Politika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
- Neferit Sr.
- Sigilan
NO pokud už má nahrabáno a jeho kámoši z ODS taky a zametli stopy tak začne vykládat něco ve smyslu že to byl jen hloupý nápad nějakého poldíka, který nebude realizován.
No a pokud právě hrabe a jeho kámoši také nebo po hrabání zametá stopy, tak řekne že je to nezbytné aby se zabránilo neoprávněnému osočování a kriminalizaci politiků ze strany hloupých vyšetřovatelů.
No a pokud právě hrabe a jeho kámoši také nebo po hrabání zametá stopy, tak řekne že je to nezbytné aby se zabránilo neoprávněnému osočování a kriminalizaci politiků ze strany hloupých vyšetřovatelů.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Ad odkaz: zdá se, že se nové vedení hodlá uchýlit k podobně osvědčeným metodám, kterými jeho předchůdci drahnou dobu "zpříjemňovali" činnost ÚOOZ (neustálé kontroly vyšetřovacích spisů, nesmyslné důtky, ranní dechové kontroly, které by měly imho probíhat spíše na jiných pracovištích...). A jak to dopadlo, to jsme mohli vidět zrovna tuto středu: Kubice a několik jeho nejbližších spolupracovníků z vedení útvaru odchazí a pochybuji, že těm ostatním slušným a kvalifikovaným by se tam chtělo zůstat. Ostatně proč vůbec?
A co dělat prezidentkou Hybáškovou? Já bych byl docela dost pro. Je to inteligentní a velmi pracovitá dáma, nadto má jako bývalá velvyslankyně v několika zemích (Slovinsko, Kuvajt - za tamní práci dokonce obdržela medaily ministerstva obrany) zkušenosti diplomatické ani nemluvě o její současné funkci europoslankyně (už dříve měla status poradkyně pro evropské záležitosti). Upřímně řečeno v těchto oblastech je nějaký Švejnar naprostý nýmand.
Nadto na ní oceňuji, že nemá problémy lidsky podat určité informace zakódované v různých důležitých spisech EU a občas jde do nějakého politického sporu i když ví, že ho s největší pravděpodobností prohraje. Myslím si, že mravní celistvost její osoby by mohla být oceněna třebas práve prezidentskou funkcí.
Nadto na ní oceňuji, že nemá problémy lidsky podat určité informace zakódované v různých důležitých spisech EU a občas jde do nějakého politického sporu i když ví, že ho s největší pravděpodobností prohraje. Myslím si, že mravní celistvost její osoby by mohla být oceněna třebas práve prezidentskou funkcí.

Jab - Promiň, ale pro mne je to osoba zcela nepřijatelná. Měl jsem totiž tu pochybnou čest vyslechnout pár jejích přednášek a číst některé její "koncepce". Od té doby pro mne představuje personifikaci pojmu nekompetentní. Její představy typu jednostranné změny smluv, či vyjádření o vztazích s Araby patří mezi ještě mezi ty úsměvné.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
Hybášková? No nevím. Je zde jeden zásadní problém. Je to ve své podstatě neznámý člověk. Neumím si představit že byto mohlo projít volbou. Naše politické trafiky, tedy parlament i senát se nedokáží shodnout ani na tom, jakou barvu má pomeranč. Možná budeme rádi když nakonec dojdou k názoru že Klaus je nejmenší problém a zvolí jeho.
Švejnar je to samé - pro mě je to cizí člověk.
Švejnar je to samé - pro mě je to cizí člověk.
Vallun: Domnívám se, že vztahům s Araby rozumí velmi dobře. Koneckonců to měla v popisu práce a nadto arabistiku vystudovala. Snaž se prosím nějak blíže přiblížit onu představu jednostranné změny smluv. Především na jaké úrovni to bylo atp.
SiNuHeT: Vzhledem k tomu, že mám Havla rád, tak tohle beru jako pochvalu.
Neferit Sr.: Podle mě je o dost známější než Švejnar. Vůbec mě nenapadá, proč bychom měli vyměnit jednoho kněze neviditelné ruky za druhého...
SiNuHeT: Vzhledem k tomu, že mám Havla rád, tak tohle beru jako pochvalu.
Neferit Sr.: Podle mě je o dost známější než Švejnar. Vůbec mě nenapadá, proč bychom měli vyměnit jednoho kněze neviditelné ruky za druhého...
Jab - ano, teoreticky by jim měla rozumět, prakticky to nepředvedla. Na oněch přednáškách mi především přišlo, že Araby pohrdá a odmítá se snažit pochopit jejich kulturu. A nebo jí možná chápe, ale ignoruje a snaží se jim vnutit ryze evropské hodnotové a myšlenkové systémy.
