Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

V noci dávali na Animal Planet zajímavý dokument (žel jsem stihl asi jen čtrthodinu) o velice specifickém a zajímavém druhu papouška jménem nestor kea (obrázek). Jedná se o tvora který žije pouze na Jižním ostrově Nového Zélandu a co je zvláštní, preferuje především chladnější horské oblasti. Rozhodně to však není jediná zvláštnost. Je velice (až extrémně) hravý a zvědavý, nebojí se ani lidí a ničí co se dá (slušně umí zdemolovat auto, odtrhnout stěrače je třeba to nejmenší), prostě paráda :-P .

Nicméně domů si jej jen tak nepořídím, jedná se vlivem člověka o další ohrožený druh :-? - do roku 1986 (?) jej famráři sestřelovali jako o závod (z cca 200 000 jich zbylo asi jen 10 000) ve víře, že zabíjí ovce (tohle také zní dost neuvěřitelně, a byť takové případy byly opravdu zaznamenány, rozhodně se nejedná o přirozené chování). Jako domácí mazlíček tedy bude extrémně drahý a náročný na podmínky, nehledě na to, že zcela jistě preferuje život v hejnech a při svém počtu si jej navíc určitě zaslouží.

No, jestli se snad někdy dostanu na NZ, setkání s nimi si určitě nenechám ujít.
Naposledy upravil(a) MCZ dne 10.6.2007 12:06, celkem upraveno 1 x.
wosmahl
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wosmahl »

No, zvíře doma máme. Je to pes ale moc se o něj nestarám, to má na starosti hlevně ségra. Měli sme jsme ještě kocoura, ale ten utek k sousedům (hajzl jeden :-D ).

A k druhý otázce? No, zas tak proti tomu nejsem, samozřejmě pokud se udrží nějaká bezpečnost. Jinak bych chtěl reagovat na tu anketu, je podle mě blbost soudit to podle plemene. Ale zase nechci říct, že za to může jenom výcvik. Některý rasy sou prostě víc agresivní, taková doga je rozhodně agresivnější než čau-čau. Ale když budu chtít tak můžu mít i z jezevčíka zabijáka (no dobře, tohle by šlo asi jen teoreticky ..)
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

No, zrovna dogy jsou prej (co jsem slyšela tak různě od lidí, co voděj pesany na cvičáky a tak) poměrně dost pohodový čokli. Spíš velký než nasírací.
(Zas je fakt, že nasraná doga asi napáchá víc škody než nasranej yorkširák - i když ani tím si nejsem úplně stopro jistá...;-))
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

by si sa cudoval aka agresivna vie byt civava... uz soms a o tom viackrat presvedcil... jediny rozdiel je v DPS(dmg per second) medzi tymyto rasami... doga ma vacsi racial bonus na silu, civava na rychlost, aj ked civavu kopnem do brucha raz a je sticha, ked to spravims dogou, uhh :twisted: :-P :-D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Nevím, jestli jsem to už sem nepsal, ale za žvot jsem byl asi třikrát velmi lehce poskousán psem, a dvakrát mi to udělal pudl a jednou jezvejčík, oba dva starší nerudní páni... A to se kamarádím s každým větším cizím psem:) Takže jsem pro to,a by byli spíš zakázaní pudli, než rádobybojová plemena. Navíc je velká pravdam že obecně jsou nebezpečnější kříženci, než "čistokrevní" bullteriéři a pod. A postihnout všecky křížence by dost dobře nešlo:D

Dogy jsou mazlíčci - sousedi mají chovnou stanici:) - pokud nejsou hladové... u dog je asi nejpatrnější rozdíl mezi hladovou a nehladovou osobou:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Mě zase ti malý psi nevadí, kopnu a je klid. Ale z psů kteří jsou mi výš jak po kolena mám respekt... Měli jsme Německého ovčáka asi 2 roky, chodil jsem s nim ven, hrál, krmil a jednou v zimě jsem cosi dělal (už je to dávno) a pes bezdůvodně, bez jakékoliv předchozí reakce na mne zaútočil a pokousal mě do hlavy (naštěstí nic vážného a trvalého), ale museli jsme ho utratit :cry:. Je to škoda, ale od té doby velké psi moc nemusím a raději se jm vyhýbám, nebo v bezvýchodné situaci beru vše poruce a do něj :twisted: , ale mají štěstí a vždy utečou :-x .
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

hlavní vada německého ovčáka je, že je německý. Já volím zásadně česká plemena.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Lerek píše:hlavní vada německého ovčáka je, že je německý. Já volím zásadně česká plemena.
no, já proto německému ovčákovi říkám vlčák:)

