Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Neferit Sr. píše:Děkuji Vallune - hned je co číst. Ani jsem netušil, že je tolik možných kandidátů.
Dvě třetiny z nich jsou ekonomové a právníci. A ti jsou nemožní. :-D
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jab píše:
Neferit Sr. píše:Děkuji Vallune - hned je co číst. Ani jsem netušil, že je tolik možných kandidátů.
Dvě třetiny z nich jsou ekonomové a právníci. A ti jsou nemožní. :-D
Jab - bylo by přímo kriticky třeba, aby se té funkce ujal právník, protože právě vůči právu má prezident nejsilnější pravomoci...Navíc je to logicky nejvhodnější vzdělání (právo nebo ekonomie) pro všechny vrcholné funkce...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Vallun píše:Navíc je to logicky nejvhodnější vzdělání (právo nebo ekonomie) pro všechny vrcholné funkce...;)
Logicky říkáš? Hm... jako třeba proč?
Obrázek
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Alnag píše:
Vallun píše:Navíc je to logicky nejvhodnější vzdělání (právo nebo ekonomie) pro všechny vrcholné funkce...;)
Logicky říkáš? Hm... jako třeba proč?
Třeba protože je lepší schopný ekonom či právník než opilý dramatik.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Alnag píše:Logicky říkáš? Hm... jako třeba proč?
Třeba proto, že na vrcholné pozici nemůžeš obsáhnout celou odbornou stránku a pokud obsáhneš jen část, tak to bude nevyvážené... Proto je tedy potřeba tzv. úřednický nebo manažerský přístup a pro ten mají největší předpoklady právě ekonomové nebo právníci.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Manažerů i úředníků má prezident kolem sebe celou řadu. Nemusí být jen dalším z nich. Dle mého názoru zemi nejlépe reprezentuje člověk s širokým rozhledem ve vědách humanitních. Filosofie, sociologie, historie zajišťují, že v zahraničí nebude za blbce.
Takhle jen vržu zubama, když promluví ten Highest Priest of Invisible Hand. :-?

P.S. Havel byl skvělý prezident. Kterého bohužel plně docení jen v zahraničí...
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Souhlasím částečně s Jabem a částečně (hrůza) s Vallunem. Myslím si, že jakýkoliv vysoký post vyžaduje mimo jiné ischopnost práce s lidmi a umění delegovat pravomoci, atd. Tedy jisté manažerské schopnosti jsou tam na místě. Na druhou souhlasím i s Jabem v tom, že by to měla být osoba s rozhledem (nikoliv nutně jen ve vědách humanitních). Stručně řečeno, moje vize prezidenta je taková renesanční osobnost.

Klaus mi po pravdě řečeno až tak nevadí (až na to oteplování) a Havel mi nijak skvělý nepřišel.

Ale abych to shrnul, nemyslím si, že by zrovna ekonomové a právníci byli renesanční osobnosti. Možná, že ten management zvládnou a po technické stránce to bude dobré, ale rád bych taky viděl nějakou stránku lidskou a společenskou a o té mám své pochybnosti... :roll: o neslané nemastné prezidentování nestojím.

Takže asi tak...
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jab - Havel byl příšerný prezident... V zahraničí jej ocení, protože jednak nerozumí všem jeho výrokům a druhak to byl věrný nohsled cizích zájmů... Ale myslím, že kritika Havlových chyb zde již proběhla dostatečně... Navíc momentálně už na to nemá zdravotně.

Co se týče jakési lidské dimenze, tak ta nemá se vzděláním nic společného, je to individuální záležitost a myslím, že se shodneme na tom, že musí být přítomná, ale není to jediné kritérium...

Pokud bys mocí mermo hledal vzdělání nejvíce blízké renesančním ideálům, tak se domnívám,že právnická fakulta by si v takovém hodnocení nestála vůbec špatně, historie, filosofie, psychologie, sociologie, politologie, ekonomie či ekologie jsou přítomny v základním kurzu nejméně v přiměřené míře.

Ač si například lékařů hluboce vážím, tak se velmi obávám, že na post prezidenta nemají zrovna ideální předpoklady - jsou příliš úzce zaměřeni na jednu resortní oblast. (Přestože se mohou najít výjimky).
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vallun: no, možná i vzhledem k pojetí školství (ne k úrovni) bych míru renesančnosti člověka příliš neslučoval s tím, jaké vzdělání či fakultu má. Ano, jistá nápověda a předpoklad to je, ale rozhodně to není nic apriorního. Nehledě na to, že praxe pak člověka může zavát kamkoliv - a tam načerpá zpravidla hutnější poznatky nežli ve škole.

Každopádně pěkný souhrn. Nicméně pěkné už není to, že z toho není zrovna moc co vybírat, natož některá jména jsou tam spíše k úsměvu. Osobně bych tam rád viděl osobnost typu Pavla Tigrida.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vlasák - ad první odstavec - samozřejmě máš pravdu...

ad Tigrid - co si představíš pod pojmem Pavla Tigrida?;)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vallun: stručně řečeno - člověka s rozhledem i schopností vést.

Co se od tebe dozvím nového? ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Pánové píšete zajímavé věci. Ale mám vážnou obavu že člověk jakého hledáte-tedy takový co by vše co chcete splnil v této zemi asi nežije. Nebo žije ale nikdy by ho nikdo nenavrhl nebo by ho to samotného nenapadlo.

Já bych to nechal ještě jednou tak jak to je. Není to až tak zlé a to oteplování bych mu odpustil. Za prvé je možné že má nakonec pravdu a za druhé aspoň se děje něco veselého.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Několik zlých videí zesměšňující Jiřího Paroubka. Dávám to sem čistě z důvodu, abyste věděli, čemu se vyhýbat. Nicméně jen třetí video je prokládáno hlasem, eh, někoho jiného (jistě poznáte).
http://www.youtube.com/watch?v=f5PwQIbxwWU
http://www.youtube.com/watch?v=MtN9AiR22I8
http://www.youtube.com/watch?v=I3f32uQMGyY
Neferit Sr.
Sigilan

Jab - hezký výběr:
první - aspoň něco úsměvného
druhý - tak to je k pláči
třetí - to je silné kafé, to je spíše hnus. Paroubek je sice divný týpek ale k náckovy bych ho nepasoval. Je to bre ke ke.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Neferit Sr.
Sigilan

Narazil jsem na zajímavý článek. Je to dokonalá ukázka toho co údajně odhalil Kubice. Pokud je to pravda, je to skrytá forma toho jak udělat politiku čistou a během krátké doby zajistit že se přestane mluvit o korupci mezi politiky. Tím že se nepřipustí stíhání kohokoliv, nebude totiž mluvit o čem.

Pokud je to pravda bude si už každý politik moci dělat co chce. A názor paní Vesecké se mi zdá plně relevantní.

http://www.novinky.cz/domaci/policejni- ... 1ro0o.html

Do odkazů to nedávám proto, že mi to spíše zapadá sem. To je prostě bída.

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“