Stračí hnízdo

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Já chci pochválit svého oblíbeného šéfa Radka. A chci ho pochválit za to, že mi donesl Vetřelce 3 na DVD. Konečně je mám všechny :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

A všechny kradené. 8-)
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tokkar píše:A všechny kradené. 8-)
Samozřejmě. KEBULE si totiž, narozdíl od nás, váží práce autorů. 8-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Jenže tím, že máš na disku muziku či filmy, neporušuješ žádný zákon (netýká se softwaru). Ty jen nesmíš tyto dále šířit. Tečka. Takže v Kebulově případě můžou přijít CT pouze na "Radka".
Žralok, který štěká, nekouše.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit Sr.: Ty dva roky dostal mám dojem vedoucí jedné warezové skupiny - odchytili je během dvouleté operace FBI :-) Nebyla to žádná malá ryba - navíc ještě kradl hardware přes falešné objednávky, čili toho bylo víc.

Ohledně filmů a hudby je situace taková... všelijaká. Jak píše drake127.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Ajantis píše:Samozřejmě. KEBULE si totiž, narozdíl od nás, váží práce autorů. 8-)
Čekal jsem, že se ozveš... :-D Ale stejně ho mám na VHS akorát jsem líný to propojit a zdigitalizovat na DVD a taky jsem líný to stahovat z televize a pak vystříhávat reklamy...

Tudíž jsem vinen :oops: a Ajantis s Tokkarem mě nachytali na švestkách :pray:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Obrázek

Za pravdivost neručím.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ach jo, další příspěvek, který se opakoval. Asi bych měl přestat lézt do stejné řeky víckrát :-x

Díky Elessare.

necrotising_: Ha, Slováci nás porazili ve warezu? Jak je to možné? :shock:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

sevencreature píše:(s výjimkou Windows - přece jenom, nelegální Windows tak nějak patří ke koloritu dávné minulosti - i když mám dojem, že už je většina lidí kupuje, takže myslím, že Microsoft se už nemá čeho bát)
Mohu tě ujistit, že minulost to určitě není, znám jen málo lidí, co je mají legální, občas mám dojem, že u spousty lidí platí slovní spojení "legální windows" za vulgarismus.
sevencreature píše:Chci tím říct, že nevím o žádném software, který by člověk"musel" ukrást - napadají mě jedině Adobe produkty.

Konkrétně Adobe Photoshop, který je opravdu HODNĚ drahý. Nicméně jde o profesionální produkt, kterým se lidé obvykle živí - tj. cena je pochopitelná v tomto směru. Jinak řečeno - proč krást profesionální produkt na nějaké amatérské úpravy pár obrázků :think: I když by možná Adobe mohl zauvažovat o nějaké "lite" free (nebo mnohem levnější) verzi - aby mohli konkurovat free alternativám jako je Paint.NET a GIMP :think: - a taky pro lidi, kteří se grafikou nechtějí živit :-?
Licenční politika Adobe je opravdu špatná, nabízí v daný okamžik na trhu pouze jedinou verzi produktu a jedinou licenci. Neexituje možnost koupě starších verzí či komerčně omezených licencí. Ta cena je srovnatelná s novou špičkovou sestavou. A opravdu neěřím, že vývoj nových verzí programu, kdy se přidá pár efektů či toolů bude tak finančně náročný (srovnej s mnohem komplexnějším OS - správa sw, hw, zabezpečení, rozhraní atd.), ale jestli se Adobe jedním zaplaceným Photoshopem vrátí těch tisíc ukradených, jejich věc ;-).

BTW o Gimpu opravdu nelze uvažovat jako o konkurenci, je fakticky špatný, především tedy ovládání je něco příšerného.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Co se týče Windows - já bych si i legální pořídil, jenže současná cena je moc...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vallun: Softwarovou policii na tebe :-) Dokázal bys tenhle názor obhájit u soudu? :wink:

Ne, vážně, 2000 - 3000 Kč za operační systém není přece moc, ne? :shock: I když je tedy fakt, že by ho klidně mohli prodávat i za 1000 - 2000 Kč :think: Ale co se dá dělat.

Pro srovnání - anglicko-český slovník (Lingea Lexikon nebo PC Translator) stojí oba zhruba 2000 - 3000 Kč (Translator je dražší).

MCZ: Mně se GIMP docela líbí :-P Ale je fakt, že jsem těžký amatér a používám ho pouze na složitější úpravy grafiky (kombinace více vrstev, křivek, saturace a všechno dohromady). A taky je pravda, že jsem Photoshop nikdy moc nepoužíval.

Zkoušel jsi GIMPshop? Build GIMPu, který je upravený tak, aby byl co nejvíc podobný Photoshopu (ovládání, nastavení, názvy) - tj. ideální pro uživatele Photoshopu.

Tenhle problém GIMP vs. Photoshop je jak jsem si všiml docela rozšířený - nejspíš proto, že jde o programy s odlišnou koncepcí a ovládáním, takže když si člověk zvykne na jeden, tak mu potom při přechodu ten druhý nevyhovuje.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - obhájil:) zneužívají monopolního postavení...

problém je,že ho seženeš teď jen za 4600,- A 3000,- za Win XP je sakra moc - na to jak problematický soft to je:) I 2 tisíce je hodně...:/
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vallun - neobhájil, kdyby zneužívali monopolního postavení dávno by byli důkladně provětráni, šikanováni a pokutováni.

Souhlasím- ceny jsou někdy nehorázné.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. - ale vždyť oni byli nejméně 7krát odsouzení za monopolní chování! Jedinej problém byl, že se pokaždé dokázali vyhnout civilněprávním následkům...
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vallun: Já tedy osobně s XP vůbec žádné problémy nemám. Pracují dobře a spolehlivě - tedy viděno z pohledu domácího uživatele, nemám páru jak se pracuje s XPéčky jako správce sítě.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“