The Witcher

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

ja by som na minimalne naroky potreboval 1000ku ramku a mamm len 512 :-(
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Adieu - jenom čtvrtina? Já, když jsem rozjížděl BGII na starším PC, tak to byla snad polovina času:)

A jaké jsou další dojmy? (ocenil bych zejména zhodnocení recenzovaných záporů, díky) :)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ajantis píše:V LEVELu dostane 9/10 a stříbrnou hvězdu...
Tak Zaklínač dostal v LEVELu 9/10 a stříbrnou hvězdu. Jaké překvapení.
Recenze je to ale neskutečně sterilní, čímž mi ale zase dobře koresponduje s představou hry. :-) Aspoň mě v ní pobavilo to závěrečné označení Pána prstenů za knihu pro děti.

Na gamerankings je zatím jen jedna recenze: http://www.gamerankings.com/itemranking ... wid=817424 (Eurogamer: 70%)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Ajantis: Kdepak. Žádné dítě by nemohlo přežít ty strašlivě nudné pasáže, které se v pánu prstenů vyskytují... :twisted:

P.S. Já se na Zaklínače těším. Kdyby nic jiného, tak to může mít dobré dialogy (byť Geralt s českým dabingem je hrůza :-? ).
Artemis Entreri
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artemis Entreri »

hele ja jsem precetl pana prstenu ve 12 letech comlete a silmarillion ve 13 taky nenachrim :twisted: ale je fakt ze ten dabing cesky v mnoha hrach za moc nestoji i když v zaklinačovy by to mohlo byt lepši ;-) :idea:
Obrázek

With each kill I grow wiser, and with added wisdom I grow stronger.

Artemis Entreri
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ajantis píše:
Snad to nebude moc OT, ale něco lehce zábavného o recenzích obecně zle najít zde.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
solxiger
Sigilan

Příspěvek od solxiger »

Ja som unesený...
...a čo idem hrať. :D
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Vallun: Ve Score hodnocení 87%. Vytýkali mu hlavně nahrávání (časté a dlouhé, navíc u každé zbytečnosti) a Geraltův dabing (český). Jinak je to podle recenze naprosto úžasné.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Ajantis píše:
Recenze je to ale neskutečně sterilní, čímž mi ale zase dobře koresponduje s představou hry. :-) Aspoň mě v ní pobavilo to závěrečné označení Pána prstenů za knihu pro děti.

Na gamerankings je zatím jen jedna recenze: http://www.gamerankings.com/itemranking ... wid=817424 (Eurogamer: 70%)
Ono asi záleží pro jaké děti. Já bych to asi nerozdýchala, pro mě by už první díl byl příliš strašidelný, ale brácha to taky četl někdy na základce. Já bych z Pána prstenů měla noční můry (už tak jsem jich navzdory šťastnému dětství měla dost)
Jinak já jsem taky na toho Zaklínače zvědavá. Jen asi pro mě bude nepohodlné nemožnost volby postavy, ale beru to tak, že to k tomu patří.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: The Witcher

Příspěvek od Carlos »

