Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Forest
Sigilan

Příspěvek od Forest »

Adieu: prosímtě, vysvětli mi tu Jaheiru, já to fakt nechápu, ona, Cerned a Herl'Dailis mi přijdou jako postavy naprosto nepoužitelné a nesnesitelně otravné (nic proti drujdům, ale střílet na potkání :twisted: ). Abych se ale zastal barda, jak již bylo řečeno, nic lepšího než nosit věci s nulovou hmotností neumí, až na jednu podstatnou maličkost: umí hned identifikovat každý magický předmět. A názor že všechny NPC jsou děsný rozhodně nesdílím, Imoen se jim řekl bych povedla a Minsc taky (to že Boo není obyčejný křeček je vědecky doloženo - přidává mu 9 bodů síly)
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Forest píše:Adieu: prosímtě, vysvětli mi tu Jaheiru, já to fakt nechápu
Mám pocit, že jsem to již vysvětlil, ale pochopit jsi to nemohl, protože jsi ještě ze světa Hitlerjugend nevyrostl mezi statné Führerovy muže. 8-)

Okej, proč ne - když Jaheiru za svítání na Umařině vrchovině chytnou pod krkem bandité, když bojuje se svými bývalými přáteli Harfeníky a když stane po boku charname před Galvareyovým "soudem", přijde mi zajímavější než růžové prdítko Imoen se svým výstižným "I'm... so... empty.", nebo nedejbože bezelstné trapné estrádní hovádko Minsc, který mne málem přinutil k moddingu (chtěl jsem vytvořit mod "Rozšlápněte Booa!").

A Haer'Dalis je nádherně barvitá postava; už jen to oslovení "Můj havrane." :-P To, že je relativně slabý, je mi absolutně jedno, díkybohu jsem natolik dobrý hráč, že se ze statistik nepodělám. :mrgreen:
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
LORD celadrius
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LORD celadrius »

Forest:
Nechápu co máš proti Jahreie,já ji mam v družině vždycky a bez ní si to nedovedu představit
Adieu:
Nedej křečku(pro toho kdo má pomalé chápání,ty víš koho myslim,je to parodie na nedej bože).To ať tě ani nenapadne,vesmírní křečkové by se ti pomstili. :twisted:
Neodkládej na zítra co můžeš odložit na pozítří.
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

To Forest:Jak jsi přišel na to, že umí bard nosit jen věci s nulovou hmotností :lol: , co unese závisí na síle, a opasků je ve hře až až. A určování věcí je fajn, ale není to u Bardů podstatný. Pravda že bard je pro zkušenější hráče. ;-) Haerdalise a obecně Bardy mám rád, trocha kultury je vždycky fajn.(a kdo hrál s Keto, ten snad bardy ani mít nerad nemůže).
Jaheiru nějak moc nemusim, ale povolání Druida není tak špatný, jen ten porod na 15. level... Cernd není nijak zábavnej, je to prostě...druid. ;-)
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Forest
Sigilan

Příspěvek od Forest »

Nikoho jsem se rozhodně nechtěl dotknout; to že Jaheira má vlastní q je rozhodně výhoda oproti Viconii nebo Aerii, jen kdyby u toho pořát neopakovala stejný věci jako kolovrátek :-) S opaskem máš pravdu, jen jsem chtěl říct, že sám toho moc neunese. Jinak já sám jsem BG dohrál tolikrát, že to už ani nepočítám, za každé povolání (a každým NPC) nejméně jednou. Dohrál jsem to dokonce i bez NPC, akorát v pekle jsem nedokázal zabít I. protože proti bludišti není žádný záchraný hod a pokud hraješ sám, tak bludiště=smrt (tím si vyprošuju narážky na zkušené hráče :-) )
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Mně přijde, že v BG obecně jsou nějakým způsobem přepjatý snad všechny NPC, jde jen o to, kterým směrem (a jak dobře to dabér zvládnul)...;-)
Jaheiru jsem v jedničce poněkud nesnášela, rozhovory a quest s harfeníkama ve dvojce mě s ní dost výrazně smířily (i když bych si mnohem radši nechala Khalida - Khalid byl zlatíčko).
V jedničce je to celkem jasný, tam to Xan, Kivan a Khalid u mě vyhrávaj na celý čáře...
Ve dvojce určitě Haer'Dalis (pro exoty mám ohromnou slabost a Haer'Dalis je exotickej opravdu v mnoha směrech - nehledě na to, že "Readier than a red-cheeked maiden, my friend" je opravdu hláška za všechny prachy :twisted: ) a samozřejmě Yoshimo. Minsc je blbej přesně tím způsobem, kterej považuju za okouzlující a ve dvojce mám pro něj narozdíl od jedničky místo... (Sice si to bez něj umím představit, ale hrozně se mi líbí to jeho "No effect? I need a bigger sword?"
A docela se mi zamlouvá i Cernd, má cool portrét a přijde mi půvabně mimo.

