A co třeba se podívat, jestli tu v okolí někde není slovo Bůh. Opakuji - BŮH. Ještě jednou - BŮH.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas? Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým. Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel. Protože světlo mě dráždí.
Jsi-li majitel vozu, jsi povinen jeho řízení svěřit pouze osobě způsobilé a spolehlivé. Pokud jsi to neudělal a tato osoba tvým vozem jiného zabije, tím že sdělíš viníka se vyviníš a ten kdo pochybil to slízne. To mi připadá korektní na rozdíl od toho, že řekneš: " byla to osoba blízká nic vám neřeknu". A tam na silnici třeba leží mrtvý nebo zraněný člověk či je zde materiální škoda.
Jistě presumce neviny je důležitá, ale pokud někdo udělal průšvih tvým vozidle a ty ho kryješ nebo tím kryješ sám sebe a osobu blízkou si vymýšlíš abys ses vyhnul trestu, upíráš právo na spravedlnost jinému. Je to v pořádku?
Na rozdíl od Tebe mě v tomto případě presumce viny neděsí.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Ano, jsi povinen svěřit vůz jen soobě způsobilé.
Nejsi a v demokratickém právním státě nikdy nemsíš být, povinen poskytnout jakékoliv důkazy proti svým nejbližším.
V pořádku to není, ale jiné navrhované možnosti jsou ještě víc v nepořádku.
Asi je tomu tak proto, že mé vzdělání mne nutí vidět nejrůznější, mnohdy i spíše teoretické, důsledky...
Ale to já nezpochybňuji. Já tvrdím že tento paragraf je zneužíván na ochranu sebe sama - havaruji, uteču a pak řeknu to ne já, ale osoba blízká.
A druhý případ - půjčím auto komukoliv a abych kryl jeho průšvih opět řeknu osoba blízká.
Navíc pokud nechci obvinit osobu blízkopu - ponesu následek sám. To je potom moje volba. Mě se tady toto opatření líbí.
Víš mě na cestě sestřelil idot když jsem jel s firemním vozem. Byl to frmol a já nebyl schopen říct, jestli řídil on nebo někdo jiný. On to rozehrál na osobu blízkou, která v šoku utekla. Nás to stálo 70 tisíc a on si chodí po světě vysmátý. Jestli tohleto je spravedlnost a má se zde ctít presumce neviny tak je svět strašně špatný.
A co má tento případ společného s demokracií?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Jinak přátelé Bůh všemohoucí doopravdu funguje a existuje. Naučil jsem se z techniky 5 otázek z 25 na auto, motorku jsem ponechal náhodě. Vylosoval jsem si tedy 2 otázky na auto (zrovinka ty, které jsem se naučil) a na motorku základní hloupost typu akumulátor - well done, všechno bez chyb.
ALE PRAVIDLA. 42 bodů a PROSPĚL začíná od 43 výše. Jízdy samozřejmě bez chyby a prospěl.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler