Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Barbar Conan není o přesunu z A do B.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Mamut: Možná, ale Pán Prstenů nebo třeba Master and Commander mají velmi propracovaný příběh a ani chvilku nenudí. Kdežto Potomci lidí ano, a to velmi. Já nekritizuji jen A->B, kritizuji film jako celek - nudí, je nezáživný.
Potomci lidí mají nijaký příběh a za tím si stojím. Je tam jen letmo naznačeno, že někdy za pár let nebudou mít ženy děti, přesto se zničehonic jedna oběví a tu musíme dostat na nějakou loď. A to je všechno. Nic víc. Ale když se člověk u většiny filmu kouše nudou, všimne si těchto nedostatků a začne si říkat, jak tento jinak slibný námět mohl vypadat. Pokud by byl ale film natočen alespoň zábavně, klidně bych mu nepropracovaný scénář odpustil. Například Černý Jestřáb - I tu se přemisťuje, když se to tak vezme, skupina lidí z jednoho místa na druhé. Ale jak je to natočeno? Ani vteřina vydechnutí, akce, nápaditost, člověk ani nedýchá. Realismus. Člověk si připadá, jakkdyby si vzal židli a sedl si doprostřed válečné vřavy.
Tebou zmiňované filmy mají daleko košatější a zajímavější příběh, a když už ne, jsou natočeny alespoň zábavně a stylově.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Zakat: Nech mě hádat - Black hawk down jsi viděl v kině (/ domácím kině) a Potomky lidí na kompu (nějaký rip).
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Hamster: BHD jsem videl v kině + pak v TV, Potomky na dvd (originálka).
Leaping over the gully
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Zakat: Takže +/- bullseye. Zrovna BHD a PL mi totiž přijdou jako stylem dost podobné filmy (raději to zdůrazním, než někdo začne kvákat že PL nejsou válečný film: stylem) a oba bývají (většinou) vychvalovány těmi, kteří je viděli na velkém plátně a zatracovány těmi, kteří na ně mžourali na obrazovce.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já tedy viděl Potomky v kině a nudili mě vydatně i přesto. Pocit vtažení do akce tam místy ale opravdu byl - chválím scénu, v níž ujíždí docela dlouho automobilem pozpátku. Ta byla oproti zbytku filmu o krok napřed.
Ovšem obávám se, že kdyby mě posadili na židli doprostřed bitevního pole, asi bych jim tam usnul, ty střílecí filmy mi většinou moc nejdou. :-)
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Mno, já si často víc vychutnám film doma než v kině, zvlášť když za mnou sedí haranti s obrovskými pytlemi chipsů. Nemyslím že kino má až takový vliv...
Leaping over the gully
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Zakat: Haranti a chipsy jsou trochu slabší argument. ;-)

Pokud ti příjde že není moc velký rozdíl v zážítku mezi kinem a malou obrazovkou, tak to ti celkem závidím. Nejspíš dost ušetříš.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Na kvalitě filmu kino nepřidá. Špatný film zůstane špatným, dobrý dobrým a nudný nudným. Pravda, efekty si člověk užije víc v kině...
A haranti a chipsy možná nejsou nejsilnější argument, ale stát se ti to 2x po sobě, tak taky nadáváš :lol:
Leaping over the gully
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Než na harnty s chipsama bych víc nadával na zmrdy s telefonama, ale ani ti nejsou v kinech pořád a pak je zážitek z jakéhokoli dobrého filmu mnohem lepší než doma. Nejde jen o obrovské plátno a lepší zvuk (což třeba klubový kina stejně nemaj... ale ty taky nemaj haranty s chipsama), ale i o samotnou atmosféru kina... ;-)

A co se týče Potomků - tam o ten příběh moc nejde, spíš jen o zobrazení okolního světa které svou realitou vychází z toho našeho.
Ostatně hlavní postava prochází světem víceméně jako nestranný pozorovatel a své široké okolí nijak zvlášť neovlivňuje... jen představuje nositele určité naděje pro jeho budoucnost.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Zakat píše:Na kvalitě filmu kino nepřidá. Špatný film zůstane špatným, dobrý dobrým a nudný nudným.
Ano, ale kino zdůrazní některé stránky a pokud na nich je film postaven, tak bez toho kina je o ničem. Kdyby jsi neviděl BHD v kině, tak o něm tvrdíš to samé co o potomcích. Pokud by technická stránka neovlivňovala kvalitu, všichni sjíždějí kino ripy. Já fakt nechápu proč se z tohohle snažíš vyvlíknout.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já si nejsem vědom nějakého podstatného rozdílu v požitku ze sledování filmu v kině / doma (jde-li o kvalitní rip nebo DVD). Do vizuálně povedeného filmu se dokážu plně ponořit tam i tam. Kino je ale "přístupnější" - nemusím čekat na kvalitní rip, pak ho shánět, dlouze stahovat a ještě se tím dopouštět protiprávního jednání. A neumí-li člověk anglicky, má garantovány i obstojné titulky.

Hamster: K té kvalitě...
Faktor 1) Kvalita obrazu vzhledem k ploše promítání. Kino RIP na monitoru vypadá hnusně, kdežto DVD na monitoru vypadá krásně - kvalita záznamu odpovídá obrazovce, na níž je zobrazovaná. To u kino ripu na monitoru neodpovídá, takže zážitek z kino ripu by na monitoru v porovnání s DVD nestál za mnoho.
Faktor 2) Velikost obrazu s odpovídající kvalitou záznamu. Zatímco u zmiňovaného monitoru zažiji o dost silnější zážitek než třeba při sledování na mobilu, od určité velikosti uhlopříčky už se ten zážitek tak výrazně nezvyšuje. Mezi 19'' monitorem / domácím kinem / skutečným kinem pro mne opravdu není velký rozdíl - neříkám, že žádný, ale ne příliš podstatný.

