Ta zbraň byla služební, jen v daný moment držená na základě civilní licence. Nic to však nemění na tom, že zde propagovaná snaha o odzbrojení "civilistů" by v tomto případě oné tragédii nezabránila.
Určitě se mezi legálními držiteli střelných zbraní najde nějaké procento podobných tydýtů, což je zcela jistě špatně. A jsem pro, aby se s tím něco udělalo. Nicméně to není dostatečný argument pro to, aby se svých zbraní museli vzdát všichni civilisté.
ad pojem Lidové milice - jak hloupé...

Neferit Sr. - neupadl jsem, jen nesdílím Tvou bezbřehou důvěru v oficiální ozbrojené sbory. Jak vidno z výše uvedeného případu, i mezi nimi jsou šílenci. A rozhodně nemohou vyřešit všechno a ochránit všechny.
Zbraň je věc, kterou jsem si koupil (krom sportování) na ochranu sebe sama a svého majetku, což je mé nezpochybnitelné právo a stejně společenský prospěšný účel, jako sebedoprava, pro jejíž naplnění si lidé kupují auta - s jedním drobným detailem - auta poškozují životní prostředí i když jsou používána v souladu s předpisy a běžnou mírou rozumu.
V absolutním hledisku máš pravdu. Ovšem nežijeme ve světě absolutních hodnot, musíš se na to podívat realisticky. Pokud začneš tím, že odzbrojíš slušné legální držitele, tak docílíš jen toho, že zemře mnohem více slušných nevinných lidí rukou kriminálníků... Tím se samozřejmě nebráním a dokonce naopak podporuji, úpravu (zpřísnění) podmínek pro získání zbrojního pasu, nicméně odzbrojení všech legálních držitelů je opravdu příkladem naprosto nezodpovědného pacifismu.