vesmírné sci-fi za posledních 10, možná i 15 let. Některé momenty ve filmu jsou prostě úžasné a od Potomků na mě žádný film tak moc nezapůsobil. Vizuální nádherou to pak dalece překonává všechno co jsem kdy v kině viděl a ještě víc jsem si uvědomil jak moc vyumělkovaná a neživá je Fontána - plná nádherných záběrů, ale přitom bez citu.
9/10
Já si myslel že není... ale mýlil jsem se, šeredně jsem se mýlil, film Sunshine totiž je inteligentní sc-fi, ale přitom vůbec nestojí na striktním dodržování fyzikálních zákonů a obsikurním vysvětlování situace. Místo toho nabízí vynikající psychologickou hru mezi členy posádky, napínavý děj a vynikající atmosféru která v poslední třetině přechází až v horor. Ono srovnávání s Horizontem události nebo s Vesmírnou Odysseou přitom není vůbec od věci, styčných bodů by se našlo víc než dost (nechci přímo říkat že je to částečně vykrádačka), ale na rozdíl od Horizontu se Sunshine striktně drží v žánru sci-fi a je nepoměrně lepší.
Moc se mi sice nelíbil zbytečně hororový a zmatený závěr, a taky mi chvíli trvalo než jsem přistoupil na fakt že příliš přemýšlet u tohoto filmu není dobrý nápad, ale jinak je to asi nejlepší vesmírné sci-fi za posledních 10, možná i 15 let. Některé momenty ve filmu jsou prostě úžasné a od Potomků na mě žádný film tak moc nezapůsobil. Vizuální nádherou to pak dalece překonává všechno co jsem kdy v kině viděl a ještě víc jsem si uvědomil jak moc vyumělkovaná a neživá je Fontána - plná nádherných záběrů, ale přitom bez citu.
9/10
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
No něco jsem slyšel ale zatím jsem neviděl. Pokud je to alespoň tak dobré jako Horizont událostí či Vesmírná Odyssea, zaslouží si to pozornost. A na působivost věřím. Od doby točení VO technika filmování pokročila.
Díky za tip.
Díky za tip.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 21.4.2007 21:41, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já tedy doufám, že Sunshine bude lepší než Horizont události či Vesmírná Odyssea
Yeonae soseol (Lover's Concerto) - Překrásný film o jednom přátelství mladíka a dvou dívek a také o jedné lásce. Je plný všelikých emocí, od nejradostnější radosti po nejsmutnější smutek, a jelikož mi byli hrdinové opravdu sympatičtí, spontánně jsem vše prožíval s nimi. 9/10
Jadesoturi (Jade Warrior) - První, co mě na Jadesoturi zaujalo, byla zvláštní koprodukce (Finsko / Nizozemí / Čína / Estonsko) a podobné zajímavé kombinace jsou vlastní i obsahu filmu. Ten úspěšně mísí současný svět s mytologií a severské prostředí s východní Asií, to vše v povedeném příběhu, kde se bojuje mnohem méně, než jsem čekal, což je překvapení nikoli nepříjemné. Pěkná je i stránka audiovizuální, pročež mohu jen doporučit. 8/10
A bonbónek na závěr: "lakmusový papírek lidskosti a schopnosti projevovat city" (© Altamir)
- Sekai no chûshin de, ai o sakebu (Crying Out Love, In the Center of the World). Já jsem získal 6/10 bodů lidskosti 

Yeonae soseol (Lover's Concerto) - Překrásný film o jednom přátelství mladíka a dvou dívek a také o jedné lásce. Je plný všelikých emocí, od nejradostnější radosti po nejsmutnější smutek, a jelikož mi byli hrdinové opravdu sympatičtí, spontánně jsem vše prožíval s nimi. 9/10
Jadesoturi (Jade Warrior) - První, co mě na Jadesoturi zaujalo, byla zvláštní koprodukce (Finsko / Nizozemí / Čína / Estonsko) a podobné zajímavé kombinace jsou vlastní i obsahu filmu. Ten úspěšně mísí současný svět s mytologií a severské prostředí s východní Asií, to vše v povedeném příběhu, kde se bojuje mnohem méně, než jsem čekal, což je překvapení nikoli nepříjemné. Pěkná je i stránka audiovizuální, pročež mohu jen doporučit. 8/10
A bonbónek na závěr: "lakmusový papírek lidskosti a schopnosti projevovat city" (© Altamir)

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
tak naposledy som videl Ghost Ridera
sexi film, musim uznat... trocha gycovy, ale stale sexi... horiace lebky, horiace veci, horiaca motorka, horiaci kon, sexy femme fatale, sexy nicholas cage, sexy mephistopheles, sexy jeho syn, sexy jeho kumpani, sexy sceny... 

