ad Humor v díle Toklienově. - To je složitá otázka, dle mého tam humor rozhodně nechybí, ale odpovídá použitímu stylu. Kdyby byl laciný vtípek na každé druhé stránce, tak to těžko bude dílo s velikostí a strukturou legendy. A to, že ne každý chápe jeho humor určitě není Tolkeinova chyba:)
Hamster - na to mám jedinou radu, přečti si to! Pokud to nepomůže, tak celý proces zopakuj:)
AlieN píše:Příběh Pána Prstenů je ve srovnání se Zaklínačem prostý jako slabikář pro děti

Aha... Na to mám jeidné doporučení - přečíst si i Knihu...:)
Zaklínač je zajímavé dílo s podařeným začátkem a nezvládnutým koncem... ale shrnul bych jej asi tak, že ve snaze o maximální a bezvýhradnou šedost příběhu dává černobílosti nový rozměr. Každopádně je určitě zajímavé si jej přečíst.
Caranthir byl čtvrtý Feanorův syn a z jeho dětí byl enjrychlejší ve svém hněvu. Proto se mu také říkalo Temný. Zahynul při plenění Thingolovi říše Doriath (Druhé vraždění rodných), kam vpadl se svými bratry vykonávaje přísahu svého otce ohledně držení Sillmarillů. Jo, a ještě je mu připosován vynález daní...
KEBULE - Co se týče Conana, tak mi to přopomíná dílo učitele, který slyšel o novém žánru a chtěl jej žákům přiblížit na konkrétních příkaldech a tak sepsal nějaké ty povídky. V tom, co přináší nového z hlediska "literární teorie" je fajn, ale ty povídky dějem, ani stylem nestojí za moc... Přečíst se dají, ale spíš ve věku do třinácti let:)
Kebulka píše:Navíc jsem zarytý fanoušek REH a Conana takže to beru jako útok na mou osobu.
Věř, že to není neic proti tomu, jak já beru Tolkiena