Motorismus

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Co vy a řízení..?

Řídím
26
30%
Radši neřídím
1
1%
Řidičák mám, ale nejezdím
13
15%
Řidičák nemám, ale už se na něj třesu
20
23%
Řidičák nemám a dělat si ho nebudu
17
20%
Jezdím bez řidičáku
2
2%
Schumacher je můj mladší bratr :D (závodní jezdec, řidič(ka) z povolání atd.)
2
2%
Nad tímto jsem nikdy neuvažoval
6
7%

Celkem hlasů: 87

Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Neferit:Děkuji ti za cennou radu a upozornění.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Mamut píše:Jestliže bys to bral důsledně, tak až zemře poslední člověk který zažil holocaust, bude možno říci, že fašismus byl v pořádku. Protože kde není soudce, není ani žalobce?
To, že člověk nemůže soudit něco, co nezažil, zde napsals ty, ne já. Pro připomenutí:
Mamut 7.12.2007 v 14:27 píše:Kdo nezažil holocaust nemá právo tvrdit že Hitler a Třetí říše přinesli lidstvu něco dobrého.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Není zač Mamute, mě takto kdysi pomohl Geralt a potom Vlasák. A někdy velmi pomůže použít institut soukromé zprávy. Zítra to spolu vyzkoušíme.

Jinak si představte co se stalo . Mám Feldu a jsem z ní nadšen. Starýho sršně jsem nechal Kebulemu. Zatím papíry nemá ale dělá, auto řídí jeho šikovná holka. A nějaký dobytek do něj vlez. Poničil dveře, vlezl do motoru a mě z nepochopitelných důvodů přeřízl hadici mezi palivovou pumpou a karburátorem. Vyměnit hadičku trvalo asi tak 5 minut. Ale demontovat a znovu nasadit sací skupinu mi zabralo skoro hodinu. Já toho debila dostat do ruk tak skončím v base.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Pane Bože, páni bratia, drahé sestry v Kristu - není nijak na škodu mít kladný vztah k Třetí Říši. Člověk nemusí souhlasit s tím, co říkali a jak jednali - ale přesto k něčemu z toho může mít kladný vztah a může ho to inspirovat.
A že to zrovna až tak nefrčí říkat, že věci nejsou černobílé není můj problém.

To je to samé jako s tím, že nepřestanu poslouchat Wagnera v autě (ať nejsme offtopič), protože se tuhle támhe vyjádřil antisemitsky.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. - neskončil bys...;)

Lerek - Trošku dost si odporuješ. Poslouchat Wagnerovu hudbu, ale nikoliv jeho antisemické kecy jde, přesto by fakt nebylo vhodné uvítat Iuraelského velvyslance pochpdem z Prstenu Nibelungů, i když je to nádherná skladba.

Jenže třetí říše není část něčeho, ale naopak je to celek, přesněji řečeno soubor věcí a to ěnkterých věcí dosti zlých a nechutných. Lze tolerovat, kdybys řekl, že máš kladný vztah k vojenské technice té doby, nebo,ž e Tě zajímá tehdejší vojenství nacistického Německa. Ale mít kladný vztah k říši, tedy státnímu aparátu, jehož imanentní součástí bylo mučení a vražddění neivnných, programové vyhlazování celých národnostních etnik, pošlapávání zákaldních lidských práv a svobod a v neposlední řadě vedení rozsáhlé útočné války, je podle mého skromného názoru neslučitelné s rozsahem pluralitní diskuse.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Valun děkuji náčelníku, mluvíš mi z duše.
From Lerek: Proti Wagnerově hudbě žádná.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vallun: Ad ten příklad s Izraelským velvyslancem - to je jen a jen o elementární lidské slušnosti, což je dnes velmi nedostatková věc.

Třetí Říše jako jakýkoliv jiný celek má části. Samozřejmě, že jsem fascinován jejich ozbrojenými silami. Jsem fascinován i jejich estetikou a nestydím se přiznat, že jsem fascinován i úspěchem Adolfa Hitlera jakožto politika. A jsem jsi plně vědom i těch věcí nehodných obdivu - těch, které jsi nazval zlými a nechutnými.

