Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Minulý týden jsem mimo jiné přečetl Hlavu XXII od Josepha Hellera - asi nejlepší kniha o válce jakou jsem kdy četl u které jsem tři čtvrtiny knihy brečel smíchy a pak měl čtvrtinu totální deprese...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

KEBULE píše:Já přečetl RUNERROUND od Leonarda "Medek" (ať mu neprzním jméno)
Právě jsi ho zprznil, spolu s pravidly pravopisu :twisted:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Brilantní nahrávka na smeč a její ještě brilantnější provedení. Pánové jsem nadšen. :twisted:
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Jak se to říká o cestě do pekla? Že bývá dlážděna dobrými úmysly? :wall:

7c: Zkusím to znovu a lépe...

Leonard Medek - Runerround
Bylo to sympatické oddechové čtení. Připadlo mi, že si Leonard napsal vlastní "Verneovku", protože takové to bylo Verneovské... :-)

A můj první pokus bych prosil smazat...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Neferit Sr.
Sigilan

Sirine - já sem nějak zaspal. Dík za informaci. Podívám se na to. Já si v libri objednal starší vydání za 240,- babek. Pokud tohle bude stát 800,- tak si to i přes rozšíření mohou nechat

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Po dlouhé době jsem oprášila Nightflyers od G.R.R. Martina a nutno podotknouti, že - jako vždy - se mi atmosféra té novelky pěkně zažrala pod kůži. Potěšila už dávno zapomenutá zmínka o githyanki...:-)

A teď se pouštím do výboru ruských SF povídek nedávno pořízených v antíku. Vypadá to víc než slibně.

"Celibát" se mi nějak nedaří dočíst, vyžaduje to čím dál pevnější nervy a silnější žaludek...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Neferit Sr.
Sigilan

Cesare - který že pak to soubor ruských sci - fi máš na mysli? Sděl to kolegovi sigilanovi.

Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Neferit Sr. píše:Cesare - který že pak to soubor ruských sci - fi máš na mysli? Sděl to kolegovi sigilanovi.
Teď si nejsem 100% jistá, ale je to taková útlá vysoká knížka s parádní grafickou úpravou - a mám pocit, ovšem nikoli jistotu, že se zove "Stroj času".
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Cesare píše:
Neferit Sr. píše:Cesare - který že pak to soubor ruských sci - fi máš na mysli? Sděl to kolegovi sigilanovi.
Teď si nejsem 100% jistá, ale je to taková útlá vysoká knížka s parádní grafickou úpravou - a mám pocit, ovšem nikoli jistotu, že se zove "Stroj času".
-vydal Melantrich v roce 1986...tehdy za nějakých 26 kčs...(bilenkin,lavrov,grin,šach,paustovskij,gorbovskij,malenťjev,varšavskij a tolstoj ) -je to ono? ;-) :-) pěkné a čtivé
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Sirine píše:
Cesare píše:
-vydal Melantrich v roce 1986...tehdy za nějakých 26 kčs...(bilenkin,lavrov,grin,šach,paustovskij,gorbovskij,malenťjev,varšavskij a tolstoj ) -je to ono? ;-) :-) pěkné a čtivé
Jo, to je ono.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Einar Guðmundsson - Andělé všehomíra. Viděno v Brně na Josefské v Kanzelberger za 29 Kč. Komu se líbil film, třeba vezme zavděk i předlohou.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Neferit Sr.
Sigilan

Rozhodl jsem se po dlouhé době pro pohodlí a příjemné čtení se záhadou a trochou dobrodružství.

Robert van Gulik-soudce Ti-Žen tie. Mám jich celkem 9 takže se mám na co těšit.

Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Červený trpaslík - zajímavé a taky další Deaver - spící panna-super
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

klasika: Burroughs: Nahý oběd zatím velmi dobré, i když města na města rudých nocí to u mě mít nebude
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Neil Gaiman - Američtí bohové. Dle očekávání skvělé.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“