Je hodně vizuálně zaměřených filmů, které jsem viděl jak na velké, tak na menší ploše (namátkou Old Boy, Metropolis, Hrdina, Stay), takže myslím, že mohu porovnávat.
(Rozhodně netvrdím, že je to tak u všech, mluvím o sobě.)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Hamster píše:Ano, ale kino zdůrazní některé stránky a pokud na nich je film postaven, tak bez toho kina je o ničem. Kdyby jsi neviděl BHD v kině, tak o něm tvrdíš to samé co o potomcích.
Mňo, já BHD v kině nikdy neviděl, ale i na monitoru z DVD se mi ten film hodně líbil... nemůžeš to brát zas tak extrémně že ze skvělého filmu udělá malá obrazovka sračku - neudělá, ale něco málo ubere (o kinoripech se nebavím, to je odpad).
A že Zakatovi se Potomci nelíbili - te je evidentně věc názoru na celý film, ne jen na vizuál

hmm, ale to nové vydání BHD na Blu-Ray bych si na nějakém domácím kině sjel rád :-)
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Hamster píše:
Zakat píše:Na kvalitě filmu kino nepřidá. Špatný film zůstane špatným, dobrý dobrým a nudný nudným.
Ano, ale kino zdůrazní některé stránky a pokud na nich je film postaven, tak bez toho kina je o ničem. Kdyby jsi neviděl BHD v kině, tak o něm tvrdíš to samé co o potomcích. Pokud by technická stránka neovlivňovala kvalitu, všichni sjíždějí kino ripy. Já fakt nechápu proč se z tohohle snažíš vyvlíknout.
Já kinoripy nevedu. To zaprvé, proto raději půjdu do kina nebo počkám na dvd. Za druhé - nevěřím tomu, že kdybych neviděl BHD v kině, nelíbil by se mi. Vidím kolem sebe u známých, kteří do kina ani nepáchnou, a tento film se jim líbí. (A například dvd Potomci lidí mám půjčené od kamaráda, líbili se mu a sledoval je na PC). Prostě mám PL za podprůměrný film, a i kdybych ho viděl na Marsu, měl bych na něj stejný názor. A sám jsem napsal, že efekty si víc člověk užije v kině. To je ale jen vedlejší pložka při hodnocení filmu (alespoň u mě).
Leaping over the gully
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

AlieN píše:Mňo, já BHD v kině nikdy neviděl, ale i na monitoru z DVD se mi ten film hodně líbil...
To máš dobré, mně už tolik ne (tedy líbil se mi stále, ale ne tak jak v kině).
AlieN píše:nemůžeš to brát zas tak extrémně že ze skvělého filmu udělá malá obrazovka sračku - neudělá, ale něco málo ubere.
Já vím že ne. Proto to tak taky neberu... Že mu "něco málo ubere" platí jen v případě, že je vizuální stránka filmu jen "něco málo" podstatná. Prostě si myslím že to je podobné, jako když si pustíš muzikál do sluchátek. (jen hloupé přirovnání, tak mi prosím nikdo nepište 1000 znaků o tom proč to neplatí)
AlieN píše:A že Zakatovi se Potomci nelíbili - te je evidentně věc názoru na celý film, ne jen na vizuál
Ale PL stojí na vizuální stránce. Ne že by tam nic jiného nebylo, ale hamburger bez masa je houska s kečupem. Jeho názor mu nevyvracím, jen jsem se ho pokoušel vysvětlit, protože myslím, že co jsem ohledně toho kina psal celkem platí. (když sronám lidi co znám a jejich názory na něj - zakat mi to ve výsledku jen potvrzuje)
Ajantis píše:Já si nejsem vědom nějakého podstatného rozdílu v požitku ze sledování filmu v kině / doma (jde-li o kvalitní rip nebo DVD). Do vizuálně povedeného filmu se dokážu plně ponořit tam i tam.
Závidím ti, co víc na to můžu říct. Ne že bych se doma nedokázal ponořit do filmu, ale zřejmě nějaká porucha vnímání u mě způsobuje, že mě sledování (především samozřejmě efektních) filmů v kině baví mnohem víc, než na kompu, v televizi, nebo na domácím kině.
Kino je ale "přístupnější" - nemusím čekat na kvalitní rip, pak ho shánět, dlouze stahovat a ještě se tím dopouštět protiprávního jednání.
Tohle je důvod proč chodíš do kina? Aby jsi nemusel film stahovat? (i kvalitní ripy zahraničních filmů jsou obvykle sehnatelné ještě před českou premiérou). Krom toho existují půjčovny, kde si film legálně pořídíš za poloviční nebo i nižší cenu. Jaký smysl má tedy chození na neaktuální filmy?

ad zbytek: Pěkné, pěkné. Nelíbí se mi ale jak hážeš všechny vizuálně zaměřené filmy do jednoho pytle. Že hrdina vypadá na monitoru stejně pěkně jako na plátně je fajn, ale to je prostě hodně estetický film. Nelze ho srovnávat třeba s válečnými filmy, kde asi sám cítíš, že těžiště té efektnosti leží jinde (nechtěj to po mě definovat, mám špatný den). Že si s klidem pustím něco od pixaru na kompu neznamená, že na něm toužím vidět 300, který na tom plátně imo prostě lépe vynikne.

S tím že se zážitek od určité uhlopříčky nezvyšuje suše nesouhlasím, ale jako téma diskuze se mi to zdá trochu bezpředmětné (třeba si to ještě rozmyslím, ale teď na to kašlu).
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“