Volná diskuse
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nový Jičín? a jó, jde to...pěkné náměstí, ale schází mi tam pěkná cukrárna
...na druhé straně lepší preclíky, než kupuji tam, jsem nikde jinde nepotkala
(teď tam jezdím už jen jednou za půl roku
)

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- crovax en-vec
- Sigilan
Jako NJ je prostě Nový Jíčín, SJ Starý Jičín a P je PrahaAdieu píše:Jako bejt to na mě, tak za špatné použití zkratky sekám ruce, ignoranti zatracení.

Sirine: nj, cukráren je tam poskvrnu, ale zase jsou tam dobré hospody (náš druhý domov Bonver např.)
Život je hra, která se nedá vyhrát. Na konci téhle mise stejně všichni zařvem...
Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!
Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Sirine - na ty preclíky jsem zapoměl. Pravdu díš znalče Severní Moravy amilovníku sladkostí. Máme společné spády. Mě v každém městě zajímá jak tam mají dobrý smažený sýr a jaké tam mají bombičky, tedy koňakové špičky. Tedy nějaká trojka restaurace a cukrárna.
Ale městečko je to fakt hezké. Ale když i Vallunova kolegyně pod zkratkou NJ vidí něco až za Atlantikem, je fakt vidět, že pro pragocentristy je Morava něco jako Divoký Východ.
a že tam žijí lvi. 
Ale městečko je to fakt hezké. Ale když i Vallunova kolegyně pod zkratkou NJ vidí něco až za Atlantikem, je fakt vidět, že pro pragocentristy je Morava něco jako Divoký Východ.

"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně Vallun a jeho kolegyně očividně nepoznají rozdíl mezi státem a městem...
Žádné město New Jersey neexistuje, je pouze takový stát. Ten označení N. J. má.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U. ... breviation
Btw. "Canal Zone" má značku C. Z. To je asi Česká republika ztracená.

Žádné město New Jersey neexistuje, je pouze takový stát. Ten označení N. J. má.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U. ... breviation
Btw. "Canal Zone" má značku C. Z. To je asi Česká republika ztracená.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Neferit Sr. - pragocentrista nejsem, v Praze nebydlím..:)
Vampiria - ano, existuje City of Jersey a řada dalších měst, tkeré dohromady vytvářejí aglonomeraci New Jersey, která je běžně pvoažovaná za město a jako taková spoluvytváří East Belt, ale to by někdo musel vidět dál, enž na první heslo ve wikipedii...
Vampiria - ano, existuje City of Jersey a řada dalších měst, tkeré dohromady vytvářejí aglonomeraci New Jersey, která je běžně pvoažovaná za město a jako taková spoluvytváří East Belt, ale to by někdo musel vidět dál, enž na první heslo ve wikipedii...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Pragocentrista není ten kdo tam bydlí. To je ten, kdo si myslí, že vše zajímavé se děje tam a vše ostatní je vidlákov.
A to je něco pro mě, protože jsem kloboučský separatista a lokálně patriotický maniak. Hned jsem ve špalkách a bojové pohotovosti.
Jsem prostě stejný jen jinam zaměřený.
Edit - myslím, že Vampirie vidí o dost dál než na první heslo ve Wikipedii.
A to je něco pro mě, protože jsem kloboučský separatista a lokálně patriotický maniak. Hned jsem ve špalkách a bojové pohotovosti.

Jsem prostě stejný jen jinam zaměřený.

