Matematika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Jj, na té střední je (v porovnání) vážně primitivní (některé mé spolužačky by těžko souhlasily).

(Proč jsem od začátku roku ještě nepoužil kalkulačku??)
Žralok, který štěká, nekouše.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

drake127 píše:Jj, na té střední je (v porovnání) vážně primitivní (některé mé spolužačky by těžko souhlasily).
Tak ja Tvoja spolužiačka nie som a nesúhlasím... primitívna sa možno zdá Tebe, ale v posledných 2 gymnázia je to pre niektorých ako ja nič-moc... :-?
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

drake127 píše:(Proč jsem od začátku roku ještě nepoužil kalkulačku??)
No, nevím jak tobě, ale mě se na ní důkazy dělají dost blbě :-P. A s množinami si taky moc nerozumí :-x.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Yachiko: Njn tohle je dost individuální. Moje domácí příprava za celé 4 roky do matematiky jsou 3 odpoledne před maturitní písemkou (dal jsem to za 1 :-) ), ale třeba Angličtinu se učím už hóóódně dlouho a zatím nic moc :-( .
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

AlieN: A u mňa je to presne naopak... jazyky mi celkom idú, aj keď z angličtiny to nie je párve bohvie čo... :oops: , na to že mám vraj na to celkom talent by to mohlo byť aj lepšie, ale matematika a fyzika ( pokiaľ nejde o teóriu ) je jedna veľká bieda... našťastie je tu aj možnosť voľby a ja sa týmito vecami v budúcnost na 99% v živote nikdy zaoberať nebudem... uuufff 8-)
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Yachiko: Já to myslel spíš v porovnání. Kdyby sis poslechl pár přednášek o matematice, hned by ti ta středoškolská připadla lehčí.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ja si myslím, že keby som ich pár počul a snažil sa na ne sústrediť, tak by som na stredoškolskú úplne zabudol a za chvíľku by ma viezli niekam na psychiatriu, kde by som doživotne zostal... :-? :roll:
U mňa to s týmito vecami totiž nie je žiadna sláva, ja sa skôr naučím 10 strán textu naspamäť ako pochopím jeden inak pre ostatných primitívny dôkaz...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Yachiko píše:U mňa to s týmito vecami totiž nie je žiadna sláva, ja sa skôr naučím 10 strán textu naspamäť ako pochopím jeden inak pre ostatných primitívny dôkaz...
Já už si začínám myslet totéž a s láskou vzpomínám na písemky z hlavních měst spolkových zemí Německa a Rakouska.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Hmmm... čo by som za to dal, ale ako:
veľa ľudí už píše:A bude hůř!
:-? :cry: :-D ;-)
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Mě přijde jednoduché úplně vše, co pochopím. Složité mi to přijde jen do té doby. Někteří mě za to opravdu nemají rádi, když říkám, jak je to primitivní a podobně, ale ono to vážně primitivní je. A zatím jsem pochopil vše, co jsme brali..... mám to ale štěstí :-D . Ale taky jsem skoro všechno zase zapomněl :-( , což je způsobeno tím, že to nepoužívám.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ano, všechno je primitivní, ale až potom co to pochopíš :-D .
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Bohužel - až potom. Do té doby máš co dělat.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Tafif píše:Někteří mě za to opravdu nemají rádi, když říkám, jak je to primitivní a podobně
Divíš se jim?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

yenn: Jenže když se někdo zastavuje nad tím,jak částečně odmocnit třetí odmocninu potom,co se to celý týden bere ve škole...to už možná není třeba říkat,že je to primitivní,ale že ten dotičný je primitiv...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

LA - primitívne - to by sa dalo napísať aj o tvojom tvrdení - (OK odmocniny hádam nie sú ešte tak ťažké) ak niekto nemá mozog stavaný na matematiku tak je mu v tomto našom svete extrémne ťažko, keďže matematika je tu z nejakého dôvodu nezmyselne preferovaná - matematiku vyššej úrovne by sa mali skutočne učiť iba ľudia, ktorí ju potrebujú naozaj, prípadne teoretici a pod. - obyčajní ľudia ju aj tak nikdy nepochopia - videl som aj dosť vysokoškolákov, ktorí síce dokážu počítať príklady, ale je to iba mechanické, väčšinou samotnej problematike ani nemusia chápať, stačí keď sa naučia ako sa čo počíta :roll: - potom sa pýtam aký to má zmysel - sila matematiky spočíva v jej možnosti ju aplikovať - a to dokážu iba skutoční matematici, ktorých mozog je rovno postavený od narodenia chápať matematiku - je to vrodený talent, bez neho je to podľa mňa dosť zbytočné 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“