Taky trošku se mi zdá, že mi dáváš do úst, co jsem neřekl - já se o žádném státním aparátu nevyjádřil, pouze jsem odpovídal na Mamutův dotaz (nutno říct, že odpověď byla čistá provokace a nevážně míněná) a ty za tím hned vydíš obdiv ke státním aparátům.
Krom toho pluralitní diskuse je možná skoro vždy, když k ní je vůle.

Ale osobně bych se od těchto jalových keců vrátil k přínosné diskusi o panzerkampfwagenech a jiných dopravních prostředcích.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Neferit Sr.
Sigilan

Lerek - tak přeskoč do militari a něco o citovaném sepiš. Koneckonců to tam trošku spí a já jsem se zadrbl do Středního Východu a na asymetrické válčení jsem hodil větev. Tak to trchu oživ.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Škoda poodhalila novou generaci Superbu. Musím uznat, že ač škodovky velmi nerad, tak tohle se mi docela páčí,a co mě zaujalo nejvíce byla zmínka o konečně pořádném motoru 3,2 l. S tímto však asi cena bude atakovat hranici 1,5 mil., takže Sonata s 3,3 l benzínem a poloviční cenou může zůstat i nadále v pozici mého nejsympatičtějšího auta :-)
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Sinuhet: Podle mě hrůza. Koncern VW už léta mrví původně krásné karosérie. Posledním dobrý kusem byla nová A8, ale to už je taky dost let. :-?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

SiNuHeT: Někdo Hyundai, někdo Hondu. Ale neznám nikoho, kdo by preferoval Škodu.
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 12.12.2007 12:48, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

sevencreature píše:SiNuHeT: Někdo Hyundai, někdo Hondu. Ale neznám nikoho, kdo by preferoval Škodu.
To je vtip? Před Hyundaiem nepreferovat Škodu? :roll:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: Hmm, ony jsou nějaké dobré škodovky? Asi jsem v autech pořád amatér... A Škoda mi nikterak vtipná nepřijde...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

sevencreature píše:Jab: Hmm, ony jsou nějaké dobré škodovky? Asi jsem v autech pořád amatér... A Škoda mi nikterak vtipná nepřijde...
Škodovky rozhodně dobré jsou. Dokonce už ani tak často neplatí, že se do nich dávají jen horší díly z Volkswagenů. Někde jsem četl, že nová Oktávka už válcuje zbytek koncernu v testech bezporuchovosti (resp. nemusí se sní tak často do servisu).
Neferit Sr.
Sigilan

Takže 7c - JÁ PREFERUJI ŠKODOVKU

Jiná auta se mi líbí a to i dost hodně. Ale:
- nemám dostatek peněz abych si některé z nich koupil. Takže tak trochu nutnost ale na lízu si mohu dovolit i vůz za 450000,- ale škoda peněz
- za druhé jsem řídil tyto Škodovky a byl jsem jejich majitelem:
Š 1202 STV- mé začátky
Škoda Felicie kabriolet - v tom jsem se bál
Škoda Octavia - to byl stroj jak hrom-mělo to ještě rám a jednou jsem s tím fukl do lesa a vykácel jsem tam v mladé dubině luxusní průsek
Škoda 1100 MB - to byl kočár jak víno
Škoda 100 LS - pracovitý dříč, měl jsem ji 6 let, po dovršení 25 let věku ji skolila koroze-nikdy nebyla v garáži
Škoda 105 S- to byl ale opravdu krám
Škoda 120 GLS-to zase bylo zlatíčko
Škoda Felicie-mám nyní a je to mazel
- až na 105-ku to byla chodivá slušná auta. Vždy mě dovezla kam jsem chtěl a kdy jsem chtěl. Jen jedenkrát jsem nedojel z důvodu technické závady a jen jednou jsem boural a ještě ne moc. Řídím krátkou dobu, jen asi 25 let, posledních 6 let najedu ročně asi tak 50 až 55 000 kilometrů.

Řídil jsem pracovně ledacos a bylo to i velmi dobré svezení. Ale Škodovka je Škodovka a můžete tady plácat co chcete. Až někdo z vás tady najezdí na čemkoliv ale nejlépe na pěti typech dohromady alespoň 100 000 kiláků tak možná přestanete papouškovat reklamní letáky a uvidíte to reálněji. Ale vás stejně nic nepřesvědčí takže končím. Ale Škody jsou dobré vozy a to co se prodává nyní jsou dokonce skvělé vozy.

A ŠMIDRA.

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“