Edit - myslím, že Vampirie vidí o dost dál než na první heslo ve Wikipedii.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Já se dívala i na oficiální stránky...je možné, že blbě. Nebo že to tam neuvádějí....
Každopádně Google něco o East Belt vyhodil.
NJ jako zkratku New Jersey jsem viděla poprvé a v životě jsem neslyšela, že by se tak označovalo město, či městská aglomerace.
Tedy jsem se mohla zmýlit.
Nicméně, jsem přesvědčena, že v ČR může mít užívání jakékoliv zkratky jiný význam než v USA a naopak a že snad není problém to pochopit v kontextu nějakého celého postu, pokud se nebude jednat o nějaký vyložený extrém, což tady asi není.
Každopádně Google něco o East Belt vyhodil.
NJ jako zkratku New Jersey jsem viděla poprvé a v životě jsem neslyšela, že by se tak označovalo město, či městská aglomerace.
Tedy jsem se mohla zmýlit.
Nicméně, jsem přesvědčena, že v ČR může mít užívání jakékoliv zkratky jiný význam než v USA a naopak a že snad není problém to pochopit v kontextu nějakého celého postu, pokud se nebude jednat o nějaký vyložený extrém, což tady asi není.
Neferit Sr. - ale ani v tom případě nejsem pragocentrista:) Já jsem už 6 měsíců hrdej Libišák;) Nicméně jsou některá místa, s nimiž mám spajatou specifickou zkušenost a pokud se tato zkušenost popakuje, tak je logické,ž e dle ní posuzuji danou lokalitu. Již zmíněným úpříkladem je Brno, letos jsem počet návštěv zaokrouhlil na rovný půltucet a poakřdé tam byla ošklivá zima:) No a s Novým Jičínem se mi vždycky pojí problémy s komunikací a především s poštovním doručováním. Když mohu mít doporučený dopis, který deošlu v pondělí na Britské panenské ostrovy zpátky podepsaný ve čtvrtek, a srovnám to s tím, že doporučený dopis jde z Nového Jičína 17 dní, tak to musí být sakra daleko...
EDIT: No, vzhledem k tomu, že jsem s Crovaxem nikdy neměl tu čest, přišlo mi zcela reálné, že bydlí v USA a chodí na nějakou diskotéku do Jersey. Proč by nemohl? Přijde mi zcela normální že se na foru potkávám s lidmi žijícími Od Nového Zélandu po Austrálii. Což mi připomělo, že jedna kamarádka z Tomsku na Sibiři mi posílala nějaké známky, které tady, ze Sibiře, byly za tři dny...což je citelně méně, než 17, že...
EDIT: No, vzhledem k tomu, že jsem s Crovaxem nikdy neměl tu čest, přišlo mi zcela reálné, že bydlí v USA a chodí na nějakou diskotéku do Jersey. Proč by nemohl? Přijde mi zcela normální že se na foru potkávám s lidmi žijícími Od Nového Zélandu po Austrálii. Což mi připomělo, že jedna kamarádka z Tomsku na Sibiři mi posílala nějaké známky, které tady, ze Sibiře, byly za tři dny...což je citelně méně, než 17, že...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: A za poslední dva měsíce si osmkrát zaletí do Ostravy. :-]
Každopádně, s tím NJ jsem se zmýlila a hluboce se celé aglomeraci omlouvám, že jsem ji podezírala z neexistence.
Ad ta pošta - buď rád, že to vůbec přišlo za 17 dní. Kamarádovi na poště balík vyjedli a vypili (víno a nějaké speciality z Kalifornie) a pak mu drze tvrdili, že to udělali proto, aby se jídlo a pití v balíku nezkazilo...
Každopádně, s tím NJ jsem se zmýlila a hluboce se celé aglomeraci omlouvám, že jsem ji podezírala z neexistence.
Ad ta pošta - buď rád, že to vůbec přišlo za 17 dní. Kamarádovi na poště balík vyjedli a vypili (víno a nějaké speciality z Kalifornie) a pak mu drze tvrdili, že to udělali proto, aby se jídlo a pití v balíku nezkazilo...

Vampi - já vím,že za to nemůže nebohý Nový Jičín, ale pošta, ejnže to by bylo na zvláštní thread...:( Mám kolegu, který sbírá filmy..., obědnal si jich za několik tisíc z Německa, a když přišel z práce zjistil, že krabice leží bez dalšího přede dveřma...že prý se do srhánky nevešla a pošťačce se to enchtělo tahat zpátky na poštu...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mně se stalo totéž se zásilkou z USA, která měla také nemalou cenu.Vallun píše:Mám kolegu, který sbírá filmy..., obědnal si jich za několik tisíc z Německa, a když přišel z práce zjistil, že krabice leží bez dalšího přede dveřma...že prý se do srhánky nevešla a pošťačce se to enchtělo tahat zpátky na poštu...
Z USA přišla za 3 dny, načež ji nechali ležet na chodníku před domem. Roztomilé.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:

V Brně pro změnu přestěhovali hlavní poštu s tím, že ta stará měla nedostačující kapacitu a zpomaloval se tak chod zásilek...takže je postavená nová budova a to, co dřív šlo dva dny, teď jde týden. Při troště štěstí.