Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Vampiria píše: Tohle mi nebezpečně připomíná Neprůstřelného mnicha. Tam sice Osvětim nebyla, ale ostatní tebou jmenované rekvizity ano. :-D
Nepřůstřelný mnich? Hrál tam "Chou jun Fat" (takhle by se to snad mohlo číst :lol: ) Mile blboučký a Roden jako nácek vypadal dobře... :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Ano, přesně ten.
Obrázek

Ale ta vrchní nacistka měla docela pěknou uniformu, škoda, že jsem ji nenašla někde na fotce. A Roden přece udělal kariéru v Hollywoodu aneb hraje v převážně béčkové produkci neamerické padouchy. :mrgreen:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Tak je pravda že ti padouši mu seknou dobře :-D Ale jeho nejlepší role podle mě je Kapitán Tůma (Copak je to za vojáka)...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Mr. Bean's Holiday
Dost jsem o tohle filmu slyšel a tak se přiznám, že jsem od něj vůbec nic nečekal. Nakonec jsem ale byl poměrně mile překvapem. Sice nemůžu říct, že bych se nějak zvlášť bavil či že bych se na to koukal, pokud bych nemusel, ale nový (a naštěstí poslední) Bean se dá zhlédnout bez nějakých extrémních křečí, sic na mnoha místech skřípe jak děj, tak postavy vedlejší a hlavně i postava hlavní (řekl bych, že když někdy uvidím Atkinsona, jak se pitvoří ve wehrmachťácké uniformě, budu se válet po zemi). Nevím proč, zda už je z Beana unaven samotný představitel, diváci nebo my všichni, ale už to prostě není ono.
Co si ale jednoznačně zaslouží pochvalu, je Dafoeův festivalový snímek.
2/5*
Feed your head
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Vampiria píše:A Roden přece udělal kariéru v Hollywoodu aneb hraje v převážně béčkové produkci neamerické padouchy. :mrgreen:
Njn... ale v Running Scared se mu ten neamerický "skoropadouch" docela poved ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Během posledních 2 dnů jsem shlédl mimo jiné 2 filmy Wima Wenderse (režiséra Der Himmel über Berlin). Jednak jeho (nejen) duchovního nástupce - In weiter Ferne, so nah! - a druhak Director's Cut Wendersova životního filmu, Bis and Ende der Welt. K němu citace z wikipedie: "...Filmed in 15 cities across seven countries on four of the seven continents, it had a budget of approximately $23 million...". Je to opravdu umělecký skvost, zcela mě přiměl zapomenout na zaběhlé zákonitosti filmu i běžného života a nechal jsem se bezmála 5 hodin houpat střídavě na vlnách smutku, radosti a melancholie, jak se plynule proměňovaly. Zhmotnělý sen, v němž slova nejsou podstatná a nedá se uchopit rozumem, leč je třeba jej procítit.
10/10

In weiter Ferne, so nah! - Zatímco si Damiel naplno užívá chutí a pachů lidského bytí, Cassiel nadále z výšky pozoruje město a jeho ruch. Brzy však i on slétne - tak trochu náhodně a ukvapeně - na zem, nemá však před sebou jasný cíl jako Damiel; ve světe plném barev spíše tápe a poznává ne tak poetické stránky života. Na můj vkus je až moc blízko všem lidským nešvarům a setkání s přezíravostí, alkoholem a dokonce organizovaným zločinem jsou neandělsky bezprostřední. Ač v mnoha bodech navazuje na Nebe nad Berlínem - stejné postavy, mnoho podobných myšlenek, místy parádní hudba - nabízí dosti jiný zážitek. Je o poznání přízemnější a obyčejnější, ale pokud začátek působí mírně sebevykradačsky, další vývoj příběhu je hodně křečovitý a detektivně špionážní story mě vpravdě šokovalo. Vidíme stejné postavy, ale ve zcela jiných situacích, které jim dle mého nesvědčí. Vlastně mám pocit, jako by byl po první tři čtvrtě hodině Wenders sesazen z režisérské sesle a film dokončil někdo úplně jiný. Btw Nicka Cavea na pódiu nahradil Lou Reed. :-)
5/10
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 30.6.2007 18:37, celkem upraveno 1 x.
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

AEON FLUX no nevim nevim :think: To i ULTRAVIOLET se mi líbilo víc. Charlize Theron na mě nějaký zvlášť dobrý dojem neudělala a film byl takový jakýsi nemastný neslaný. Pár nápadů bylo v pohodě ale i tak nic moc...