Skončily Vánoce, a tak mě napadá, jestli vám vaši blízcí také udělali radost Geraltovým dobrodružstvím.
Ale hlavně bych potřeboval poradit s některými questy a nepřáteli a také s některými lektvary.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Carlos: Doporučuji ti to hrát na těžší obtížnost (já když jsem to skusil hrát na nejlehčí - no prostě nuda - tak jsem to začal hrát rovnou na nejtěžší) jinak ti jsou nějaké lektvary úplně na nic. Na nejtěžší obtížnost mít u sebe dostatek lektvarů Blizard, Vlaštovka, Bílý med, nějaké oleje a brouzky. Přečti si doupě blog.
:-P obrázek :-P
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Rudax: Začal jsem na střední obtížnost s tím, že pak si dám nejtěžší, ale dělá mi hodně problémy sehnat ingredience pro vlaštovku a nemůžu porazit tu velkou kytku na blatech (nemyslím echinopse, ale tu co začíná na koka... Kokalchydium nebo tak nějak se jmenuje).
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Inu, já skončil díky bugu v hlavní dějové linii. Ale žádná škoda, s odstupem času můžu říct, že ta hra moc slavná není. Chybí jakákoliv gradace ve vyprávění příběhu, Geralt se chová jako ovlivnitelné hovádko, deník vždy prozradí i těm nejnatvrdlejším hráčům kam jít dál, což mi připomíná, že celé putování je složeno jenom z desítek a desítek úkolů (nepříliš originálních) - žádný uvěřitelný svět se opravdu nekoná (tím nežehrám na linearitu, tu popravdě docela oceňuji, alespoň nevznikl další paskvil, jakým byl třeba příběh Oblivionu). Navíc samotné hratelnosti schází pořádný spád, Geralt jenom někam běhá jak šašek, přičemž jeho jízda je přerušována mnoha úděsnými loadingy. A když doběhne tam, kde skripty dávají dobrou noc, opět s ním někdo vyjebá. Haha. Už bych ocenil hru, kde hlavní hrdina není idiot postrkovaný (průhlednými) intrikami jiných. Co jsem se ptal kamaráda, který hru dohrál, tak se vůbec nevysvětlí, proč Geralt vstal z mrtvých (to protože tomu chtěl Osud neberu) a Ciri a Yennefer jako by si nikdo ani nepamatoval. :hand:

Za nejhodnotnější považuji soundtrack.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Carlos píše:Rudax: Začal jsem na střední obtížnost s tím, že pak si dám nejtěžší, ale dělá mi hodně problémy sehnat ingredience pro vlaštovku a nemůžu porazit tu velkou kytku na blatech (nemyslím echinopse, ale tu co začíná na koka... Kokalchydium nebo tak nějak se jmenuje).
To ses dostal tak daleko docela rychle, na nejtěžší obtížnost jsem už myslel že se mi nepodaří dostat přes tu psí bestii a vesničany a přitom ochránit čarodejku Abi. 8-)
No tak se tý kytce vyhejbej - mě ze začátku taky hned zabila. Až budeš na vyšší úrovni tak si ji budeš už vpohodě dávat - stříbrný meč + silný styl + Blizard + Vlaštovka + nějaké vylepšení meče (brousek, runový kámen). :-D
Ingredience: z rostlin (Vlaštovičník) nebo ze stvoření (Utopenci).
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Adieu: Ty musíš být senza parťák u piva... Jsem od tebe snad neviděl jediný pozitivní příspěvek :-D
Mě se zatím zaklínač velmi líbí. Hra není příliš jednoduchá ani příliš obtížná, není tam nic, co by nějak výrazně vytyčovalo mantinely (jasně, kromě mantinelů samotných - ohrádky a ploty), všechno se děje přirozeně. Dialogy na mě nepůsobí jakousi nucenou formou dílem i proto, že postavy mluví tak, jak jim zobák narostl. Dabing je taky skvělý (vyjma Geralta, ten je takový gumový). Vyjímečně mě tu baví i minihry jako jsou kostky nebo box. Alchymie by mohla být lepší, ale tak jak je jsem s ní spokojen. Nadchly mě antiklikfest boje, které jsou navíc animované ještě o něco lépe než ty v Jade Empire. Questy mi přijdou celkem různorodé, což je podle mě důležitější než bůhvíjaká originalita, která by se ale ve hře donekonečna opakovala. Grafika je parádní a nároky mi přijdou takové univerzální.
Bohužel jsem nečetl knižní předlohu, ale díky této hře to určitě napravím a už se na to těším :drool:
Myslím, že se názory hodně liší podle toho, kdo četl knihy. Určitě není možné aby je autoři vhodně nacpali do hry, to asi pak vede ke zklamání... :think:

EDIT:
Rudax: Zatím se jí pořád vyhýbám, ale díky tomu, že nemám vlaštovku se v poslední době vyhýbám úplně všemu :-D S tou Bestií to bylo taky docela nepříjemné. Pak jsem ale učinil dva důležité objevy - čarodějka nemůže zemřít (jen na chvíli ,omdlí') a barghesti, které bestie vyvolá, po čase zmizí. Běhal jsem teda podél ohně jako magor a vždycky, když zmizela část psů přiběhl jsem k bestii, pustil do ní tři komba a zase běhal dál. Zvládl jsem to s jednou vlaštovkou :-D
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“