Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ne, jen v rámci čištění rozebíral a znovu sestavoval to, co mám teď a byť úspěšně, zas tak přehled o tom opravdu nemám zvláštně o dnešních hyperultramega technologiích ;-) .
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

PC je jen velké (a drahé) LEGO :-D
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

AlieN: takovému technickému expertovi jako jsem já, to asi sotva vysvětlíš ;-) .
A jinak - rozhodně bych raději skládal lego než PC :-D
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

AlieN píše:PC je jen velké (a drahé) LEGO :-D
Súhlasím, až nato že si musíš kúpiť kocky ktoré sú navzájom kompaktibilné :-)
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

MCZ píše:Skládat PC? Možná s příručkou 8-) (a odborníkem na telefonu :mrgreen: ).
Keď to zvládne aj taký anti-talent ako ja - stačí mať manuál a trošku rozmýšľať. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Myslim si, ze vyber vhodnych a kompatibilnych komponentov je tazsi ako zoskrutkovanie pocitaca.
Hlavne vyber pamata RAM dokaze niekedy nastvat.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Arthalion: asi tak, navíc jsem dodneška některé věci nepochopil (slave/master atd. :-? ).
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Mě čeká skládání docela brzo... zatím teda ještě nevím, z čeho budu skládat, ale skládat se bude (muset ;-) )...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
CeBrk
Lim-Lim

Příspěvek od CeBrk »

Vlasák píše:Mě čeká skládání docela brzo... zatím teda ještě nevím, z čeho budu skládat, ale skládat se bude (muset ;-) )...
Ha! Nic nečekaného pro mé myšlenkové dedukce. Odhodlání k hraní F.E.A.R. a současné vlastnctví Celeronu 400 MHz a Voodoo 3, nemohlo implikovat nic jiného, než nutnost brzkého skládání :-). Mimochodem, na F.E.A.R. to asi bude chtít šáhnout dost hluboko do studentské šrajtofle :-)

Ale abych nebyl příliš mimo téma hovoru, "pochlubím" se svým kompem. Pentium 4 2,4 GHz, 512MB RAM DDR266 CL2, GeForce 4 4200 128 MB, 80 GB HDD 7200ot./min. a SoundBlaster Audigy.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

CeBrk: ale tak F.E.A.R. bych si zahrál docela rád, ale není to ten hlavní důvod ;-)
Zlom nastal tehdy, když po mně některé programy začaly vyžadovat w2000 a vyšší ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vlasák: Jj, tohle rušení zpětné kompatibility s Win 9x je docela problém - teď jsem někde chtěl instalovat nějaké programy - a polovina z nich to odmítla s tím, že na 9x to nejde (docela mě to překvapilo - už jsem si na XP tak nějak zvykl).

nuke: No já mám MB DFI LP nF4 Ultra-D a jsem naprosto spokojený. Ale MSI nForce 4 Platinum je asi taky dost dobrá (rozmýšlel jsem se kdysi mezi těmito variantami a nakonec jsem se rozhodl pro DFI a nelituju).

Jinak skládání počítače je sice pěkná otrava (a nuda), ale zase máš jistotu, že je všechno tak, jak to chceš mít.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:Jinak skládání počítače je sice pěkná otrava (a nuda), ale zase máš jistotu, že je všechno tak, jak to chceš mít.
Jak kdy. Pochybuji, že Ajantisovým cílem bylo mít comp se 70% předpokládaného výkonu ;-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature píše:nuke: No já mám MB DFI LP nF4 Ultra-D a jsem naprosto spokojený. Ale MSI nForce 4 Platinum je asi taky dost dobrá (rozmýšlel jsem se kdysi mezi těmito variantami a nakonec jsem se rozhodl pro DFI a nelituju).
Jinak skládání počítače je sice pěkná otrava (a nuda), ale zase máš jistotu, že je všechno tak, jak to chceš mít.
Pre mňa to až taká nuda nieje 8-) Semtam ma to aj celkom baví :-)
Dík za radu.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

nuke: Jestli ti můžu doporučit nějakou stránku, tak docela dost dobré je fórum PC Tuningu: http://forum.pctuning.cz - najdeš tam docela dost informací (a jako vždy platí radši se podívat na víc zdrojů :wink:).

yenn: No co můžeš vědět? Ajantis to měl třeba podvědomě v plánu :-)

Já mám většinou zkušenosti, že pokud používáš co nejlevnější komponenty, tak se občas nějaké problémy - s výkonem třeba, vyskytnou. Na druhou stranu, většina počítačů (co znám) sestavená z co nejlevnějších součástek funguje vesměs v pohodě - až mě to překvapuje :-).

Třeba Ajantis padl na nějakou problémovou součástku (vadná komponenta a je to hned :-? ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature píše:nuke: Jestli ti můžu doporučit nějakou stránku, tak docela dost dobré je fórum PC Tuningu: http://forum.pctuning.cz - najdeš tam docela dost informací (a jako vždy platí radši se podívat na víc zdrojů :wink:).
Toto by mohlo zodpovedať dosť mojich otázok. 8-)
sevencreature píše:Já mám většinou zkušenosti, že pokud používáš co nejlevnější komponenty, tak se občas nějaké problémy - s výkonem třeba, vyskytnou. Na druhou stranu, většina počítačů (co znám) sestavená z co nejlevnějších součástek funguje vesměs v pohodě - až mě to překvapuje :-).
Tiež mám skúsenosti, že aj najlacnejší HW dokáže v pohode fungovať. Na druhej strane, ja nie som taký bohatý, aby som mohol kupovať lacné veci.
Ajantis nám to snáď ešte vysvetlí, v čom má problém, to by ma dosť zaujímalo. Možno tam má pomalšiu Ramku, ako očakával, a následne mu to nepracuje na 100 % možného výkonu, alebo .... :?:
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“