Mecker - jeslti to nebyl spíš sudetský ovčák;)

xRage - co myslíš tim českým ovčákem? myslíš plemeno označované jako Československý pohraniční pes? (kříženec vlčáka a vlka) tak to ej roapvdu nádherné plemeno, chtěl jsem si ho jednou pořídit, ale leda, až budu mít (jeslti nědky v daleké budoucnosti vůbec) odrostlé děti, on se k malým dětem moc nehodí, navíc soused jednoho má (Charlieho:), dřívě měl ještě jednoho vořecha, který ale umřel, a Charlie se začal toualt po vesnici a hledat ho. Toho se soused docela bál, tak zvášil plot, jenže to nepomohlo, ta potvora z místa přeskočí plot, který má nejméně 190 čísel...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Já obecně radši velký hafany... Člověk je může poplácat, pořádně je podrbat za ušima, případně se s nima poprat - a nemusí mít strach, že si je rozmáčkne, poškodí, urve jim palici nebo je nedopatřením odhodí na zeď.
Ne že by mi malí psi vadili, ale nějak s nima neumím zacházet.
Šarplanince nebo kavkazana nezašlápnu, ani kdybych chtěla. U trpasličího špice jeden nikdy neví, náhoda je vůl...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

To mi připomnělo příběh jednoho známého. Jeho téměř metráková sestřenice se koukala na telenovelu a couvala přitom do křesla. Správně, křeslo nebylo tak prázdné, jak si myslela a rodina byla o jorkšíra (nebo to bylo čivava...zkrátka nějaké takové malé plemeno) chudší.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vampiria píše:To mi připomnělo příběh jednoho známého. Jeho téměř metráková sestřenice se koukala na telenovelu a couvala přitom do křesla. Správně, křeslo nebylo tak prázdné, jak si myslela a rodina byla o jorkšíra (nebo to bylo čivava...zkrátka nějaké takové malé plemeno) chudší.
Takhle byl zasednut náš pes jako štěně. Moc rád odpočíval na židli. Naštěstí byl jenom přisednut a nic se mu nestalo, ale ani teď po devíti letech by si na židli nesedl.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Tak, hm, naši tři osmáčí kluci už jsou z domu a osmáčí holku to čeká za týden (to si ji ji odveze má sestra)...je doma takové to divné ticho... :cry: 8-) i když asi ne nadlouho (knížky tvrdí, že teoreticky by další mohli být za měsíc :lol:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Target
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Target »

Já sem svího pejsánka už asi měsíc neviděl :cry: Tátova exmanželka ho tak trochu ukradla ;-)
Naposledy upravil(a) Target dne 13.6.2007 16:36, celkem upraveno 1 x.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Vallun: jj, toho som mal na mysli, len u nas sa tomu vzdy vravelo cesky ovciak... ono ja s otcom sme povodne chceli toho ceskeho, lenze sme ho nevedeli zohnat, a ked uz sme ho konecne vedeli zohnat, mali sme dost starosti s krvilacnou vlciackou... :twisted:

btw ono tych 1900 cisel preskocil z meista aj moj orech, ktoreho som mal ako maly... take male zlate nieco, a clovece, normalne to preskakovalo ploty, brany, hravo vyskocilo na garaz :-P je mi za nim smutno... bol to prvy pes ktoreho som mal :cry:
ono bolo take mile, ked som prisiel domov zo skoly a on len zacul otvaranie brany a uz sa krizom cez zahradu rozbehol a zhodil ma na zem a zacal mi olizovat xicht :cry: :-P
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

tak se nám ten zvěřinec doma zase rozrostl ;-) dcera dostala k narozeninám od kamarádky a její maminky králíčka Fildu i s klecí, senem, hoblinami a kleštičkami :lol: no, nenudím se :-) jen nevím, co to bude příště? papoušek? pes? slon? žitafa? :lol: 8-)

dnes mě tedy vzbudila ne "dobré ráno maminko", ale "mami, už jsem byla venku natrhat zvířatům pampelišky a už jsou všichni nakrmeni, a zametla jsem seno, protože jsem ho vysypala, nevadí to?" :-?
bylo šest ráno.... 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“