Adieu: Spíš "Můj krkavče..." ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Cesare: jj, Khalid byl drahoušek. Škoda, že mod, který Jaheiru nahrazoval Khalidem skončil někde v nenávratnu :-(
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Syf píše:Jaheiru nějak moc nemusim, ale povolání Druida není tak špatný, jen ten porod na 15. level... Cernd není nijak zábavnej, je to prostě...druid. ;-)
Přesně tak Jaheira je naprd, ale tím trpí i povolání druida, které jinak velmi skvělé, protože má skvělá přivolávací kouzla.

btw: Ale Cernd se mi zdá taky nanic.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Forest píše:Nikoho jsem se rozhodně nechtěl dotknout
Ničeho takového jsem si nevšiml, jen kroutím hlavou nad dotazy typu "Jak se ti může tohle líbit, když se to mně nelíbí?".

Cesare: Nu, já znám BGII bohužel zatím jen z českého překladu (ať už mi English versi ten hňup vrátí!), kde použili právě havrana. Smím se tě zeptat, proč je vlastně ten krkavec vhodnější (vynecháme-li estetický dojem)?

EDIT: yenn: Jé, díky, a nevíš náhodou, jaký tam budou fonty, když to hodím na platinovku (v té jsou totiž již ty lépe čitelné)? EDIT2: Aha, je to jen tlk. soubor, tudíž stejné.
Naposledy upravil(a) Adieu dne 15.5.2007 22:05, celkem upraveno 3 x.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Adieu: Angličtina do BG2 - http://adamovy.cestiny.cz/file/bg2en.zip Ty jsi nečetl FAQ?! ;-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Adieu: Protože raven je corvus corax, zatímco corvus frugileus - tedy havran - je rook.
Minimálně v gumerice se myslím obojímu (a těmhle stylově černejm krkavcovitejm obecně) dá říkat vrána - čuliže crow - ale nejsem si jistá.

Častej překlad slova raven jako "havran" je nejspíš důsledkem českejch překladů Poea - tam měl ovšem ten překlad poměrně neoddiskutovatelné výhody - oba ptáci asociujou velmi podobný věci (i přes nemalý rozdíly ve skladbě potravy a životním stylu) a jako symbol poslouží oba stejně dobře, navíc "havran" je v daném kontextu slovem výrazně použitelnějším.
On i u toho Haer'Dalisova ptačího oslovení je "havran" jako překlad celkem v cajku, zní to o něco stylověji - jen jsem měla dětinskou potřebu upozornit na to, že raven je prostě krkavec (českej překlad BGII neznám)...;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Herald
Sigilan

Příspěvek od Herald »

Je nějaký způsob, jak jít v BG1 jen s Minscem a ne s Dynaheir, kromě toho, že ji zabiju?
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Herald píše:Je nějaký způsob, jak jít v BG1 jen s Minscem a ne s Dynaheir, kromě toho, že ji zabiju?
Nechat ji zabít? :-)
Kdesi jsem četla, že je možný nechat jednoho z dvojice v nějaký budově a pak reorganizovat družinu, ale prej to může dělat problémy...
Nechat nechtěnou NPC zařvat a pak ji vyrazit z party je IMHO ideální způsob, pokud si teda nechceš špinit ruce tím, že ji prostě ubezdušíš sám.
Herald
Sigilan

Příspěvek od Herald »

Cesare píše:Nechat ji zabít? :-)
Kdesi jsem četla, že je možný nechat jednoho z dvojice v nějaký budově a pak reorganizovat družinu, ale prej to může dělat problémy...
Nechat nechtěnou NPC zařvat a pak ji vyrazit z party je IMHO ideální způsob, pokud si teda nechceš špinit ruce tím, že ji prostě ubezdušíš sám.
No, nejdřív jsem ji nachal zabít Minscem:))) Ale pak mi to přišlo trochu krutý, tak ji asi pošlu mezi nějakou havěť... Je to docela blbý, že se nedají rozdělit...
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Herald píše:No, nejdřív jsem ji nachal zabít Minscem:))) ...
Uff... Shame on you... :roll: ;-)
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“