Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Endlich!!!

Bjósoku 5 Centimeter - Doufal-li někdo, že Makoto Šinkai změní hřiště, doufal marně. Tímto dílem o třech kapitolách si režisér nové příznivce nejspíše nezíská, naopak ty, kdož se jeho obvyklých propriet dosud nepřejedli, věřím, potěší. Hlavním motivem příběhu je opět odloučení, opět zde hojně jezdí vlaky, opět se na předváděných krásných obrazech od lecčehos odrážejí sluneční i jiné paprsky a já jsem opět odzbrojen a pln emocí. Nalézám jediný nedostatek: Velmi rád bych se více dozvěděl o začátku vztahu Takakiho a Akari. 9/10
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

yenn: Jakou verzi jsi viděl?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature: DVD rip od pireze x moeside. Jiné verze se mají lišit i něčím jiným než kvalitou?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn: Řekl bych, že PŘEDEVŠÍM kvalitou. Navíc si nejsem jistý, jestli je v tomhle ripu i 3. část :think: Každopádně si nechci zkazit 5 cm nedokonalou release :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Z letní sezóny jsem zvolil následující:

Baccano! - Od tvůrců Koi Kaze přichází cosi výrazně odlišného. Již v prvním díle se představí kolem deseti většinou výrazných postav, jejich akce jsou nezřídka dosti násilné (však také několik z nich patří k mafii) a máme tu i nadpřirozené prvky. Děj je situován do USA 30. let 20. století a zdá se, že bude komplikovaný (ačkoli seriál má mít jen 13 dílů). Vypadá to velmi zajímavě. Prozatím: 7/10

Higuraši no Naku Koro ni Kai - Cca od druhé poloviny třetího dílu se více dostává ke slovu tajemno a pátá epizoda je „vtipů“ úplně prosta, ale co se týče atmosféry, stále to není úplně ono. Prozatím: 6/10

Sajonara Zecubó Sensei - Příjemně střelené komediální anime s několika velmi vtipnými scénami. To naneštěstí neplatí o zatím posledním čtvrtém dílu (hlavně druhá polovina je velmi slabá) - snad je jen výjimkou. V hlavní roli ultrapesimistický učitel Nozomu a jeho třída zvláštních individuí, mezi nimiž pochopitelně nesmí chybět ultraoptimistická studentka (Kafuka). Velice pěkná kresba. Prozatím: 7/10

School Days - Dle PC hry stvořené romantické drama o komplikovaném vztahu, který byť není příliš výjimečný, je zpracován docela uvěřitelně (jen jsou občas postavy moc hrr) a poutavě. Zajímavě zde působí fanservice - zprvu mě bil do očí, ale ku vlastnímu překvapení jsem si zvykl a považuji jej za roztomilou součást seriálu. Po prvních epizodách jsem o SD příliš nečekal, ale líbí se mi stále více. Prozatím: 6+/10

Taktéž jsem zhlédl dvě epizody Šigurui, ale vůbec mě nezaujalo. Pokud nebude třetí díl lepší, další už zkoušet nebudu.

Na podzim jsem hodně zvědav na Ghost Hound. Nevím o něm nic více, než že jej má na svědomí režisér Kino no Tabi a Lain, to mi ovšem bohatě stačí :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn píše:Btw: 30. 7. vychází v ČR Paprika :-P (afaik "jen" na DVD ;-) )
Blu-ray je Blu-ray 8-)

http://nwgat.net/woot/files/3/paprika/sample.pic02.jpg
http://nwgat.net/woot/files/3/paprika/sample.pic16.jpg
http://nwgat.net/woot/files/3/paprika/sample.pic05.jpg

Hmm, pořád čekám na něco zajímavého (a další díly), jinak mě zatím nic nového nezaujalo.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature: Jj, vypadá skvěle, ale místy se mi trhá :-|
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Initial D je vážně fajn - nechápu, proč jsem se mu tak dlouho vyhýbal :think: Každopádně se mi paradoxně nejvíc líbí animace 1st stage :-?

Eurobeat FTW! :-P
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Po delší době jsem zhlédnul další anime seriál. Tentokrát padla řada na počin Shoujo Kakumei Utena, který mi ostatně již několik měsíců nešťastně pobýval na disku. A lépe jsem se snad ani rozhodnout nemohl, protože Utena překonala všechna má očekávání. Od prvních dílů učaruje překrásnou atmosférou, vytvořenou zejména promyšlenými postavami, excelentním hudebním doprovodem a skvěle zpracovanými šermířskými souboji, která se navíc s postupem děje stále zlepšuje. Výjimku tvoří pouze naprosto zbytečné zakomponování „vtipných“ dílů a pro mě nestravitelné postavičky Chu-Chua, jež si tvůrci mohli odpustit. Nicméně jde o přežitelné nedostatky, které klady více než vyvažují. Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších seriálů, co jsem zatím mohl vidět.

