To, že podobná teoretická výbava má v podobné diskusi svoji platnost, o tom se nehodlám přít, to beru...Jab píše: Pokud tě to neurazí, tak psychologie, sociologie či historie mi nabízejí větší poučení o dopadech zbraní na společnost, než manuál ke střelbě a pár fan stránek, kam možná lezeš ty. Bez urážky.
Ale odkdy mají zbraně dopad na společnost? Já bych teda hledala zakopanýho psa spíš v tý společnosti, než v těch zbraních... Samozřejmě, společnost není úplně v pořádku, ostatně nebyla nikdy...
Jinak - řada mých přátel se řadí mezi nadšené militaristy a někteří vlastní opravdu úžasné pifpaf bang bang věcičky...
Já osobně ten "kult zbraně" naprosto chápu, taky jsem si párkrát vystřelila (i když to šlo hodně vedle...) a ten pocit je prostě...fajn.
Dostupnost zbraní u nás mi přijde v dost rozumnejch mezích... Sice je mi jasný, že kdyby mi někdo legálně drženou zbraní prostřelil koleno, dost možná bych začala mluvit jinak, ale znám prostě řadu lidí, který maj poměrně slušný sbírky a za hrozbu společnosti je opravdu nepovažuju...
Zbraň - to je prostě úžasně přitažlivá věc...

Ad vraždy legálně drženými zbraněmi - mně to přijde jako útoky legálně držených psů... Je to smutný, ale průsery se děly, dějou a dít se budou a nejsem si jistá, jestli by mi to větší bezpečí stálo za podobně antiseptický společenský prostředí. Jak říkám, až po mně někdo střelí, možná začnu mluvit jinak (pokud se tak stane a pokud to přežiju, dám vědět, jestli jsem změnila názor...).