Prohlížeče

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Váš internetový prohlížeč?

Internet Explorer 6
3
4%
Internet Explorer 7
1
1%
Mozilla, popř. nějaká méně rozšířená verze (SeaMonkey atd.)
2
3%
Mozilla Firefox
38
52%
Opera
26
36%
Safari
1
1%
jiný
2
3%

Celkem hlasů: 73

MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ajantis píše:Co se týče internetových prohlížečů, Microsoft není monopolem. Každý má na výběr jiné, stejně funkční alternativy, k nímž se může bez problémů dostat.
Microsoft JE monopolem (mluvím stále o prohlížečích). Uživatelům vnucuje výhradně svůj software tím, že už je předinstalovanou součástí svého operačního systému, tudíž mnoho uživatelů (převážně tedy začátečníci a amatéři, kterých je tedy nezanedbatelné množství) alternativy prostě hledat nebude. A tohle všechno MS dobře ví a jedná tak jak jedná - monopolně.

Pokud by byl IE pouze doinstalovatelnou součástí systému, byť nekvalitní a zároveň populární (marketing?) až majoritní v oblasti prohlížečů, stažovat bych si nemohl ani já. Jenže situace je jiná a IE se stal standardem s nadsázkou řečeno "neprávem".
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

kvůli nekonečným úpravám odupraveno
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 23.1.2008 19:39, celkem upraveno 2 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Na Firefoxu je zajímavý Firebug - parádní plugin pro web development. Jinak jsem už dlouho uživatel Opery 8.54 a (ač mi chybí ukládání v MHT) nehodlám upgradovat či měnit.

IE6 používám pro ukládání v MHT, prohlížení stránek off-line a pro občasné weby, které mají s jinými prohlížeči (no většinou Operou) problémy.

Přijde mi, že weby jsou optimalizované pro IE6 a Firefox. Na Operu většina lidí kašle. No, samozřejmě zveličuji - prostě pár webů v Opeře nejde (a když říkám "nejde" tak tím myslím, že jsou nepoužitelné).

IE7 nemám důvod instalovat - potřebuji mít IE6 kvůli kompatibilitě (a rychlosti) a instalovat něco, co nedosahuje kvalit konkurence a navíc nemám specifické vlastnosti předchůdce mi přijde zbytečné. Ještě, že to není povinná aktualizace. Možná někdy s Vistou :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

MCZ: o co ti jde? IE je standard. No a co? Pokud si myslis ze znas lepsi prohlizec tak ho pouzivej. Co ti je do toho ze ostatni pouzivaji "horsi"? Ja sem po testu Opery, FF, IE6 a IE7 vyhodnotil jako nejlepsi IE6, a sem presvedceny o tom ze pro mene skusene uzivatele je rozhodne vyhovujici. Ti ostatni vedi ze existuji alternativy. Kdyby Microsoft nedodaval IE k windowsum tak by ho s nejvetsi pravdepodobnosti nedodaval zadarmo. A myslis ze kdyby se za IE platilo, ze by Opera a FF zustali free? A to nemluvim o tom ze s monoplem by mohla uplne zmizet kompatibilita a nakonec by musel kazdy mit v pocitaci nekolik prohlizecu najednou. Me situace vyhovuje. Jen at se mensi prizpusobuji. Myslim ze az budou opravdu o tridu lepsi jejich popularita sama vzroste.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Tinnar: Ohledně přizpůsobování - problém IE6 je v tom, že nedodržuje standardy. A pokud člověk něco vytváří, tak se zpravidla standardů drží.

Osobně mě nutnost optimalizace pro 3 prohlížeče sice štve, ale jinak jsem se s tím naučil žít.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Tinnarr: evidentně jsi můj příspěvek nečetl pozorně. Tak si ho laskavě přečti ještě jednou, opdovědi na některé tvé otázky jsou tam napsány. Evidentně nevíš, co to je xhtml + css standard, takže k tomu ti již více opravdu neřeknu. Také platí to, co napsal 7c.

A ještě:
Kdyby MS dostal ten úžasný nápad a IE by byl placený (což by mi mimochodem vůbec nevadilo), minimálně FF by jakožto dílo open source komunity free určitě zůstal. Byl by to ostatně bod pro něj.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Dobre no. Bohuzel do programovani webu nevidim, Verim ze vam IE zpusobuje znacne problemy. Ale kdyby mel IE stoprocentni monopol tak by se vsechny nastroje mely delat primo jemu na miru a zadna optimalizace pro 3 prohlizece by nebyla. No stejen by se tak asi nedelo, ale myslim ze monopol nemusi byt vzdycky na skodu.
Obrázek
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Tinnarr: Ano, to by bylo děsně super, přizpůsobovat všechno takovýmu zastaralýmu děravýmu browsru, co nic neumí. Pokrok stranou, hm... :roll:
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

I Opera lze přizpůsobit aby se dalo přepnout na engine IE pokud nelze v Opeře stránka zprovoznit...není to ideální ale funguje to.
Já to používám jelikož jsem línej pokaždý spouštět IE.
http://www.opera.com/support/search/view/415/
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Cammaris: Já na to používám prosté tlačítko "Open in IE" - prostě se přes něj otevře stránka přímo v IE :-)

Kód: Vybrat vše

Button##, "InIE"="Execute program, "iexplore", "%u", "Open in IE", "Ie""
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

Znám :-) ale mě se prostě líbí mít to pořád v okně Opery.
lonely_shadow
Sigilan

Příspěvek od lonely_shadow »

Pouzivam Operu, pre mna uplne idealny browser, nenapada ma ziadna vyrazna nevyhoda tohto programu, vazne nechapem preco ju pouziva tak malo ludi :-? :-x
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

No, a máme tu macem prověřené a ošlehané Safari. Sice stále beta, ale že by taková macovská kukačka do MS hnízda...? ;-)

Samozřejmě v bitvě mezi prohlížeči nemohu nezmínit prohlížeč HotJava ;-) Jeden z prvních demonstračních programů Javy a vůbec první prohlížeč, který umožňoval s něčím ve svém okně hýbat, posouvat a otáčet ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vlasák píše:No, a máme tu macem prověřené a ošlehané Safari. Sice stále beta, ale že by taková macovská kukačka do MS hnízda...? ;-)
http://www.novinky.cz/internet/software ... dv8vd.html

Zatím je to asi celkem divočina. :mrgreen:
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Jab píše:http://www.novinky.cz/internet/software ... dv8vd.html
Zatím je to asi celkem divočina. :mrgreen:
Hm, a pan osvícený nám opět napsal nádhernou recenzi.
http://radekhulan.cz/item/apple-safari-pro-windows
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“