Netušíte, jestli je podobně dobrý i film?
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Saruman: Film je poněkud více surrealistický (nebo jak to nazvat :think:) - a není to zrovna typický "film". Ale taktéž stojí za shlédnutí, řekl bych. Vlastně bych ho docela doporučil...

P.S. Náhodou, vtipné epizody byly opravdu vtipné - třeba epizoda s indickým kari (a slony :wink: ).

P.P.S. 7mi disková kolekce soundtracků je taky docela dobrý počin 8-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Jak u nás vychází Paprika, aneb nevěřte obalům:
fomo v diskusi na manga.cz píše:DVD doslova nevlastním (ovšem rozhodně to napravím). Mám přímo od distributora půjčené DVD k recenzování. Je to stejné DVD, jaké je v prodeji - včetně lživého obalu, který uvádí neexistující italský, polský a španělský dabing a vůbec se nezmiňuje o japonštině ani o jakýchkoli bonusech. Oba disky jsem projel a to, co jsem napsal se zakládá na tom, co jsem na vlastní oči viděl a na vlastní uši slyšel.

Disk 1 - film
obraz - širokoúhlý anamorfní
zvuk: anglicky, německy, japonsky
titulky: všemožné varianty včetně angličtiny, češtiny, němčiny, francouzštiny
bonusy: audiokomentář k filmu - hovoří Satoši Kon, Susumu Hirasawa (hudba), Morišima (produkce) - titulky ke komentáři pouze anglické, německé, holandské
trailery - Tekkonkinkreet, Tokyo Godfathers, Memories, Cowboy Bebop

Disk 2 - bonusy
Tsutsui and Kon's Paprika - film o filmu - 30 minut
A Conversation about the Dream - rozhovor o filmu, hovoří Megumi Hajašibara (dabérka), Tóru Furuja (dabér), Satoši Kon (režie) a Jasutaka Cucui (autor knižní předlohy) - 29 minut
The Dream CG World - kameraman a režisér CGI Mičija Kató hovoří o prolínání 2D a 3D animace ve filmu - 15 minut
The Art of Fantasy - Nobutaka Ike (výprava) hovoří o tvoření podoby snového světa - 12 minut
- všechny bonusy pouze v originále a s následujícími titulky na výběr: anglické, německé, francouzské, italské, španělské, holandské, portugalské
To vše za necelých 400,-.

Edit: Vše ověřeno na zakoupeném DVD.
Naposledy upravil(a) yenn dne 21.8.2007 19:58, celkem upraveno 1 x.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Shlédl jsem The Wolf Brigade a musím říci, že atmosféra tohoto snímku by se dala krájet. Místy trochu chaotičtější příběh získává ostré kontury až při samotném konci, kdy se propojí pohádka a realita. Aneb vlk ve své smečce...
Napadl mě tucet nástřelů, který by ozřejmil charakter filmu, ale mohl bych někomu (i bez spoilů) zničit zážitek a připravit jej na to, co se ve filmu děje.
Většina recenzentů na CSFD, jako vždy u příběhově poněkud složitějšího filmu, vůbec neví, o čem to celé bylo. Hlavně ale, že sepíší komentář. 9,5/10 bych dal jako takový odrazový můstek.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Jab: jj, atmosféra jin-roh je fakt špičková. S hodnocením bych sice osobně nešel přes 8,5, ale pokud to nějaká zbloudilá duše ještě neviděla, tak tohle je jasné doporučení.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jsem beznadějně odkázán na společnost NGE (New Generation of Exkrement) - nic jiného nemám a se 128kb linkou si momentálně ani nic jiného nestáhnu. :-?

Už první 4 díly by stačily na zřízení zvláštního tribunálu. :lol:
Mechové se jmény Anděl, Adam, Eva (proč??) a laserové paprsky (či co to bylo) ve tvarů křížů... uguu~
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: Hideki Anno do EVA naházel mraky náboženské tématiky čistě proto, že se mu to zdálo "cool" - rozhodně za tím nehledej smysl nebo snahu autora o nějaké vyjádření :lol:
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“