Co se týče smluv, tak se to týkalo pozemků pro stavbu čehosi na Moravě, mám pocit dokonce, že šlo o nějakou mešitu. Prostě nějaká obec prodala pozemky obchodní společnosto ovládané Syřany, totéž učinili nějací soukromí vlastníci a drahá pani Hybášková tvrdila, že stát může upravit obsah oněch smluv - konrkétně tam vložit nějaké ustanovení, které si dojednal jeden ze soukromých vlastníků...
označení "Havel v sukních" bych jako lichotku rozhodně nebral, spíše je to varování pro všechny demokraticky smýšlející občany:) Fakt se nechci dožít vlády jednotné strany NGOs...
Co se týče smluv, tak se to týkalo pozemků pro stavbu čehosi na Moravě, mám pocit dokonce, že šlo o nějakou mešitu. Prostě nějaká obec prodala pozemky obchodní společnosto ovládané Syřany, totéž učinili nějací soukromí vlastníci a drahá pani Hybášková tvrdila, že stát může upravit obsah oněch smluv - konrkétně tam vložit nějaké ustanovení, které si dojednal jeden ze soukromých vlastníků...
označení "Havel v sukních" bych jako lichotku rozhodně nebral, spíše je to varování pro všechny demokraticky smýšlející občany:) Fakt se nechci dožít vlády jednotné strany NGOs...
- Neferit Sr.
- Sigilan
Jab - já o níé vím jen něco málo z jejího působení v oblasti musimských zemí. Vzhledem k tomu že se neustále vyhrocuje konflikt mezi touto oblastí a Evropou a USA by se politik schopný se v tomto prostředí pohybovat určitě hodil.
Ale to neznamená, že je tím pro lidi čitelnější než Švejnar. Klaus ať mě štve jak chce, má potřebné renomé ve světě, dokáže občas nakrknout celou EU. Na druhou stranu je to člověk profláklý natolik že nás už těžko něčím překvapí a to dává lidem pocit jistoty a kontinuity.
Navíc na rozdíl od Havla jedná se všemi parlamentními stranami. To velikán lidské duše, jehož pravda měla porážet lež a podobné řeči vedoucí nedokázal. Prezident by to dokázat měl.
Jinak mohl bys rozvinout poslední větu? To o knězích neviditelné ruky-čestně, já to nechytám.
Ale to neznamená, že je tím pro lidi čitelnější než Švejnar. Klaus ať mě štve jak chce, má potřebné renomé ve světě, dokáže občas nakrknout celou EU. Na druhou stranu je to člověk profláklý natolik že nás už těžko něčím překvapí a to dává lidem pocit jistoty a kontinuity.
Navíc na rozdíl od Havla jedná se všemi parlamentními stranami. To velikán lidské duše, jehož pravda měla porážet lež a podobné řeči vedoucí nedokázal. Prezident by to dokázat měl.
Jinak mohl bys rozvinout poslední větu? To o knězích neviditelné ruky-čestně, já to nechytám.
Vallun: Osobně si myslím, že jakožto velvyslankyně v arabských zemích se navýsost osvědčila. A to že tam jenom nepanáčkovala též považuji za plus. Ač arabskou kulturu zná a chápe, tak se zároveň prezentuje jako představitelka evropského státu. Nechápu, co je na tom špatně.
Slyšel si někdy od ekonoma v televizi: "Může za to neviditelná ruka trhu?" Já docela často... Kdyby řekl, že na tu otázku neumí odpovědět, protože to neví, tak by zasloužil úctu. "Neviditelná ruka trhu" je totiž v zásadě nedefinovatelný pojem mystického rázu. Ekonomové si jej vymysleli, aby se vyhnuli úzkosti z věcí, kterým nerozumí. Odtud ona podobnost s bohem a odtud mé označení "kněží neviditelné ruky."Neferit Sr. píše:Jinak mohl bys rozvinout poslední větu? To o knězích neviditelné ruky-čestně, já to nechytám.
Jab - osvědčila? můžeš prosím uvést jediný případ úspěchu její práce?
Kněží neviditelné ruky trhu - je to oblíbený bonmot, který má zdiskreditovat zastánce liberálního chápání ekonomiky, nebo spíš zastánce volného trhu (nikoliv ve smyslu komunitárním). S Jabovým tvrzením ohledně jejich neznalosti ekonomických procesů nelze docela souhlasit. Ty procesy jsou relativně známé, ale je těžké je neustále dokola vysvětlovat neekonomům, navíc je třeba v tom zohlednit psychologický aspekt, což je pro ekonomy složité a pro psychology nezajímavé, proto taky vznikl marketing:)
Kněží neviditelné ruky trhu - je to oblíbený bonmot, který má zdiskreditovat zastánce liberálního chápání ekonomiky, nebo spíš zastánce volného trhu (nikoliv ve smyslu komunitárním). S Jabovým tvrzením ohledně jejich neznalosti ekonomických procesů nelze docela souhlasit. Ty procesy jsou relativně známé, ale je těžké je neustále dokola vysvětlovat neekonomům, navíc je třeba v tom zohlednit psychologický aspekt, což je pro ekonomy složité a pro psychology nezajímavé, proto taky vznikl marketing:)