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Tak jsem strávil dnešní večer v objetí TV Nova a Terminálu...
Další ze Spielbergových uslintaných a jímavých snímků, jenž ve mně nevzbudil žádné emoce. Terminál se nesnaží jen o komediální situace (které jsou bohužel zcela průměrné), ale hraje i na vážnější strunu, což působí dosti směšně, bereme-li v potaz, že žádná Krakoshia (zasraná politická korektnost - proč to není Ukrajina?) neexistuje a postava Viktora je tak natvrdlá, že to připomíná víc grotesku, než realisticky vykreslený charakter. Je to film ve světě, kde vítězí ty správné a krásné hodnoty, v něž věří celá naše společnost, ovšem mně už tyhle americké světy přijdou spíš jako nějaký Neverneverland, který odráží naše vlastní pokrytectví.
Další ze Spielbergových uslintaných a jímavých snímků, jenž ve mně nevzbudil žádné emoce. Terminál se nesnaží jen o komediální situace (které jsou bohužel zcela průměrné), ale hraje i na vážnější strunu, což působí dosti směšně, bereme-li v potaz, že žádná Krakoshia (zasraná politická korektnost - proč to není Ukrajina?) neexistuje a postava Viktora je tak natvrdlá, že to připomíná víc grotesku, než realisticky vykreslený charakter. Je to film ve světě, kde vítězí ty správné a krásné hodnoty, v něž věří celá naše společnost, ovšem mně už tyhle americké světy přijdou spíš jako nějaký Neverneverland, který odráží naše vlastní pokrytectví.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ono srovnání srovnání s Horizontem události je hlavně co se týče děje (ale démony z pekla nečekejteyenn píše:Já tedy doufám, že Sunshine bude lepší než Horizont události či Vesmírná Odyssea![]()

Ten Terminál sice žádný zázrak není, ale lehce nadprůměně zábavná komedie určitě (tak na 6-7/10). Grotesknost Viktora jsem vítal, vážnější strunu jsem tam opravdu nenašel a že Krakosia neexistuje mi nevadí, jednak to zní zajímavěji než Ukrajina a navíc nevím jak by ve filmu vysvětlovali že Ukrajina zanikla

- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Bejt lepší, než Horizont je dost těžký, bejt lepší, než Odyssea, to skoro ani nejde...yenn píše:Já tedy doufám, že Sunshine bude lepší než Horizont události či Vesmírná Odyssea![]()
Když mě to vezme aspoň tak jako Horizont Události, bude to po tý třístovce velmi příjemná vzpruha...

(Jinak ano, Horizont Události je podle mě opravdu dobrej film. Pro mě byl v oblasti filmový SF 90. let svým způsobem zásadnější, než Matrix...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Adieu: Vzhledem k tomu, že hlavní síla komičnosti Terminálu spočívala ve slovním humoru, který dabing dokonale pohřbil, nelze se nad tvým názorem v tomto ohledu vůbec podivovat. Tu neuvěřitelnou škálu přízvuků a skvěle podaných nedorozumění v originále považuji za elementární součást, bez nichž je celý film prakticky nesledovatelný, popřípadě sledovatelný pouze s velkými obtížemi…
Uznávám také, že celkové vyznění je poměrně ubohé, nicméně první část, kdy se hlavní hrdina pouze snaží přežít v nepřátelském ekosystému, je zvládnuta výborně. Prostředí letiště má úžasný potenciál, lepší už je jen metro.
Vesmírná Odyssea je dokonalý zážitek, pokud při něm jeden nezaspí...
Uznávám také, že celkové vyznění je poměrně ubohé, nicméně první část, kdy se hlavní hrdina pouze snaží přežít v nepřátelském ekosystému, je zvládnuta výborně. Prostředí letiště má úžasný potenciál, lepší už je jen metro.

Vesmírná Odyssea je dokonalý zážitek, pokud při něm jeden nezaspí...

If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Sunshine ve mně zanechalo podobně bezvýznamný dojem jako Fontána. O příběhu nemá smysl hovořit, realitě a logice odporuje ve všech bodech, což by ještě nutně nemuselo být negativem. Horší je, že jde pouze o slepenec mnoha jiných vesmírných filmů - vykradeby jsou dějové zvraty i postavy, které jsou schematické až hanba. Jediné, co mě opravdu zaujalo, je osud Ikaru 1 a postava jeho kapitána - bohužel zajímavá myšlenka je jen nastíněna, bez hlubšího rozvedení. Od vizuálního zpracování jsem mnoho nečekal, takže mě nemohlo zklamat. Jako hezký obrázek by se pár záběrů použít dalo, ale povětšinou je mdlé a bez nějakého kouzla, jež by mě nadchlo. I tady se nabízí srovnání s Fontánou. Více jsem si sliboval od hudby, která mě v traileru hodně navnadila, v samotném filmu ale příliš často nezazní a ani kvalita není nijak oslnivá. Jistě, pořád jde o filmový nadprůměr, žel čekal jsem více. Přesto mě Sunshine po většinu stopáže docela bavilo, až konec se rozpadá ve zmatenou změť efektů a podivných úkonů hlavních postav. Žádný konkrétní prvek filmu za mnoho nestojí, na výsledek se ale docela dobře kouká a atmosféra má rozhodně něco do sebe. Na kvalitní film je to hrozitánsky málo, Sunshine nepřináší nic, co by stálo za zapamatování.
4/10
4/10