Závěr: Naštěstí jsem nic nečekal...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak jsem viděl svůj první Formanův "český film", Lásky jedné plavovlásky. Bezskrupulózní výsměch lidské malosti a ubohosti. Zákonitým vyvrcholením pak je, že lidé, o nichž film pojednává, se mu sami smějí. Nevím, jak Lásky jedné plavovlásky hodnotit - uměleckou hodnotu pro mě nemají žádnou, příliš jsem se nebavil a zážitek to byl veskrze nepříjemný. Ovšem smekám před Formanovou drzostí, s níž stvořil toho dílo a šel s ním na trh. Vkomponování české hymny na závěr je pak třešničkou, jež mi doslova vyrazila dech. Na druhou stranu, je třeba se dívat na film, když stačí jen vyjít na ulici?
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Pokoušel jsem se tento film několikrát shlédnout ale nešlo to. Šel jsem na to i tak, že jsem si říkal, vole nebuď zaujatý, vžij se do té doby, tehdy to byl žádanej biják. Nešlo to.

Ajantisi - souhlasím.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

COLLATERAL tak tohle byla po dlouhé době "road movie" která mě zaujala. A pár scén se mi líbilo velice (nejvíc asi ta scéna kdy přes silnici přechází šakal, kojot či co jim tam běhá za psovité šelmy). Akorát ten americkej konec to zkazil :evil: ale i tak dobré...

A TADY bych si dovolil malý článek o filmování nového barbara CONANA (mě to docela vyděsilo :shock: )
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Norimberský proces:
Kramerův Norimberský proces se nezabývá právními aspekty působení norimberského tribunálu, ani neřeší otázku zodpovědnosti za režim a jeho činy ze strany běžných občanů. Obě tato témata, ač převelice zajímavá, by vydala na podstatně víc, než tříhodinový film, a je otázkou, k čemu by byl výsledek vlastně dobrý. Na lavici obžalovaných usedá čtveřice soudců Třetí říše, tedy lidí, kteří nenesli pouze (diskutabilní) morální odpovědnost z titulu své pasivity, ale sami vyvíjeli určitou aktivní činnost a posílali "nevinné" lidi do vězení či na smrt. Nejde tu o filosofickou meditaci nad problémem, ten by bylo třeba uchopit v širších souvislostech, čehož toho médium zřejmě schopno není, v mezích svých možností ale Kramer obstál. Snímek je pro snadnější stravitelnost podán jako klasické soudní líčení a je nahlíženo z poměrně jednoduchého lidského pohledu, místy však přesahuje i do oblasti viny jednotlivce, a to nejen mezi Němci. Těchto momentů si na Norimberském procesu velmi cením, byť zároveň lituji jejich stručnosti. Pokud jde o zpracování, velmi mě mrzí, že všichni zúčastnění mluví anglicky. Sice se zde užívají sluchátka i blikající diody od překladatelů, ale je to pouze iluze, přitom skutečnost by pozvedla autentičnost o třídu výše. Ta je přesto na překvapivě vysoké úrovni, o což se zasloužili jednak všichni herci, jejichž výkony jsou přesvědčivé, ale i odpovídající jejich úkolu v procesu. Není zde prostor pro nadbytečnou teatrálnost (pro kterou ve skutečnosti paradoxně místo bylo) nebo přílišnou snahu působit na divákovy city, jednání se vede v poměrně věcném duchu a z dostatečného odstupu. Jedinou vyjímkou je nešťastný moment Janningovy zpovědi, který můj dojem v tomto shazuje, naštěstí zůstalo jen při něm. Ne že bych nevěřil tomu, co říká, ale toho patosu na mne bylo příliš. Pro režii obecně mám jen slova chvály, výborně pracuje se scénou a i části odehrávající se mimo soudní síň, jichž není právě málo, do mozaiky celého filmu výtečně zapadají. Zvláštní kapitolou je pak soudce Haywood - pokud je označován za "černobílého", pak pouze v tom smyslu, že chce dát za každou cenu průchod spravedlnosti, po většinu filmu však i on sám byl zjevně na vahách, co spravedlnost v Hitlerovském Německu vlastně znamená. A to je právě největším kladem Kramerova Norimberského procesu - i přes spoustu dialogů a závěrečné rozhodnutí soudu nedává jasnou odpověď na otázku, co je správné.
8/10

