Česká republika - současnost a budoucnost

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Idaho: To ti vadí jeho jméno? :shock: V zemi, která byla x let jedno tělo s Rakouskem a přes kterou se přehnalo a zanechalo svoji stopu několik desítek nejrůznějších národností trvat na tom, aby měl president 100% české příjmení (existuje vůbec něco takového? :think: )...no..to asi není moc proveditelné.

A representativní mi přijde dostatečně. Má styl a úroveň, což se tady dá říci o málokom.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Opět musím souhlasit s Vampirií, pan kníže je moc slušný a příjemný člověk:)

Jaké kdo má jméno mi přijde vcelku irelevantní...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Já se pro změnu přidám nastranu Idaha - v dnešním uspořádání republiky není prezident nic jiného, než funkce z velké části pouze reprezentativní - čili i když by prezident samozřejmě měl mít určité předpoklady a schopnosti , ale nejdůležitější je rozhodně charisma - má působit na zahraniční lídry jako to nejlepší co tahle země dokázala dát a upřímně řečeno Schvarzenberg tak imhonevypadá. V současné době jsem pro Klause i když ženou bych asi také nepohrdl (velmi se mi líbila myšlenka mnulých voleb kdy se politici snažili přesvědčit Madelaine Albrightovou)
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Proti ženě-prezidentce bych vůbec nic neměl, kdyby existovala vhodná kandidátka... Ale já jí nevidím, určitě ne v politické sféře a z akademické mne napadá žádná vhodného věku:(

Charisma je příliš subjektivní pojem, vysvětlete mi ale někdo prosím vás, v čem pan kníže NENÍ representativní:) díky Leda snad to, že jeho češtině někteří nerozumí, což je mrzuté, ale vzhledem k tomu,že byla konstatována jeho funkce navenek státu, tak to přeci není zvláštní problém.

A byl bych oaptrný i s těmi prezidentskými pravomocemi, ony nejsou malé, když se umí využívat;) A minimálně pravomoc jmenovat ústavní soudce je velmi silná věcička.

Osobně by mi Klaus taky nevadil, ale aby došlo k nějakému prostřídání, tak by to chtělo zase pro změnu právníka. Což mne přivádí na jméno prof. Ireny Pelikánové, ovšem ta se svého dosavadního postavení soudkyně Soudu první instance nevzdá...:/
Idaho
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Obrázek

On by měl ty zahraniční lídry děsit?
Vynechte politiku a zaměřte se přímo na něj a jeho vzhled, chcete ho za prezidenta České Republiky?

Slovenský prezident
Obrázek

Jinak v těch novinách byla taky nominována Livie Klausová a Marek Eben (toho bych bral)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Eben není politik a je to příliš slušný lčověk na to, aby se takovou funkcí zkompromitoval...

Livia? :lol:

Na Vzhledu tolik nesejde.., zvláště u mužů;)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Idaho: :lol: :lol: Tak to se rovnou může vybrat nějaký model, měla bych i tip, sice to není Čech, ale blue steel je blue steel
Obrázek

Já měla za to, že ona "representace" spočívá převážně ve vystupování, inteligenci, vzdělání, vybavenosti cizími jazyky a jistém charismatu, toho všeho má myslím K. S. dost.
Ukažte mi proboha pohlednou hlavu státu. ;-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Idaho
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Neříkám že musí být pohledný ale neměl by vypadat jako právě vykopaná mumie
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vampiria píše:Ukažte mi proboha pohlednou hlavu státu. ;-)
Třeba to na hlavu státu jednou dotáhne Julia Tymošenková. :angel:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 24.8.2007 21:22, celkem upraveno 1 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Náhodou, Schwarzenberg je fešný stařík - kombinuje v sobě něco z Rowana Atkinsona a něco z Waltera Matthau :mrgreen: Alespoň by bylo veselo :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Já trochu rozvinu svou myšlenku, proč bych chtěl za prezidentku ženu:

1. Ženy mají v politice před muži vždy mírnou výhodu - gentlemani dnes ještě nevymřeli a ačkoliv vrcholní státnící na to samozřejmě vědomě nehledí, vždy budou s ženou jednat krapet jinak, jemněji, než s mužem, cos může být často výhoda

2. Pokad je ona žena i dostatně rázná a energická, nemusí mít problém porazovat důležitá mezinárodní rozhodnutí, naopak si může snadnějí naklonit mužské státníky jiných zemí

3. Šarmatní dáma ve středních (lehce pokročilých letech) mívá často větší charisma než leckterý muž

4. Ženský pohled na témata typu - nejvyšší soud, amnestie, generálové by mohl vlít čerstvý vítr do plachet českému státnictví

5. Umí - li žena dobře vystupovat i na veřejnosti, má prakticky zajištěnou minimálně 50% podporu veřejnosti (min. té mužské polovičky)

Kdo by tedy podle mě byl vhodný? Z českých žen v politice mě žel nikdo v tuto chvíli nenapadá, nicméně velmi se mi líbí Angela Merklová - spolkový kancléř SRN.

Obrázek
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Ajantis: Nezbývá než doufat. :-)

Stále doufám, že se i v naší ubohé zemi jednou zrodí politička jejího formátu.
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Arian píše:gentlemani dnes ještě nevymřeli a ačkoliv vrcholní státnící na to samozřejmě vědomě nehledí, vždy budou s ženou jednat krapet jinak, jemněji, než s mužem, cos může být často výhoda
Nechápu co je výhodného na tom, že by s ní ostatní jednali sexisticky...
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Hamster: Pleteš si pojmy - chovat se sexistický a být gentleman jsou dvě naprosto rozdílné věci. Padesátiletí státníci už se asi padesátileté "bábě" těžk budou dívat na zadek a skládat ji komplimenty ohledně nohou. Naopak, starší generace daleko více tíhně k oněm mravním hodnotám kam i gentlemanství patří a podle toho se tak i chovají.

Nepochybuji, že kdybys byl prezidentem ty, byl bys světlou výjimkou ;-)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Arian - to co píšeš o ženě prezidentce může a nemusí být pravda. Je to trošku složitější, navíc u nás je role prezidenta taková,že by se ten rozdíl až tolik neuplatnil. Především proto,že prezident nedělá "okamžitá" rozhodnutí.

A ještě pořád jsme se nedostali k žádnému reálnému jménu, vlastně vůbec k žádnému krom Pelikánové:)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“