Co jsem zkoušel ty další vytipované seriály... Po dvou dílech Berserk celkem ušel, ale asi to úplná nirvána nebude.
Hellsing (shlédnuto asi 5 dílů) též není úplně špatný. Ale otravná mi přijde hlavní hrdinka, celkem nic moc příběh. Ten týpek s kloboukem má ale občas efektní vstupy. A seriál celkově není nic jiného než dělaný pro efekt. Btw upíři dle všeho mohou v tomto dílku chodit ven i přes den. Ale své zvrhlé kousky provozují jen přes noc. Vypadá to totiž taky líp.
S Blood+ už jsem skončil. Na takové téma je to málo temné. A hlavní hrdinka příliš infantilní.
Cowboy Bepop - viděl jsem asi jen tři díly, ale je to docela sranda. Dosti podobné komediím s Jackie Chanem.
Wolf's Rain - Tak tenhle seriál se mi zatím líbí opravdu velmi (12 dílů so far). Asi to dělá ta atmosféra, vlastní mytologie, post-apo svět jenž se mísí s pohádkou a do toho smečkou vlků, ve které ani ten nejmladší není otravný (neřve!). Btw hlavní charaktery jsou srovnávány s postavami z Cowboy Bepop. K tomu lze dodat pouze lol.
P.S. Ten Trinity Blood se mi též nepodařilo sehnat (na realitylapse jsou linky vymazané

). Čili spolu s Vampire Hunter D a Haibane Renmei stále sháním. Btw jsem taky slyšel, že jsou dobré i filmy Perfect Blue a Paprika. Tak snad se k nim někdy dostanu.
Edit:
Tak Wolf'S Rain dokoukán. Když vynecháte díly 15-18, které jsou vyloženě opakovací (tzn. není v nich lautr nic nového, včetně dialogů) a nekouknete se na poslední 4 (27-30), tak dostanete výsledek, jenž by šel klidně i přes 9/10.
Poslední čtyři díly jsou totiž natočeny až dodatečně a povětšinou na mě působily jako snaha o zbytečné citové vydírání. Navíc mnohé charaktery proměnily svou osobnost jako při mávnutí kouzelným proutkem.
Co se ovšem týče úplného závěru 30. dílu, resp. myšlenky, kterou s sebou nese, tak ta se zase povedla. Jen nevím, zda tam není napasována společně s posledními díly zbytečně násilně. Přec jen celý ten seriál měl takový pohádkový feel. A takový konec by se asi hodil k jinému žánru.
Poslední 4 díly v mně asi vyvolaly jiné emoce, než by měly. Po prvotním mírném šoku jsem si byl téměř jist, jak to dopadne a přes další pokračování jsem se začal trochu nudit. Zaplať pánbůh za ten úplný konec.
Celkově 9/10 a po GitS asi zatím nejlepší, co jsem z anime viděl. Tzn. všechny ty Hellsing, Blood+, Elfen Lied mi přišli o dost horší.