Královna Margot:
Paříž je plná hugenotů i katolíků doufajících, že nadcházející panovnická svatba zlepší jejich vztahy a přinese zemi mír. Na královském dvoře zatím dekadence rozkvetla do velkolepých rozměrů, dámy a pánové v nádherných oblecích se oddávají (nejen) sexuálním orgiím a nevěsta Margot po setmění znovu vyráží s maskou na obličeji do ulic, sehnat si milence na noc. Ta, ač svatební, neusmíří novomanžele ani hosty a příměří se brzy promění ve válku, lépe řečeno v krvavá jatka, při nichž se překrásné róby zbarví do ruda. Další dějství pak obstarávají události dvora, kde v atmosféře strachu a podezíravosti není pro smrtící intriky ani vidět, zda člověk nestojí na hraně propasti. Opravdu strhující historické drama přetékající vizuální krásou, z níž nejvýše vyčnívá Isabelle Adjani, jež stále vypadá, jako by jí bylo 20. Každou nuanci příběhu doprovází skvělá výrazná hudba a za pozornost stojí i kamera, obzvláště její prudké přelety z tváře jednoho "mluvčího" na druhou. Ještě spokojenější bych ale byl, kdyby více prostoru dostala ona úvodní nevázaná část. :-)
9/10
Neferit Sr.
Sigilan

Ajantis - tuto verzi jsem asi neviděl. Nedávno na Viasat Histrory dávali Norimberský proces c Baldvinem a Jill Henessi. Jestli tam hrál i Sydow, si nevzpomenu. A bylo to velmi dobré. Dabink mi připadal solidní ale bez možnosti porovnat s originálem si netroufám vynést nějaký soud.

S poslední větou co jsi napsal se plně z totožním-nikdo neví kde je pravda a co je při procesu tohoto typu vlastně správné.

Možná by zajímaveji vyzněla obdba norimberkas Japonskými válečnými zločinci a strašně by mě zajímalo skutečné pozadí popravy generála Jamašity.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Neferit Sr. píše:Nedávno na Viasat Histrory dávali Norimberský proces c Baldvinem a Jill Henessi...
Ano, ten, o němž píšeš, je jiný Norimberský proces, tenhle. Ten jsem zase neviděl já. :-)
Neferit Sr.
Sigilan

Ajantis - přesně. A bylo to velmi solidní. Dík za připomínku. :-)

Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Faust: Zmluva s diablom...
o com je ten film? sex, nasilie, nasilie, sex, sex, sex, nasilie, nasilie, sex, sex... a takto dokolecka... skratka moj typ :twisted: :-P
dva body straca na totalne dosratych specialnych efektoch, najma co sa tyka toho gigantickeho draka na konci...
tri body ziskava za scenar, ktory ma zaujal, skratka pekne napisany pre moju psychiku... dalsi bod ziskava za hercov, a ich vykony... najma imho dokonaly zaporak, ktory ma z celeho filmu ocaril asi najviac...
dva body za uzasnu tvrdu hudbu, obcas nieco v style gorgoroth, obcas nieco ako SOADy, skratka hudba pekne dotvarala atmosferu filmu, za ktoru dostava dalsi bod... celkove hodnotenie plus moj celkovy dojem:
7/10
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“